Itt a Nothing igazgatójának véleménye a Samsung Galaxy S23 Ultráról (videóval)

2023.04.14| Phone Arena

Felkerült YouTube-ra a Nothing vezérigazgatója, Carl Pei véleménye a Samsung Galaxy S23 Ultráról, összehasonlítva a Phone (1)-gyel.

A Nothing vezérigazgatója, Carl Pei a YouTube-ra tette fel a Samsung Galaxy S23 Ultra értékelését, ahogyan azt korábban a OnePlus 11 és az iPhone 14 Pro esetében is tette. Értékelésében megosztotta gondolatait a Samsung legújabb zászlóshajó okostelefonjának dizájnjáról, szoftveréről és áráról, valamint összehasonlította azt saját cége Nothing Phone (1) készülékének ugyanezekkel a tulajdonságaival.

A korábbi okostelefon-értékelő videóiban megszokott interjúformátumban Carl Pei korábbi okostelefon-értékelő videóihoz hasonlóan arról beszélt, hogy a Samsung rajongója volt a kezdeti időkben, mivel barátai közül elsőként szerezte be a Samsung Galaxy S2-t és S3-at. A véleményének elkészítéséhez azonban Carl több mint egy hónapig birtokában volt az S23 Ultra, hogy kipróbálhassa és teljes mértékben megtapasztalhassa a készüléket, és elismerte, hogy úgynevezett "Youtube-karrierjét" nehéz volt összeegyeztetni a vezérigazgatói karrierjével, mivel eredetileg úgy tervezte, hogy a Samsung S23 Ultra véleményét az embargó idején teszi közzé, akárcsak a többi influencer. Azonban elfoglaltságai útjába kerültek, ezért csak most jelenik meg.

Itt a Nothing igazgatójának véleménye a Samsung Galaxy S23 Ultráról (videóval)

Korábbi okostelefon-értékeléseiben, például a OnePlus 11-ről szólóban Carl megismételte, hogy mennyire fontosnak tartja, hogy a telefonon legyen márkaidentitás és olyan fizikai jellemzők, amelyek megkülönböztetik a többiektől és felismerhetővé teszik. Amikor megkérdezték Carlt, hogy sikerült-e ezt elérnie a Samsung legújabb S23 Ultra modelljével, elismerte, hogy a dizájn nagyon kifinomult és olyan, mint egy "kitűnő tanuló", aki tiszta tudással rendelkezik, de nincs benne művészet.

Van különbség az S23 és az S22 Ultra között?

Ezt a korábbi kijelentését azzal pontosította, hogy ezt a legújabb modellt nagyon nehéz megkülönböztetni az S22 Ultrától, leszámítva a készülék alsó sarkainak kisebb görbületét és a kamerák körüli kissé nagyobb keretet.

A dizájn annyira iteratív, hogy alig lehet megkülönböztetni az elődjétől, és folytatta egy pimasz mém megosztását, amely szemléletét illusztrálja. Ugyanakkor elismerte, hogy ez általában nem fontos az átlagfogyasztóknak, és a Samsung pontosan nekik tervezte a készüléket.

Ami a kamerát illeti, úgy véli, hogy manapság már lényegtelen, hogy hány megapixeles egy okostelefon kamerája, nagyobb jelentőséget tulajdonít a kamera fizikai méretének és érzékelőjének. Azt állítja, hogy "minél nagyobb az érzékelő, annál több fény jut be, és annál jobb lesz a fénykép", ami a mobilfotózás fizikai összetevőjét foglalja magában, mivel úgy véli, hogy szoftveresen már mindenki nagyjából megfejtette a képletet a fényképek utófeldolgozására.

De mi a helyzet a holdfotókkal?

Carl foglalkozott azzal a vitával, amely az optikai zoomot és a számítógépes feldolgozást ötvöző 100x Space Zoom-mal kapcsolatos, és amelynek eredményeképpen a Holdról készült, sokak által hamisnak nevezett, ultraéles képek születnek. Helyesen állapította meg, hogy minden okostelefon-kamera használ valamilyen módon számítógépes fényképezést, és a Samsung esetében történetesen éppen ezt a funkciót választották a Holdról készült képek feljavítására. Ugyanakkor azt is hozzátette, hogy ez a vita nem új keletű, és nagyjából kétévente újra felbukkan.

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

Samsung szoftverek és előre telepített alkalmazások

Carl elismerte, hogy szerinte a Samsung felhasználói felülete néhol elavultnak hat az interakciós logika miatt, azonban nem találja ezt annyira rossznak, mint a Samsung készülékein napjainkban található előre telepített alkalmazások mennyiségét. Megszámolta, hogy hány alkalmazás volt telepítve azon a telefonon, amit a kezében tartott, és 35-ig jutott, majd ezt összehasonlította a Nothing Phone (1)-en található három vagy négy előtelepített alkalmazással. Ezt a Samsung nagy méretére és annak sok kisebb csapatára fogta, akik mind versenyeznek azon, hogy az alkalmazásaik szerepeljenek a telefonon. 

Mennyire fontos az S Pen?

Bár Carl megérti, hogy az S Pen hasznos lehet bizonyos esetekben, amikor gyorsan alá kell írni egy digitális nyugtát vagy szerződést, nem feltétlenül rajong a toll használatáért a telefonon. Odáig ment, hogy azt mondta, hogy a toll használatát elég haszontalannak találta az ő sajátos igényeihez, és úgy találja, hogy sokkal jobb neki a jó öreg toll és papír, amikor le kell írnia a gondolatait.

Hogyan kapcsolódik ez a Nothing márkához?

Míg a Samsung a tömegek felé marketingel, Carl szerint a Nothing még mindig abban a szakaszban van, amikor nem mindenkit céloz meg, hanem inkább a felhasználók egy nagyon szűk csoportját, akiket vagy nagyon érdekel a technológia, vagy nagyon érdekel a dizájn. Ez a "törzs" a Nothing érésével és a termékek lehető legtökéletesebbé válásával egyre jobban ki fog alakulni.

Azonban Carl nagyon szerényen elismerte, hogy a Samsung egy olyan cég, amelyet tiszteletben kell tartani, hiszen hosszú ideje jelen van a piacon, és gyakorlatilag együtt építette fel az Android ökoszisztémát a Google-lel. Azt állítva, hogy "ha nem lenne a Samsung, akkor mi sem lennénk itt", Carl mégis hű maradt az álláspontjához, miszerint az S22 és az S23 Ultra között nem történt elegendő előrelépés ahhoz, hogy az a felhasználók számára vonzó frissítés legyen. Emellett az ár is kérdéses, hiszen három Nothing Phone (1) vásárolható meg az S23 Ultra egy darabja helyett.

Carl szándékosan titokzatos volt, amikor arról kérdezték, hogy mit várhatunk a Nothing Phone (2)-től, most, hogy lehetősége volt áttekinteni a versenytársak összes telefonját. Azt kivéve, hogy elismerte, hogy a kamera szoftverélménye az egyik legfontosabb tanulság, amely inspirálta a következő generációs készülékét, egy kis részletet adott nekünk arról, hogy valami nagyon más lesz, mint amit már láttunk. Hogy milyen lesz ennek a készüléknek a kinézete vagy működése, az kiderül majd, amikor a Nothing Phone (2) idén később megjelenik.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Frusztráló kamera hiba a Galaxy S23 és S23+ telefonoknál

Frusztráló kamera hiba a Galaxy S23 és S23+ telefonoknál

2023.03.13
| SamMobile
Az új Galaxy S23 sorozatban csak a Galaxy S23 Ultra kapott frissítést a hátsó kamerához.
Komoly a gond és a Samsung nem ismeri el

Komoly a gond és a Samsung nem ismeri el

2023.04.12
| Android Police
Több Samsung Galaxy S23 tulajdonos panaszkodik homályos és elkenődött foltokról a fényképeiken. Az probléma nem érinti az Ultra modelleket és az áprilisi kamera frissítés után is fennáll.
Ezek a régebbi Samsungok kapják meg a Galaxy S23 kamerafunkcióit

Ezek a régebbi Samsungok kapják meg a Galaxy S23 kamerafunkcióit

2023.04.12
| Phone Arena
A Galaxy S23 sorozat számos új kamerafunkcióval érkezett az év eleji megjelenésekor, de a régebbi Samsung telefonok is megkapják az említett funkciókat.
A Samsung hivatalosan is bejelentette a One UI 6.0-t!

A Samsung hivatalosan is bejelentette a One UI 6.0-t!

2023.10.06
| SamMobile
A Samsung Developer Conference 2023 tegnap este kezdődött, és az egyik legjobban várt bejelentés a One UI 6.0 volt.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei