Megjelent a Pixel 7 és 7 Pro Tensor G2-vel és kamerafejlesztésekkel

2022.10.08| GSM Arena

Más gyártókkal ellentétben a Google nem telíti meg a piacot folyamatos kiadásokkal – az újonnan bemutatott Pixel 7 páros 2022-ben mindössze háromra emeli az új telefonok számát (a másik a 6a). Ez még az Apple-nél is kevesebb telefont jelent.

A tavalyi évhez hasonlóan két modell érkezett, egy kisebb vanilla és egy nagyobb Pro, és ugyanazt a szerepet töltik be, mint tavaly. A kisebb olcsóbb (600 dollár), kisebb, a Pro jobb kijelzővel és kamerával rendelkezik (dedikált telefotó), de felárat kell fizetni érte (900 dollár). A kettő között lehetett volna egy Plus modell, de idén nem tervezett ilyet a Google.

Google Pixel 7 Pro

A Pixel 7 Pro a Google legjobb telefonja az elkövetkező 12 hónapban, és igazi zászlóshajó tulajdonságaival rendelkezik: éles, nagy frissítési gyakoriságú kijelző, nagy kameraérzékelő, széles/ultraszéles/teleobjektív kombó, jellegzetes megjelenés, biztonsági funkciók és hosszú szoftvertámogatás ígérete.

Megjelent a Pixel 7 és 7 Pro Tensor G2-vel és kamerafejlesztésekkel

Ennek ellenére nem olyan sok a különbség a tavalyi Pro-hoz képest. Mindez az új Tensor G2 lapkakészleten és a megújult teleobjektív kamerán fut. Nézzük először a lapkakészletet.

A Samsung 4 nm-es processzel tervezték, javult az eredeti chiphez használt 5 nm-es megoldáshoz képest. A CPU 2x Cortex-X1 magot, 2x A78 és 4x A55 magot használ, valamint az órajel nőtt. A GPU egy Mali-G710 MC10, amely teljesítmény- és hatékonyságnövekedést ígér a G78-hoz képest a grafika esetében, de 35%-os növekedést a gépi tanulási feladatokhoz is (amit a Pixel Camera alkalmazás nagymértékben kihasznál). Új Tensor mag és új modem is került a rendszerbe.

Megjelent a Pixel 7 és 7 Pro Tensor G2-vel és kamerafejlesztésekkel

A következő generációs Tensor feldolgozó egység 60%-kal gyorsabban és 20%-kal hatékonyabban képes gépi tanulási feladatokat futtatni. Felelős olyan funkciókért, mint a Photo Unblur, amely kizárólag a Pixel 7 és 7 Pro esetében érhető el – a Google fejlett mesterséges intelligenciáját használja, hogy eltávolítsa az elmosódást és a zajt a régi fényképekről, amelyek évekkel ezelőtt készültek bármely régi telefonnal. Természetesen a Pixel 7 saját kameráit is javítja, egy másodperc alatt.

Megjelent a Pixel 7 és 7 Pro Tensor G2-vel és kamerafejlesztésekkel

A tavalyi évhez hasonlóan a telefon 12 GB RAM-mal érkezik, és 128 GB, 256 GB és 512 GB tárhely közül választhat. Természetesen nincs microSD foglalat, egy nano-SIM foglalat és egy eSIM található benne.

Nézzük ezután a kamerákat. A fő modul továbbra is 50 MP-es 1/1,31”-es (1,2 µm) érzékelőt használ, 4 az 1-ben binning opcióval. Az f/1,85-ös objektív 82°-os látómezővel rendelkezik. Ha többet szeretne megörökíteni a jelenetből, rendelkezésre áll a 12 MP-es ultraszéles kamera (1,25 µm), 125,8° FoV-val. Az idei év egyik fejlesztése, hogy az ultraszéles objektív autofókuszos, így makró felvételeket készíthet.

Megjelent a Pixel 7 és 7 Pro Tensor G2-vel és kamerafejlesztésekkel

A fő kamera optikai képstabilizátorral (OIS), valamint elektronikus stabilizátorral rendelkezik, 4K-s videókat tud rögzíteni 30 és 60 fps sebességgel is. A "beszédjavítás" funkció mostantól 4K/60fps módban is engedélyezhető. A telefon 10 bites HDR-videót tud rögzíteni, a Google pedig olyan alkalmazások készítőivel szövetkezett, mint a Snapchat és a TikTok, hogy számukra is lehetővé tegye a jobb minőségű videókat. A kameraalkalmazás a Tensor G2 lapkakészlet gépi tanulási készségeit kihasználva moziszerű elmosódást hoz létre, vagy még tovább stabilizálja a kézi felvételeket.

Megjelent a Pixel 7 és 7 Pro Tensor G2-vel és kamerafejlesztésekkel

Következő a teleobjektív. Ez hosszabb objektívvel rendelkezik, 5-szörös optikai nagyítással a 4-szeres helyett. Az extra hatótáv egy kicsit kisebb érzékelő ára (0,8 µm helyett 0,7 µm pixel), de továbbra is 48 MP-es felbontással rendelkezik, amely lehetővé teszi, hogy digitálisan tovább nagyítson egy speciális pixelvarázslat segítségével. A szelfi kameráról a Pixel 7-nél írunk.

A Pixel 7 Pro 6,71 hüvelykes AMOLED kijelzője egy QHD+ LTPO panel, 10-120Hz-en változtatható frissítési gyakorisággal. A kijelző oldalai nem olyan íveltek, mint tavaly, bár továbbra is Gorilla Glass Victus védi őket.

Megjelent a Pixel 7 és 7 Pro Tensor G2-vel és kamerafejlesztésekkel

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

Van kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasó is, ami gyors és biztonságos. Alternatív megoldásként használhatja a kényelmesebb arcalapú feloldást.

Még néhány dolgot meg kell említeni, például az 5000 mAh-s akkumulátort – ugyanolyan kapacitással, mint tavaly. Támogatja a gyorstöltést, a vezeték nélküli és a fordított vezeték nélküli töltést.

A telefon IP68-as por- és vízállósággal rendelkezik. Bár egy milliméterrel rövidebb, közel egy milliméterrel szélesebb, mint a tavalyi modell, ez az ára a laposabb kijelzőnek. A telefon fém háza 100%-ban újrahasznosított alumíniumból készült.

Google Pixel 7

A Pixel 7 jóval olcsóbb, mint a Pro modell és észrevehetően kisebb is. Nem olyan kicsi, mint az olcsóbb 6a, de olyan kicsi, mint egy prémium Pixel lehet. A Pro-hoz hasonlóan a Tensor G2 lapkakészletet használja.

A Google 8 GB-on tartotta a RAM-ot, és 128 GB és 256 GB tárhely között választhat. A korábbi modellekhez hasonlóan a Pixel 7 és 7 Pro is garantáltan kap 3 fő operációs rendszer frissítést (a v16-os verzióhoz való eljutást) és 5 év biztonsági javítást.

Megjelent a Pixel 7 és 7 Pro Tensor G2-vel és kamerafejlesztésekkel

A 7-es valamivel kisebb, mint a 6, 6,3 hüvelykes kijelzőjének köszönhetően. A telefon fizikai méretei 155,6 ×73,2×8,7 mm és 197 g, szemben az előd 158,6×74,8×8,9 mm-es és 207 g-os méreteivel. A Galaxy S22 és az iPhone 14 kisebbek, ezért nevezzük ezt közepes méretűnek.

A kijelző továbbra is egy lapos AMOLED panel FHD+ felbontással, de 25%-kal magasabb csúcsfényerővel rendelkezik, mint a Pixel 6 kijelzője. Ennek az új panelnek azonban továbbra is csak 90 Hz-es frissítési gyakorisága van. Szívesen láttuk volna idén a 120 Hz-et, még LTPO nélkül is, de ez a telefon olcsóbb, mint a Galaxy S22 és az iPhone 14 (ami 60 Hz-es kijelzővel rendelkezik).

Megjelent a Pixel 7 és 7 Pro Tensor G2-vel és kamerafejlesztésekkel

A Pixel 7 karcsúbb felépítése azt is jelenti, hogy kisebb, 4355 mAh-s akkumulátorral rendelkezik. A hatékonyabb hardver azonban azt jelenti, hogy az Extreme Battery Saver mód 72 óráig is kitarthat. Enélkül körülbelül 31 órát vesz igénybe a rendszeres használat.

A Pro-hoz hasonlóan a Pixel 7 is 50 MP-es fő kamerát használ (1/1,31”, 1,2 µm a binning előtt). Egy 12 MP-es ultra széles kamera csatlakozik hozzá, és ennyi. A nagyításhoz a telefon a viszonylag nagy felbontású főérzékelőre és a Google Super Res Zoom képfeldolgozására támaszkodik (amely a G2 lapkakészlet extra feldolgozási teljesítményének köszönhetően tovább lett frissítve).

Megjelent a Pixel 7 és 7 Pro Tensor G2-vel és kamerafejlesztésekkel

Ahogy ígértem, beszéljünk a szelfi kameráról. Nagyobb felbontású, 10,8 MP-es érzékelővel és szélesebb látómezővel is rendelkezik – 92,8°. Az objektív azonban továbbra is fix fókuszú. Ugyanez vonatkozik a Pro-ra is, amely ugyanazt a kameramodult használja.

A Google Pixel 7 ára 650 euró, a Pixel 7 Pro 900 euró a 128 gigabájtos modelleket tekintve. Az előrendelés elindult, a nyílt értékesítés egy hét múlva, 13-án kezdődik.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei