Mi az UWB és miért érdekes az S21 tulajoknak?

2021.01.18| SamMobile

A Samsung alig várta, hogy az UWB támogatást kiemelje a Galaxy S21+ és a Galaxy S21 Ultra egyik legfontosabb értékesítési pontjaként.

Az ultraszéles sáv (UWB) egyfajta rádiótechnika, amely a Samsung szerint a következő nagy dobás lesz a mobil kommunikációban. Míg az UWB push technikailag tavaly kezdődött a Galaxy Note20 Ultrával, a Samsung csak a Galaxy S21 sorozatban kezdte el kiadni ennek a rádiós szabványnak a praktikus alkalmazásait.

Az UWB specifikációt rövid sávú kommunikációra tervezték, nagy sávszélesség követelményekkel. További bónuszként rendkívül energiatakarékos. Ennél fogva nem pontatlan azt gondolni az UWB-ről, mint egy szteroidos NFC-ről, különös tekintettel arra, hogy biztonsági tulajdonságai és hatótávolsága is felülmúlja az NFC szabványét. Valójában az UWB általában ugyanolyan ellenálló a továbbító támadásokkal és a jelzavarokkal szemben, mint a Wi-Fi.

Mi az UWB és miért érdekes az S21 tulajoknak?

Az ultraszéles sávú protokoll másik figyelemre méltó megvalósítása az elektronikus tárgyak gyors felkutatása. A SmartThings Find névre keresztelt szolgáltatás ebben a hónapban indult a viselhető eszközökre és az Android Auto járművekre.

Mire a Galaxy S21 Ultra és a Galaxy S21+ megvásárolható lesz, tucatnyi Galaxy okosórának és IoT készüléknek kell lennie, amely kompatibilis a Samsung megoldásával. A SmartThings Find tartalmaz egy futurisztikus kibővített valóság komponenst. Olyan, mintha te lennél a Terminátor és az autód John Connor lenne.

Mi az UWB és miért érdekes az S21 tulajoknak?

Ha már az Android Auto-ról beszélünk, akkor mit szólnál ahhoz, ha kinyitnád autód csak az okostelefonod használva? A Samsung a Car Connectivity Consortium (CCC) közreműködésével fejlesztette ki ezt a kényelmes funkciót, így a Fordtól és az Auditól a BMW-ig és a Genesisig több gyártó is hamarosan felajánlja az ügyfeleknek az új lehetőséget.

A mai hírünk az UWB adoptációjának aktuális állapotára, a Galaxy S21+-ra és a Galaxy S21 Ultrára fókuszált, de a Samsung már elkötelezte magát amellett, hogy határozottan magáévá tegye a szabványt. Ez azt jelenti, hogy a közeljövőben még sok más, UWB támogatással rendelkező Galaxy készülékre kell számítani.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


KERESÉS
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Okosóra vagy okoskarkötő! Sorra jelennek meg a kezünkre való okoseszközök! Önnek van/lesz?


igen, van okosórám
igen, van okoskarkötőm
tervezek okosórát venni
tervezek okoskarkötőt venni
nincs rá szükségemKorábbi szavazások eredményei