Megjelent a teljesen résmentes Samsung Galaxy Z Flip5

2023.07.27| GSM Arena

A Samsung Galaxy Z Flip5 két kulcsfontosságú fejlesztéssel érkezik – a Flex Hinge és a Flex Window. Ezek orvosolják a Z Flip4 két legnagyobb kritikáját, a bezáráskor megmaradt nagy rést és az apró fedlapkijelzőt.

A Flex Hinge végre lehetővé teszi a telefon lapos zárását. Ettől még vékonyabb is – a legvastagabb rész immár 15,1 mm-es, 2 mm-t csökkent a Z Flip4-től. Kinyitva az új Flip 6,9 mm vastag, 165,1 mm magas és 71,9 mm széles.

A súlya ugyanaz, mint korábban, 187 g. Ez a telefon Armor Alumíniumból készült, és Gorilla Glass Victus 2-vel rendelkezik a borító kijelzőjén és a hátlapján. A test IPX8 besorolású, ami azt jelenti, hogy akár 1 méter mély vízben is kibírja fél órán keresztül. Az új Flex Hinge kialakítás kétsínes szerkezettel rendelkezik, amely segít eloszlatni a külső hatásokat (azaz amikor leejti a telefont).

Megjelent a teljesen résmentes Samsung Galaxy Z Flip5

Az új Flex Window 3,78-szor nagyobb, mint a Z Flip4 kijelzője. Amint az várható volt, ez lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy widgeteket tegyen ki – időjárás, zene, részvények ellenőrzése, beállítások (pl. Wi-Fi és Bluetooth), és válaszoljon a bejövő üzenetekre egy teljes QWERTY billentyűzeten. A Multi Widget View segítségével gyorsan rápillanthat a widgetekre, és válthat közöttük az ismerős csippentős zoom mozdulatokkal.

Megjelent a teljesen résmentes Samsung Galaxy Z Flip5

A Flex Window sokkal jobb keresőként is szolgál, így szelfiket készíthet a hátsó kamerákkal. A szelfiket leszámítva, a Dual Preview lehetővé teszi, hogy barátait fényképezze, miközben lehetőséget ad nekik, hogy megnézzék magukat a borító kijelzőjén. A Super Steady stabilizálás használható kézi videókhoz, de ha a Z Flip5-öt állványként használja, akkor az Auto Framing követni fogja, ahogy mozog a szobában.

Megjelent a teljesen résmentes Samsung Galaxy Z Flip5

A Z Flip5 fő kijelzője egy 6,7 hüvelykes FHD+ panel (22:9), adaptív, 1-120 Hz-es frissítési gyakorisággal.

A Flex kijelző 3,4 hüvelykes átlós (tartsa szem előtt a furcsa formát) és 720×748 képpont felbontású (306ppi). Ez 60 Hz-en működik.

A telefont a Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy lapkakészlet hajtja (ez az S23 sorozatban is megtalálható). 8 GB RAM-mal párosul, és 256 GB és 512 GB tárhely közül választhat.

Megjelent a teljesen résmentes Samsung Galaxy Z Flip5

A kamera nem változott. A fő 12 MP-es modul 1/1,76 hüvelykes érzékelővel rendelkezik, hatalmas, 1,8 µm-es pixelekkel, Dual Pixel AF-fel, az f/1,8-as objektív pedig OIS-t kínál. Itt található még egy 12 MP-es ultraszéles kamera f/2,2 123°-os objektívvel (1,12 µm pixel).

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

A nagy Flex Display-nek köszönhetően ezek persze most sokkal jobban használhatók szelfikhez, mint tavaly. A belsejében továbbra is található egy dedikált szelfikamera, ez egy 10 MP-es kamera 85°-os objektívvel (f/2,2, 1,22 µm pixel).

Az akkumulátoron nem történt jelentős változtatás, továbbra is 3700 mAh kapacitású, és támogatja a 25 W-os vezetékes töltést (50% körülbelül fél óra alatt) és a 15 W-os vezeték nélküli töltést.

Megjelent a teljesen résmentes Samsung Galaxy Z Flip5

A kapacitív ujjlenyomat-olvasó oldalt található. Van egy kártyahely is egyetlen nano-SIM számára, amely az eSIM-mel kombinálva két telefonvonalat biztosít. A Samsung Galaxy Z Flip5 ma előrendelhető, a nyílt értékesítés néhány hét múlva, augusztus 11-én kezdődik.

Van néhány jó és néhány rossz hír az árakkal kapcsolatban. A rossz hír az, hogy a Samsung kihagyja a legolcsóbb modellt (128 GB), a jó hír, hogy a másik kettő a pletykák ellenére valamivel olcsóbb lett.

Az Egyesült Királyságban a 256 GB-os változat 1050 GBP-ért, az 512 GB-os 1150 GBP-ért kapható. Tavaly ezeknek a kapacitásoknak az ára 1060 font, illetve 1200 font volt.

Megjelent a teljesen résmentes Samsung Galaxy Z Flip5

A Z Flip5 menta, levendula, krém és grafit színekben kapható. Szokás szerint több szín is elérhető csak a Samsung.com oldalon: szürke, kék, zöld és sárga.

A kiegészítők között megtalálható átlátszó szilikon tok, flip műbőr tok, Flipsuite tok vagy gyűrűs szilikon tok is.

Az összecsukható Z generációk több újrahasznosított anyagot használnak, mint elődeik, beleértve az újrahasznosított üveget és alumíniumot, valamint az újrahasznosított műanyagokat, amelyeket eldobott halászhálókból, vizeshordókból és PET-palackokból nyernek. A doboz természetesen 100%-ban újrahasznosított papírból készült.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Régebbi csúcsmodellekre már március végén érkezik a One UI 6.1

Régebbi csúcsmodellekre már március végén érkezik a One UI 6.1

2024.03.16
| SamMobile
A Samsung megerősítette, hogy a One UI 6.1 még ebben a hónapban megjelenik néhány telefonra és tabletre.
Már januárban piacra kerülhet a Samsung Galaxy S24 sorozat

Már januárban piacra kerülhet a Samsung Galaxy S24 sorozat

2023.10.17
| SamMobile
A Galaxy S24 korábban indulhat, az Unpacked rendezvényt az Egyesült Államokban rendezhetik meg.
Aggódhat a Samsung a OnePlus V Fold miatt

Aggódhat a Samsung a OnePlus V Fold miatt

2023.06.29
| Android Central
A OnePlus első összehajtható telefonjáról szóló hatalmas pletyka egy félelmetes Galaxy Z Fold5 konkurenciára utal.
Jó hír: olcsóbb lehet a Samsung Galaxy Z Fold5!

Jó hír: olcsóbb lehet a Samsung Galaxy Z Fold5!

2023.06.22
| Android Authority
Arról nincs információ, hogy mennyivel lesz pontosan olcsóbb az árcédulán szereplő összeg.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei