Jubileum: 30 éve indult az első GSM hálózat Magyarországon

2024.03.28| Yettel

30 évvel ezelőtt, 1994. március 26-án indult el Magyarországon az első kereskedelmi GSM szolgáltatás a Yettel, akkor még Pannon GSM néven.

Ez az esemény nem csupán a márka, hanem a mobiltechnológia fejlődésének meghatározó állomása is volt az elmúlt három évtizedben. Az akkori drága és korlátozott hangszolgáltatástól napjainkig a korlátlan hang- és adatcsomagok, valamint a gyors mobilinternet elérhetővé váltak mind mobilon, mind az otthoni hálózaton keresztül. Ez a 30 év alatt elért fejlődés nem csupán a lakosságnak, hanem az üzleti felhasználóknak is hatalmas előnyöket biztosított.

Az első kereskedelmi GSM szolgáltatás 30 évvel ezelőtt indult el, mindössze 3 évvel azután, hogy világszerte elindult az első ilyen szolgáltatás. A mobiltechnológia rohamos fejlődése a vezetékes telekommunikációt is gyorsításra kényszerítette, és a mobil megjelenésével lerövidült a vezetékes telefonok beszerelési ideje.

A GSM szolgáltatás népszerűsége jócskán túlszárnyalta a kezdeti terveket, és az ezredfordulóra már egymillió előfizetőt számlált. A mobil előfizetések száma már 2001-ben meghaladta a vezetékes telefonokét. Az internet elérhetőségének megjelenése a mobiltelefonokon jelentős mérföldkő volt, és a 3G és 4G technológiák tovább erősítették a mobil alapú adathálózatokat. Az 5G megjelenése pedig még nagyobb sebességet és rugalmasságot hozott.

Jubileum: 30 éve indult az első GSM hálózat Magyarországon

A mobilnet előretörésével olyan szolgáltatások váltak elérhetővé, mint a banki ügyintézés, az ételrendelés, az online bevásárlás, a streaming szolgáltatások és az okosotthonok vezérlése. Az otthoni és irodai internet kapcsolódása mobilhálózatra is egyre népszerűbbé vált.

A Yettel aktívan részt vesz a mobiltechnológia fejlődésében, és 2020-ban átfogó hálózatmodernizációs projektet indított. Az országosan 99,5%-os lefedettséget biztosító 4G-hálózat jelentős előrelépést jelentett, és megnyitotta az utat az 5G technológia elterjedésének. A Yettel ügyfelei élvezhetik a mély beltéri lefedettséget növelő VoWiFi szolgáltatást és a VoLTE roamingot külföldön.

A mobiltechnológia fejlődése és az új szolgáltatások elérhetősége komoly előnyöket kínál mind a lakosságnak, mind az üzleti felhasználóknak, és további fejlődést ígér a jövőben.

 

 

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei