Infók: Galaxy S8+ a Note 8 ellen

2017.08.24| Phone Arena

Amikor a Samsung bejelentette az első Note-ot, még kinevették a méretei miatt, mára viszont milliók rajonganak érte.

Akkor sokan nem gondolták, hogy ennyire sikeres lesz a drága, ám nagy tudású széria, márpedig hat éve majdnem teljesen töretlen a sikere. Vajon hogyan viszonyul egymáshoz a Note 8 és az S8+, amikor ez utóbbi a Note 7 bukása miatt szinte minden lehetséges funkciót megkapott és még méretben is közel egyformák?

A Galaxy S8+ kijelzője nagy, de a Note 8-é még nagyobb. A 6.3 colos megjelenítő miatt kicsit szélesebb és magasabb is lett, így vaskosabbnak hat kézben, ennek ellenére nem irreális a használata. Ez az Infinity Display 18.5:9 képarányának köszönhető. Megjelenés tekintetében gyakorlatilag egyezik a kettő, üveg és fém a burkolat, edge kialakítású a kijelző, színek tekintetében sem erőltette meg magát a Samsung, hogy újat találjon ki. A kijelző fényes és tűéles, az always-on display egyre okosabb. A készülékház is maradt az IP68 szabványnak megfelelően víz- és porálló.

Amiben különbözik a Note 8 az S8+-tól, az az S Pen jelenléte. Ez volt mindig is a Note család egyik húzóereje, hiszen a ceruzával nemcsak írni, de rajzolni is lehet. Az always-on kijelző új opciójának köszönhetően már akár több száz oldalt is írhatunk az inaktív megjelenítőre, erre az S8+ nem képes. Az S Pennel emellett küldhető egy kézzel írt jegyzet gif formátumban, így a fogadó fél végignézheti akár azt is, hogy hogyan íródott a szöveg.

Az S Pen-hez tartozó lehetőségeket leszámítva a Galaxy Note 8 és a Galaxy S8+ szoftveresen teljesen megegyezik. Mindkettőn a legújabb Android OS fut, a Bixby digitális asszisztens is elérhető, alig pár napja tette a Samsung elérhetővé hazánkban is a hang alapú funkciókat angol nyelven. Az osztott kijelző is megtalálható mindkét modellen, ám a Note 8-ban már helyet kapott az appok párosításának lehetősége, így egyetlen mozdulattal indítható egyszerre két, előzőleg összekapcsolt program. Mindkét telefon működik a Samsung DeX dokkolóval, így hozzáköthető billentyűzet, egér és monitor, így akár egy számítógépet is kiválthatnak a telefonok, Európában az előrendelt Note 8-akhoz ajándék DeX jár.

A biztonságot is ugyanazok biztosítják a két telefonon, írisz szkenner, arcfelismerő és hátlapi ujjlenyomat-szkenner. Ez utóbbi ugyan még mindig kifejezetten kényelmetlen a mindennapi használatban, de legalább már nem a kamera mellett van közvetlenül, így csökken a lencse összetaperolásának mennyisége. Hardveresen a két modellben ugyanaz a 10 nanométeres processzre épülő chipset található, ám míg az S8+-ban 4, addig a Note 8-ban 6 gigabájt RAM dolgozik. Ez bár ötven százalékkal jobb, a gyakorlatban nem valószínű, hogy észreveszik majd a felhasználók a különbséget a teljesítményben.

Amiben gyengébb lett a Note 8, az az akkumulátor, ugyanis míg az S8+-ba egy 3500 mAh-s telep került, addig az újdonságba 200 mAh-val kisebb erőforrást tettek. Ez praktikusan annyit tesz majd, hogy - figyelembe véve a dual kamerát is, mint üzemidő csökkentő tényezőt - nagyjából a Samsung Galaxy S8 tudását hozza üzemidőben, tehát 4-6 óra kijelzőidő várható. Reméljük a legjobbakat, de nem valószínű, hogy tudja hozni a konkurencia 7-9 órás SoT idejét.

Galaxy Note8_What's New_Camera from samsungmobilepress on Vimeo.

A legizgalmasabb különbség a két Samsung csúcs között a kamera. A Note 8 ugyanis dual hátlapi szenzorokat kapott, a cég történetében először használ ilyen megoldást telefonban. A fő kamera 12 megapixeles - ez pontosan ugyanaz, amely a Samsung Galaxy S8+-ban is megtalálható -, ehhez egy szintén 12 megapixeles teleobjektív tartozik, mely kétszeres optikai zoomot biztosít, akárcsak az Apple iPhone 7 Plus. Készíthető segítségével bokeh effektes portré. Nemcsak a hátlapi kamerák kaptak optikai képstabilizátort, de az előlapi szenzor is.  

Sajnos nem teljesen egyértelmű, hogy megéri-e a hazai árakat nézve a mintegy 35 ezer forintos különbözet a dual kamerát és az S Pent, ezt mindenki eldönti magában. A tengerentúlon sokat nyom a latban az egyrészt alacsonyabb ár, másrészt, hogy több, nagyértékű ajándékot kapnak a vásárlók a Note 8 mellé, így téve könnyebbé a döntést.

 

 

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

2024.06.03
| Phone Arena
Ha az iOS 18 közelgő frissítésére gondol, az egyik olyan alkalmazás, amelyre valószínűleg még csak nem is gondolt, a Beállítások.
Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

2024.07.12
| 9to5 Mac
Az iPhone 16 és az iPhone 16 Pro két hónap múlva érkezik, ami azt jelenti, hogy nem most van a legjobb idő egy új iPhone 15 vásárlására.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei