iMessage rontja az androidosok mentális egészségét?

2022.01.12| GSMArena
Címkék:

iMessage

,

Apple


A Google arra kéri az Apple-t, hogy hagyja abba a zöld buborékos zaklatást az iMessage-en

Az Apple egy évtizeddel ezelőtt vezette be az iMessage-t az ingyenes üzeneteket az iPhone-felhasználók között. A The Wall Street Journal friss jelentése szerint a szolgáltatás diszkriminálja a Google-felhasználókat, és ez kihat az Android-felhasználók mentális egészségére.

 

Hiroshi Lockheimer, a Google vezető alelnöke ezután a Twitterre vitte az ügyet. Kijelentette, hogy a kortárs nyomás és a megfélemlítés alkalmazása a termékek értékesítésének módjaként „aljas egy olyan vállalat részéről, amelynek marketingjében fő szerepe van az emberségnek és a méltányosságnak”. Szerinte az SMS-ezés közelebb kell, hogy hozzon minket egymáshoz, és van megoldás.

 iMessage rontja az androidosok mentális egészségét?

A probléma abból ered, hogy az iPhone-on lévő iMessage felhasználóinak a többi iMessage-felhasználó csevegőbuboréka kék, míg az Android-felhasználóktól érkező üzenetek zölden jelennek meg, és ez azóta van így, hogy 2016-ban használhatták natív üzenetküldő alkalmazásukat a Google OS-en is. A WSJ szerint , a tinik és az egyetemisták „rettegnek a zöld szöveggel járó kiközösítéstől”.

 

A cikk konkrét példát is felhoz, ahol például egy 24 éves, New York államból származó mesterszakos hallgató fellfedte, hogy a belső baráti köréhez tartozó emberek „jaj, ez undorító ” megjegyzéssel reagáltak, amikor egy másik felhasználó zöld csevegőbuborékokat kapott.

 

Noha a probléma megoldása meglehetősen egyszerű, csak meg kellene változtatni a színt, vagy tegye fel az alkalmazást a Play Áruházba, az Apple vezetői másként gondolkodnak. Arra törekednek, hogy az üzenetküldő platformot iparági szabvánnyá tegyék, de az alkalmazás bevételszerzése nélkül "jobban ártana az Apple-nek, mint amennyi segítene" - derült ki az Epic peres eljáráshoz kapcsolódó e-mailekből.

 

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

A cikkhez kapcsolódó linkek:

Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


KERESÉS
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Ön milyen tarifacsomagot használ?


céges telefont használok
prepaid kártyás tarifát használok
szolgáltatói előfizetéssel rendelkezek
flottás csomagban vagyokKorábbi szavazások eredményei