Itt az új, elpusztíthatatlan Nokia

2023.05.04| Android Authority

Megjelent a Nokia XE21, amely nagyjából annyira elpusztíthatatlan, mint anno a Nokia 3310 volt.

A HMD Global a 2021-es Nokia XR20-szal lépett be a strapabíró telefonok közé, tartós dizájnt és középkategóriás specifikációkat hozva. A HMD most hivatalosan is bejelentette az utódot a Nokia XR21 formájában.

Az új telefon hasonlóan közelíti meg a dizájnt, mint elődje, alumínium keretet és vélhetően polikarbonát hátlapot hoz. A HMD állítása szerint a telefon MIL-STD-810H minősítéssel, valamint IP69K minősítéssel rendelkezik a por- és vízállóság tekintetében. Ez utóbbi ugrás a régebbi telefon még mindig nagyszerű IP68-as minősítéséhez képest, mivel képes ellenállni a nagynyomású forró vízsugaraknak. Sőt, a HMD azt állítja, hogy az új telefon még a magasnyomású mosógépnek is ellenáll.

Itt az új, elpusztíthatatlan Nokia

A Nokia XR21 a kijelzőt Gorilla Glass Victus védelemmel, valamint egyéves ingyenes képernyőcsere-garanciával is ellátja Európában. A vállalat hozzáteszi, hogy a telefon akár 1,8 méteres zuhanást is kibír.

Ha vetünk egy pillantást a specifikációs lapra, a Nokia XR21 a tipikus középkategóriás készülékek közé tartozik. A telefont a Snapdragon 695 5G lapkakészlet hajtja, ami egy szerény frissítés az XR20 alacsony szintű Snapdragon 480 SoC-jéhez képest. Emellett 6 GB RAM-ot, 128 GB tárhelyet és egy 6,49 hüvelykes 120 Hz-es LCD-képernyőt (FHD+ felbontás, 500 nit fényerő) is kapunk.

Itt az új, elpusztíthatatlan Nokia

A HMD új készüléke 4800 mAh-s akkumulátorral és 33 W-os vezetékes töltési sebességgel is rendelkezik. Sajnos nincs vezeték nélküli töltéstámogatás, mint az XR20 esetében, és nem kapunk töltőt a dobozban.

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

Érdekes módon a vállalat 60%-kal több töltési ciklust ígér ennek az akkumulátornak, mint a Nokia XR20-nak. Ez fantasztikusan hangzik, de ez egyszerűen annyit jelent, hogy az akkumulátor 800 töltési ciklus után is 80%-os kapacitást tart - a hagyományos okostelefonoknak megfelelően, szóval valójában csak a gyatra képességű elődhöz képest jó ez a szám. 

Ami a kameraélményt illeti, egy 64MP-es fő kamerát (f/1,79, 0,7 mikronos pixelméret) és egy 8MP-es ultraszéles fényképezőt kapunk. A szelfikhez és videohívásokhoz egy 16 megapixeles kamera áll rendelkezésre. A fotózást a legjobb AI-alapú képalkotási algoritmusok, mint például az AI portré mód, a Night Mode 2.0 és a Flash Shot támogatják.

Itt az új, elpusztíthatatlan Nokia

További figyelemre méltó funkciók közé tartozik a 3,5 mm-es port, a kettős sztereó hangszórók, a két hardveres gyorsbillentyű, az oldalsó ujjlenyomat-olvasó, az NFC, a két SIM-hely, az eSIM-támogatás és az Android 12. A HMD három nagyobb operációs rendszerfrissítést és négy évig tartó havi biztonsági javításokat ígér.

A Nokia XR21 ára és elérhetősége

A Nokia XR21 fenyőzöld és éjfekete színben lesz elérhető Magyarországon 6/128 GB-os változatban, 249 990 forint ajánlott fogyasztói áron, június elejétől.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

2024.06.03
| Phone Arena
Ha az iOS 18 közelgő frissítésére gondol, az egyik olyan alkalmazás, amelyre valószínűleg még csak nem is gondolt, a Beállítások.
Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

2024.07.12
| 9to5 Mac
Az iPhone 16 és az iPhone 16 Pro két hónap múlva érkezik, ami azt jelenti, hogy nem most van a legjobb idő egy új iPhone 15 vásárlására.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei