Interaktív widgetek, új gesztusok, itt az OriginOS

2020.11.19| GSM Arena
Címkék:

vivo

,

OriginOS


Nem nagy sztori, hogy már megint egy új felület érkezett, de a vivo-féle OriginOS más.

A vivo tegnap bejelentette a FuntouchOS utódját, az OriginOS szoftvercsomagot. Az új platform a fejlesztéseknél a fókuszt az újragondolt widget rendszerre helyezte, továbbfejlesztett gesztusvezérlést hozott, emellett jobb memória optimalizálást és egy raklap vizuális pluszt.

Interaktív widgetek, új gesztusok, itt az OriginOS

A widgeteket a Huarong Road inspirálta, ez egyfajta csúsztatós puzzle, különféle méretű elemekkel. A főképernyőre hasonló módon lehet elhelyezni az appok kiterjesztéseit, amelyek így egyébként leginkább a Windows Phone csempés elrendezésére emlékeztetnek. 

A widgetek meg tudják változtatni a külsejüket információ továbbítás céljából, például jó idő esetén napot látunk, rossz időnél felhőket, az üzeneteket már az új buborék rendszer szerint kapjuk. Egy widgetet megérintve az kibővül, így biztosítva további információkat vagy éppen vezérlő egységeket. A Nano Alerts érdekes ötlet, ez a widgethez tartozó appon belüli értesítéseket jeleníti meg.

A vivo elárulta, az OriginOS 26 olyan gesztus kombinációt tud kezelni, amely a képernyő alján lévő koppintással kezdődik. Csak győzzük megjegyezni! Adott még egy SuperCard nevű opció, amelyet bárhonnan be lehet hívni a gyors és egyszerű mobilfizetéshez, akár kikapcsolt képernyőnél is működik.

Interaktív widgetek, új gesztusok, itt az OriginOS

Az OriginOS a Multi-Turbo 5.0-val érkezik, amely a memória optimalizálási technikák gyűjteménye. A Memory Fusion úgy hangzik, mint egy csere, amely 3 gigabájt extra RAM-ot ad hozzá az adatok keverésével a flash tárhelyen. A második funkció a memóriahasználat optimalizálása, hogy a szoftverek kezdetéhez kevesebb RAM-ra legyen szükség. Végül az alkalmazás előzetes betöltése felgyorsítja az app indítási idejét azzal, hogy kitalálja, melyik programot fogja a felhasználó legközelebb megnyitni és előkészíti a szükséges adatokat.

A vizuális élmény növelése érdekében a vivo olyan háttérképeket készített, amelyek összetett mozdulatokat szimulálnak, például egy virág egyes szirmainak lengését. A háttérkép a kinti időjáráshoz is illeszkedhet, pontosan ábrázolja a felhőket (illő felhőtakaró, szélsebesség és a helyi időjárási viszonyok láthatósága).

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
Mobiltelefonok az Árukeresőn »
új
 APRÓHIRDETÉSEK
KERESÉS
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Közeledik a Karácsony! Ön vesz mobiltelefont Karácsonyra?


Igen, mobilszolgáltatónál
Igen, GSM boltokban
Igen, magyar webshopokban
Igen, külföldi webshopokban
Igen, nagy offline áruházakban
Nem tervezek mobilt venniKorábbi szavazások eredményei