iOS 10: tíz új funkcióval

2016.06.14| GSM Arena
Címkék:

WWDC 2016

,

iOS

,

iOS 10

,

iPhone 7


Az Apple tegnap a WWDC 2016-on bejelentette az iOS 10 operációs rendszert, amely tíz új funkciót hoz. Egyértelműen ez az Apple mobil operációs rendszerének eddigi legkomolyabb frissítése.

1. Egyrészt újraírták a záróképernyőt, ennek köszönhetően a telefon felvételekor automatikusan feléled a megjelenítő, valamint megjelenik a kamera egy balra húzásnál, míg jobb oldara a widgetek kerültek. Érdekes, hogy míg az Androidon éppen kinyírják a widgeteket ezen a felületen, az Apple most hozza vissza.

Az értesítési felületet is újraírták, immár buborékos rendszerben mutatja a rendszer őket és a widgeteket is. A Control Center két részből áll, az egyik a toggle ikonokat takarja, a másik pedig a zenei kezelőgombokat, szintén buborékos dizájnnal. Van még egy harmadik fül is itt, ha valaki használja a Home alkalmazást, itt férhetnek hozzá a felhasználók az otthoni kiegészítőkhöz.

Az Apple fejlesztői ahova csak lehetett, mindenhol elérhetővé tették a 3D Touch funkciót, így még okosabb és jobban kezelhető lett az iOS.

2. Siri is új funkciókat kapott, így például a fejlesztők számára megnyitották, valamint küldhetők üzenetek nem Apple üzenetküldővel is, valamint rendelhető Uber taxi és kerestethetünk vele fotókat még külső alkalmazásokban is.

3. A QuickType billentyűzetet Siri intelligenciájával vértezték fel, így előre tudhatja a választ vagy hogy mit szeretne beírni a felhasználó. El tudja olvasni az üzeneteket és javasolhatja események szerkesztését, a helyadat megosztását vagy éppen emlékezhet címekre is. A legjobb azonban a többnyelvű gépelés lehetősége.

4. A képek alkalmazásba került pár trükk, amelyek ismerősek lehetnek, hiszen ezek az Android rendszeren már évek óta elérhetők. Így például a program meg tudja mutatni a készített képeket a térképen és akár a képeken szereplő arcok szerint is sorrendbe állíthatók.

5. A térképet rétegekkel okosították fel, így okosabb segítséget nyújthat a felhasználóknak. Emellett a Maps az új, intelligens funkciójának köszönhetően egész nap segítségünkre lehet, hogy egy-egy új célpont esetén megmutatja a leggyorsabb utat, elkerüli a forgalmi dugót, valamint akár foglalni is lehet segítségével. A CarPlayben is jobban használható a Maps a turn-by-turn navigációnak köszönhetően.

6. Az Apple Music is új kezelőfelületet kapott, mellyel egyszerűbb a zenék között keresni, valamint a rendszerezés is könnyebb.

7. Ugyanez igaz a Hírekre is, teljesen átírt kezelőfelületet kapott, emellett támogatja az előfizetéseket, így akár ingyenes és fizetős tartalomhoz is hozzá lehet férni egyetlen helyen.

8. A Home app a Home Kittel gazdagodott, így gyakorlatilag szinte bármit lehet irányítani segítségével otthon. Támogatja a népszerű okoskütyüket, legyen szó lámpáról, izzóról, ajtóról, zárról, kameráról, légkondiról, csengőről. A Home appba is került 3D Touch lehetőség.

9. A Telefon alkalmazásba is kerültek új funkciók, így például bármilyen külső fél által fejlesztett VoIP app – Skype, Viber, stb. – ugyanazt a tárcsázót használja mint a gyári, ezzel együtt teljes képernyős hívást és nagy fogadó gombot is kap. A telefonkönyvben igény szerint kiválasztható, hogy melyik telefonszámhoz melyik alkalmazás legyen az alapértelmezett.

10. Az Üzenetekbe bekerült a GIF-ek támogatása, valamint a videók lejátszási lehetősége, így már minden multimédiás tartalom magában az Üzenetekben játszható le. Az emojik háromszor nagyobbak lesznek és bizonyos szavak automatikusan helyettesítők emojikkal. A buborék dizájn és effekt az üzenetekben is megjelenik. További jó hír, hogy immár akár kézzel is írhatunk üzenetet a telefon vagy tablet kijelzőjére a Digital Touch-nak köszönhetően.Az iOS 10 a fentieken kívül továbbfejlesztett személyes adatok védelmével felvértezett, ugyanis end-to-end titkosítás, minden keresés és javaslat kizárólag a készüléken érhető el, semmi nem kerül az Apple szervereire vagy a felhőbe, nincs felhasználó profilozás. Az iOS 10 elérhető lesz az Apple iPhone 5-re, az Apple iPad 4-re, valamint az Apple iPad mini 2 és az iPod Touch 6 modellekre és minden ezektől újabb készülékre. A nyílt béta júliusban kerül a fejlesztőkhöz.Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

A cikkhez kapcsolódó linkek:

Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


KERESÉS
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Ön milyen tarifacsomagot használ?


céges telefont használok
prepaid kártyás tarifát használok
szolgáltatói előfizetéssel rendelkezek
flottás csomagban vagyokKorábbi szavazások eredményei