Jön, jön, jön… az iPhone 9!

2019.12.10| Phone Arena

Az Apple következő okostelefonja az iPhone 9 lesz. Nem, nem vicc és nem tévedés.

Valamikor 2020 első negyedévében az Apple bejelenti új mobilját, amely a korábbi pletykákban az iPhone SE 2 nevet viselte. Nemrég kiderült, másként ismerjük majd meg a rég várt újdonságot. Az Apple iPhone SE, az eredeti modell még 2016 márciusában mutatkozott be, az utód négy évre rá érkezik. Akkor az éppen fél éve piacon lévő, 4.7 colos iPhone 6s mellé került kompakt mobilként és főként azokat megcélozva, akiknek túl drága volt a mindig csúcsot képviselő aktuális iPhone.

Így tehát a cég fogta az egy évvel korábbi iPhone 5s burkolatát, beletette az A7 SoC helyére az A9 chipsetet, megduplázta a memóriát 2 gigabájtra, majd a 8 megapixeles hátlapi kamerát 12 megapixelesre cserélte, valamint 3.4%-kal megnövelte az akkumulátor kapacitását, egészen pontosan 1624 mAh-ra, és kész is lett az iPhone SE. A telefon kétféle változatban volt elérhető, a 16 gigabájtos 399, a 64 gigabájtos 499 dollárba került a tengerentúlon. Egy évvel később ezeket a cég megszüntette és helyettük 32, illetve 128 gigabájt tárhellyel forgalmazta tovább az iPhone SE-t, amely főleg a fejlődő országokban elképesztően nagy sikert aratott.

Jön, jön, jön… az iPhone 9!

Tavaly év elején kezdődött a pletyka komolyabban, miszerint az Apple az iPhone SE utódján dolgozik ugyanolyan méretben, ám már Face ID-val és TrueDepth kamerával, gyakorlatilag az Apple iPhone X mini változataként is lehetett volna rá tekinteni, azonban mégis félretették a projektet. Most újra felkapott lett az iPhone SE 2 téma. A friss hírek szerint iPhone 8 dizájn, ám idei, A13 Bionic chipset várható, a kijelző marad 4.7 colos, 750×1334 pixel felbontású. A RAM 1 gigabájtról 3 gigabájtra hízik, az ár viszont baráti, a 64 gigabájtosért 399, a 128 vagy 256 gigabájtosért 499 dollárt kér el a piacra kerülés után a vállalat. A hírek szerint Touch ID lesz, azonban a 3D Touch kimarad költségcsökkentés miatt a funkciók közül.

A japán Macotakara úgy fogalmazta meg, hogy az iPhone SE utódja valójában egy iPhone 8 burkolatba bújtatott iPhone 9 lesz. Ming-Chi Kuo úgy tudja, az Apple 30-40 millió példányt szeretett volna eladni az újdonságból jövőre, azonban már most finomították 20-30 millióra a prognosztizálást.

Jön, jön, jön… az iPhone 9!

Ez a 2021-re prognosztizált full-screen iPhone SE 2 látványterve

Miután egy budge mobilról van szó, 5G-ről nem is érdemes álmodozni, erre a 2020 őszén érkező zászlóshajók lesznek csak képesek.  Az iPone 12 Pro 6.1 colos OLED kijelzővel, tripla kamerával, Time of Flight szenzorral és 5G-vel érkezik szeptemberben. Az iPhone 12 Pro Max annyiban különbözik, hogy a panel képátlója 6.7 col és az akkumulátor kapacitása nagyobb. Az iPhone 12 Plus/Max egyezik az iPhone 11-gyel, tehát dual hátlapi kamera, viszont OLED kijelző várható és 5G hálózati támogatás. Aki a legkisebb méretű iPhone-t keresi jövőre, annak az iPhone 12-t kell várnia, 5.4 collal.

Bármennyire is hihetetlennek tűnnek a fenti információk, muszáj elhinni őket, hiszen a forrás Ming-Chi Kuo, aki a legmegbízhatóbb híreket hozza előzetesen mindig és egyben kiváló Apple elemző. Csak egy példa: még 2017-ben, hét hónappal az Apple iPhone X, iPhone 8 és iPhone 8 Plus bejelentése előtt megmondta a három modell kijelző méretét.

 

 

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei