Kilenc Cannes-i oroszlánt nyert a demenciakutatást segítõ játék

2016.06.29| Telekom

Az idén a Cannes-i Nemzetközi Kreativitási Fesztiválon (Cannes Lions International Festival of Creativity), amely a legrangosabb eseménynek számít a hirdetési iparban, a Deutsche Telekom és a Saatchi & Saatchi kilenc díjnak örülhetett - egy arany, öt ezüst és három bronz Oroszlán - amelyeket a ’Sea Hero Quest’ nyert el.

Elsöprõ erejû és volumenû pozitív reakció övezte a kezdeményezést. A Sea Hero Quest játék letöltései a globális megjelenés óta elérték az 1,6 milliót, ebbõl Magyarország átlagon felüli, több mint 130 ezer letöltéssel büszkélkedhet. A közös játékidõ több mint 30 évet tesz ki, ezzel 4500 évet is meghaladó hasonló jellegû laboratóriumi kutatás eredményeit sikerült létrehozni.

A díjnyertes mobiljátékot a University College London, a University of East Anglia, az Alzheimer’s Research jótékonysági alap és a Glitchers játékfejlesztõk partnersége keretében fejlesztették ki. A Sea Hero Quest, amely új dimenzióba helyezte az adatgyûjtés lehetõségeit, hogy segítse a tudósokat a demencia elleni küzdelmükben, a Deutsche Telekom és a Saatchi & Saatchi legújabb kampányának a tárgya. A mindössze pár héttel ezelõtti globális megjelenés óta a játék letöltéseinek száma elérte az 1,6 milliót, a mezõnyben a magyarok több mint 130 ezer letöltéssel közvetlenül az USA után állnak, nagyjából egy szinten Nagy Britanniával. A közösen elért játékidõ több mint 30 évet tesz ki, ezzel 4.500 évet is meghaladó hasonló jellegû laboratóriumi kutatás eredményeit sikerült létrehozni Az emberek térbeli tájékozódásáról végzett korábbi vizsgálatok legfeljebb 600 résztvevõvel folytak, ezért a saját területén ez az adattömeg minden korábbit felülmúl.

Kilenc Cannes-i oroszlánt nyert a demenciakutatást segítõ játék

Hans-Christian Schwingen, a Deutsche Telekom, a Deutsche Telekom márkáért felelõs vezetõje így kommentálta a hírt: „Elsöprõ erejû és volumenû pozitív reakció érkezett a kezdeményezésre. Az embereket szerte a világon arra inspiráltuk, hogy letöltsék a Sea Hero Questet és játsszanak egy jó ügy érdekében. A játék 40 piacon került be a legjobb 20 közé az App Store-on és a Google Play-en, számos piacon pedig az elsõ helyet vívta ki. Ez máris egy látványos sikere a kutatásnak és a tudománynak. De nem állunk meg ezen a ponton, éppen a múlt héten jelentettünk meg 2 új játékvilágot, amelyeknek az a céljuk, hogy a játékosok továbbra is megosszák az idejüket, ezzel segítve a demencia elleni küzdelmet.”

A Sea Hero Quest koncepcióját az a vágyunk motiválta, hogy lehetõvé tegyük az emberek számára, hogy egy jó ügy érdekében játsszanak, a megvalósítás pedig úgy vált lehetségessé, hogy partnerséget kötöttünk a vonatkozó terület világszerte elismert szakértõivel. Mivel a felhasználók világszerte hetente 3 milliárd órát játszanak internetes és mobil játékokkal, a célunk nem csak ennek az erõnek a kihasználása volt, hanem az is, hogy ennél is tovább lépve a lehetõ legszélesebb közönséget érjük el, és elismerjük a mobil technológia mindennapi életben betöltött szerepét.

Jelenleg világszerte több 47 millió ember küzd demenciával, és a becslések szerint ez a szám 2050-re 135 millióra fog nõni. Sok demenciával élõ ember számára az egyik elsõ tünet, amit megtapasztalnak, a térbeli tájékozódás romlása lesz, mivel elveszítik azt a képességüket, hogy akár jól ismert helyeken és környezetben is el tudjanak igazodni. A Sea Hero Questet, amely globális mércét állított fel a tájékozódásunk vizsgálatában, széles körben az egyik kulcsfontosságú lépésnek tekintik a demenciát okozó betegségek új diagnosztikai tesztjeinek kidolgozásában.Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


KERESÉS
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Ön milyen tarifacsomagot használ?


céges telefont használok
prepaid kártyás tarifát használok
szolgáltatói előfizetéssel rendelkezek
flottás csomagban vagyokKorábbi szavazások eredményei