Mi Air Charge, avagy az igazi vezeték nélküli töltés

2021.01.31| Phone Arena

A Xiaomi bemutatja új technológiáját, a Mi Air Charge-ot az igazi vezeték nélküli töltéshez.

Képzeld el, hogy feltölted a telefont úgy, hogy egyszerűen belépsz egy szobába, ahol egy bázisállomás 144 antennával lő ki mm-es hullámokat a telefonba ágyazott 14 antennára. Ezek az OTA jelek a Xiaomi 5W-os Mi Air Charge technológiájának részei.

A Xiaomi technológiájának lényege, hogy az eszköz képes vezeték nélkül kommunikálni a töltőállomással, az onnan érkező jelet pedig energiává alakítja. A vállalat által fejlesztett különálló töltőállomásnak 5 beépített antennája van, amely képes pontosan meghatározni az okostelefon helyét. A 144 antennából álló fázisvezérlő tömb milliméteres hullámhosszon kapcsolódik a közelben lévő eszközhöz, amelyet “beamforming” technológiával céloz meg.

Mi Air Charge, avagy az igazi vezeték nélküli töltés

Az okostelefonokra a Xiaomi ugyancsak kifejlesztett egy miniatürizált – beépített jeladó- és vevőantennával ellátott – antennatömböt. Az alacsony fogyasztású jeladó antenna adja meg az eszköz pozícióját. A vevőantenna-tömb 14 antennából áll és egy egyenirányító áramkör segítségével alakítja át a töltőállomástól érkező milliméteres hullámhosszú jelet elektromos energiává. Így lesz a sci-fibe illő töltési módszerből valóság.

A Mi Air Charge Technology jelenleg 5 watt teljesítményű töltésre alkalmas, néhány méter távolságból. Több készülék is csatlakoztatható egyidőben a töltőállomáshoz, amennyiben ezek mindegyike támogatja az 5 wattos töltést, valamint ha az eszközök és a töltő közötti fizikai akadályok nem rontják a töltés hatékonyságát.

Közel négy évvel ezelőtt írtunk már róla, hogy Nikola Tesla tekercs áramkörön alapuló OTA vezeték nélküli töltésen dolgozott, amely energiamezőt hoz létre. Annak bemutatására, hogy ez miként működhet a jövőben, a vállalat megépített egy nappali szobát, amelyben okostelefon, lámpa, távirányítós autó és ventilátor volt. Ezeket az eszközöket a helyiségben elhelyezett hosszú rézcső által előállított OTA jelek töltötték fel, amelyek másodpercenként 1.3 milliószor vettek fel áramot.

A Xiaomi blogbejegyzésében közölte, hogy a technológia "nem tudományos fantasztikus". Hozzátette: "A jelenlegi vezeték nélküli töltési módszereket forradalmasítva a Mi Air Charge Technology lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy távolról töltsenek elektronikus eszközöket kábelek és vezeték nélküli töltőállványok nélkül. Ma egy igazi vezeték nélküli töltési korszakba lépünk."

A kínai székhelyű vállalat kijelentette: "A közeljövőben a Xiaomi saját fejlesztésű térszigetelő töltési technológiája intelligens órákkal, karkötőkkel és más hordható eszközökkel is képes lesz működni. Nemsokára a nappaliban található készülékeink, beleértve a hangszórókat, az asztali lámpákat és más kisebb, intelligens otthoni termékeket, vezeték nélküli tápegységre épülnek, teljesen vezeték nélkül, így nappali szobáink valóban vezeték nélkülivé válnak.

 

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei