Lassan töltődik az iPhone 15? Így gyorstölthetjük az iPhone-t USB-C-vel

2023.12.28| 9to5 Mac

Az idei évben az iPhone 15 és iPhone 15 Pro megjelenésével az iPhone-ok töltési helyzete megváltozott.

Az Apple saját fejlesztésű Lightning csatlakozóját USB-C-re cserélték, így most már gyakorlatilag bármilyen USB-C kábellel és USB-C tápegységgel töltheti telefonját, amelyet az interneten talál. De pontosan mire van szükség annak érdekében, hogy az iPhone akkumulátorát a lehető leghamarabb feltölthesse?

Mivel az USB-C egy nyílt szabvány, gyakorlatilag bármilyen USB-C kábel használható. Az iPhone 15 dobozában egy szép szőtt fonott kábellel találkozhatunk, de bármilyen USB-C kábelt használhatunk - beleértve azokat is, amelyeket "Android" telefonkábelként reklámoznak. Ha azonban úgy tűnik, hogy az iPhone lassan töltődik, valószínűleg cserélni kell a töltőfejet.

Amikor még az Apple mellékelte a kiegészítőket a dobozban, az iPhone kis 5 wattos tápegységekkel érkezett. Mivel ezeket sokáig mellékelték az iPhone mellé, sok ilyen még mindig megtalálható a világban. Ha van ilyen otthon, teljesen biztonságos használni az iPhone 15-tel; csak egy USB-C-ről USB-A-ra átalakító kábelre van szükség a csatlakoztatáshoz.

Lassan töltődik az iPhone 15? Így gyorstölthetjük az iPhone-t USB-C-vel

Azonban csak 5W sebességgel fogja tölteni a telefont. Ez rendben volt, amikor az okostelefonok akkumulátor kapacitása öt évvel ezelőtt jóval kisebb volt, de manapság az iPhone akkumulátorok is sokkal nagyobb kapacitással rendelkeznek. Ennek eredményeként a 5 wattos töltés akár négy vagy öt órát is igénybe vehet a nulláról száz százalékra történő feltöltéshez. Ez pedig fájdalmasan lassú.

Az iPhone 15 gyorstöltéséhez egy magasabb wattos töltőfejre lesz szükség. Az iPhone USB-C portja elméletileg akár 27 wattos sebességgel is képes fogadni az energiát, de a gyakorlatban a töltési sebesség dimenzióinak csökkenése észlelhető ~20 wattos sebesség felett. Tehát egy USB-C kábellel és egy Apple 20 W USB-C tápegységgel az iPhone 15-t a nulláról 50% -ig körülbelül 30 perc alatt, és nulláról 100% -ig kevesebb mint 2 óra alatt tölthetjük fel.

Azonban jó hír, hogy nem vagyunk bekorlátozva az Apple kiegészítők használatára. Sok magasabb wattos USB-C töltési lehetőség van a piacon, amelyek kényelmesebbek, mint az Apple adapterei. Biztonságos használni olyan tápegységeket is, amelyek 20 watt feletti értékre vannak értékelve; automatikusan a telefon maximális sebességével fogja tölteni.

Például ez azt jelenti, hogy ha van egy USB-C MacBook tápegység otthon, akkor az is használható és a telefont teljes sebességgel tölthetjük fel. Ha a MacBook maga csatlakozik az áramforráshoz és töltődik, akkor még a laptop USB-C portjainak egyikébe is csatlakoztathatjuk a telefont, és majdnem teljes sebességgel tölthetjük fel.

Valójában az USB-C azt jelenti, hogy mostantól az összes Apple eszközt gyorstölthetjük ugyanazzal a kábellel és 60 wattos (vagy annál nagyobb) MacBook tápegységgel.

 

 

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

2024.06.03
| Phone Arena
Ha az iOS 18 közelgő frissítésére gondol, az egyik olyan alkalmazás, amelyre valószínűleg még csak nem is gondolt, a Beállítások.
Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

2024.07.12
| 9to5 Mac
Az iPhone 16 és az iPhone 16 Pro két hónap múlva érkezik, ami azt jelenti, hogy nem most van a legjobb idő egy új iPhone 15 vásárlására.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei