Megéri az árát a Pixel 5?

2020.10.05| GsmArena

Hazánkbaa 215.000 forintos áron érkezik a Google új zászlóshajója, a Pixel 5!

A pletykák után végre itt van a Google Pixel 5. A Google új zászlóshajót mutatott be, viszont ebben az évben se XL, se mini verzió. Legalábbis ha a Google Pixel 4a 5G-re nem egy kisebb testvérként nézünk.

A Pixel 5 előlapja vaskos szegélyt kapott a kijelző körül és lyukat a szelfikamerának. A kijelző egy 6 hüvelykes OLED panel, 90Hz-es frissítési gyakorisággal és 1080p felbontással. A kijelzőt a Gorilla Glass 6 védi a karcoktól és ebben az évben a készülékház többi része 100%-ban újrahasznosított alumíniumból készül. Ez azért nagyszerű hír, mivel ez azt jelenti, hogy a váz sokkal tartósabb lesz. A másik figyelemre méltó dolog a hátoldalon az ujjlenyomat-olvasó visszatérése.

 Megéri az árát a Pixel 5?

Mi rejtőzik tehát a Pixel 5 barátságos külseje mögött? Nos, nem egy vadállat, az biztos. Ha azt feltételezed, hogy a hagyományoknak megfelelően a Snapdragon 865 hajtja akkor sajnos tévedtél. Ehelyett a Pixel 5 szíve a Snapdragon 765G lapkakészlet, ami sok más telefonnál megismerhetünk, például az LG Velvetnél, a OnePlus Nordnál és a Motorola Edgenél. Egyik se zászlóshajó. 

Noha a chip cserét leminősítésnek lehet tekinteni, a többi specifikáció kétségtelenül javult. A memória 8 GB-ra nőtt és az alaptárhely megduplázódott a tavalyihoz képest, más szóval 128 GB-os lett. Az akkumulátor kapacitása 4080 mAh, ami meghaladja a Pixel 4 XL-ét annak ellenére, hogy a Pixel 5 váza sokkal kisebb. Örülünk, hogy a Google meghallgatta a panaszokat és elvégezte a megfelelő változtatásokat.

 Megéri az árát a Pixel 5?

Nyugodtan mondhatjuk, hogy a kamera minden Pixel telefon legfontosabb jellemzője. A legjobb az egészben, hogy a Google elsősorban szoftverrel éri el fölényét. Ez azt jelenti, hogy megspórolja a nagy megapixelszámú érzékelők költségeit és még így is olyan képeket lőhetünk, amit szívesen megoszthatunk másokkal. A Pixel 5 főkamerája továbbra is maradt 12 MP-es, akárcsak a tavalyi modellnél.

 Megéri az árát a Pixel 5?

Mind ezekkel együtt a Google Pixel 5 699 dollárba fog kerülni, ami körülbelül 215.000 Ft-nak felel meg. Vannak, akik olcsóbbra számítottak, de nem szabad elfelejteni, hogy összhangban áll az LG Velvet és a Motorola Moto Edge specifikációival, amik sokkal többe kerülnek. Mindezeken túl, ha Pixel 5-öt vásárolsz, akkor 3 hónapon keresztül ingyen használhatod a Stadia Pro-t, a YouTube Prémiumot és 100 GB felhőtárhelyt is kapsz.

 

 

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei