Az iPhone 15-tel az Apple átmenetileg áttér az USB-C-re

2022.10.12| GSM Arena

Az Apple a jövő évi iPhone 15 sorozattal az USB-C-re vált, Mark Gurman, a Bloomberg elemzője biztos ebben.

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

Az új uniós jogszabály technikailag a 2024 őszétől értékesített új hordozható elektronikai eszközökre vonatkozik, így az Apple még egy évet nyerhetne a Lightning port használatával, de Gurman úgy véli, hogy Cupertino nem fog várni az utolsó pillanatig.

Az elemző azt írja, hogy az alap iPad, az utolsó megmaradt Apple táblagép Lightninggal, még ebben az évben áttér az USB-C-re. Aztán jövőre az iPhone 15 sorozat is ezt teszi.

Az iPhone 15-tel az Apple átmenetileg áttér az USB-C-re

Nem ezek az egyetlen Apple-eszközök, amelyek még a Lightning portot használják – az AirPods természetesen igen, de bizonyos perifériák, például a Magic Mouse, a Magic Keyboard és a Magic Trackpad is. Ezek is fokozatosan áttérnek az USB-C-re. Egyes eszközök, például az Apple Magic Keyboard, szintén Lightning funkciót használnak a töltéshez.

Az uniós törvény kifejezetten mentesíti a csak vezeték nélküli töltést támogató eszközöket – például az Apple Watch-ot. Gurman úgy véli, hogy az Apple USB-C használata rövid életű lesz, és a vállalat végső célja az, hogy csak vezeték nélküli töltést használjon, mint például a MagSafe.

A Lightning már egy évtizede velünk van, de az USB-C-vel ellátott iPhone-ok közel sem fognak kitartani ilyen sokáig, jósolja az elemző. Várhatóan még az iPadek is felhagynak a vezetékes töltéssel a jövőben.

Az iPhone 15-tel az Apple átmenetileg áttér az USB-C-re

Miért makacskodik az Apple az USB-C használatával iPhone-okon (ha már iPaden és Macen is használja a szabványos csatlakozót)? Gurman úgy gondolja, hogy azért, mert a váltást saját ötletként akarja bemutatni, nem pedig olyasmiként, amit törvény kötelez.

Mivel az iPhone Pro modellek már képesek 48 MP-es RAW fotók készítésére, a 4K ProRes videókról nem is beszélve, a Lightning USB 2.0 sebessége lassú lesz (a Wi-Fi gyorsabb, ha aggódna a csak vezeték nélküli jövő miatt).

Mark Gurman előrejelzése szerint az Apple kizárólag az iPhone-ok, és az iPadek vezeték nélküli töltésére tér át – jósolja Mark Gurman.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei