Lassan töltődik az iPhone 15? Így gyorstölthetjük az iPhone-t USB-C-vel

2023.12.28| 9to5 Mac

Az idei évben az iPhone 15 és iPhone 15 Pro megjelenésével az iPhone-ok töltési helyzete megváltozott.

Az Apple saját fejlesztésű Lightning csatlakozóját USB-C-re cserélték, így most már gyakorlatilag bármilyen USB-C kábellel és USB-C tápegységgel töltheti telefonját, amelyet az interneten talál. De pontosan mire van szükség annak érdekében, hogy az iPhone akkumulátorát a lehető leghamarabb feltölthesse?

Mivel az USB-C egy nyílt szabvány, gyakorlatilag bármilyen USB-C kábel használható. Az iPhone 15 dobozában egy szép szőtt fonott kábellel találkozhatunk, de bármilyen USB-C kábelt használhatunk - beleértve azokat is, amelyeket "Android" telefonkábelként reklámoznak. Ha azonban úgy tűnik, hogy az iPhone lassan töltődik, valószínűleg cserélni kell a töltőfejet.

Amikor még az Apple mellékelte a kiegészítőket a dobozban, az iPhone kis 5 wattos tápegységekkel érkezett. Mivel ezeket sokáig mellékelték az iPhone mellé, sok ilyen még mindig megtalálható a világban. Ha van ilyen otthon, teljesen biztonságos használni az iPhone 15-tel; csak egy USB-C-ről USB-A-ra átalakító kábelre van szükség a csatlakoztatáshoz.

Lassan töltődik az iPhone 15? Így gyorstölthetjük az iPhone-t USB-C-vel

Azonban csak 5W sebességgel fogja tölteni a telefont. Ez rendben volt, amikor az okostelefonok akkumulátor kapacitása öt évvel ezelőtt jóval kisebb volt, de manapság az iPhone akkumulátorok is sokkal nagyobb kapacitással rendelkeznek. Ennek eredményeként a 5 wattos töltés akár négy vagy öt órát is igénybe vehet a nulláról száz százalékra történő feltöltéshez. Ez pedig fájdalmasan lassú.

Az iPhone 15 gyorstöltéséhez egy magasabb wattos töltőfejre lesz szükség. Az iPhone USB-C portja elméletileg akár 27 wattos sebességgel is képes fogadni az energiát, de a gyakorlatban a töltési sebesség dimenzióinak csökkenése észlelhető ~20 wattos sebesség felett. Tehát egy USB-C kábellel és egy Apple 20 W USB-C tápegységgel az iPhone 15-t a nulláról 50% -ig körülbelül 30 perc alatt, és nulláról 100% -ig kevesebb mint 2 óra alatt tölthetjük fel.

Azonban jó hír, hogy nem vagyunk bekorlátozva az Apple kiegészítők használatára. Sok magasabb wattos USB-C töltési lehetőség van a piacon, amelyek kényelmesebbek, mint az Apple adapterei. Biztonságos használni olyan tápegységeket is, amelyek 20 watt feletti értékre vannak értékelve; automatikusan a telefon maximális sebességével fogja tölteni.

Például ez azt jelenti, hogy ha van egy USB-C MacBook tápegység otthon, akkor az is használható és a telefont teljes sebességgel tölthetjük fel. Ha a MacBook maga csatlakozik az áramforráshoz és töltődik, akkor még a laptop USB-C portjainak egyikébe is csatlakoztathatjuk a telefont, és majdnem teljes sebességgel tölthetjük fel.

Valójában az USB-C azt jelenti, hogy mostantól az összes Apple eszközt gyorstölthetjük ugyanazzal a kábellel és 60 wattos (vagy annál nagyobb) MacBook tápegységgel.

 

 

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei