Így kellene makrofotózni telefonnal

2020.06.22| Android Authority

A Poco F2 Pro megmutatja, milyennek is kellene lennie egy vérbeli makro kamerának és a végeredménynek.

Manapság a makrofotózás lett az egyik plusz, amit a kamera funkciók bővítésénél megtalálunk, így nagyon közelről is lehet végre fotózni mobilokkal. Ennek ellenére sok esetben inkább vicces az eredmény, mint használható, ee az igazat megvallva, sok gyártó csak bedob egy makrokamerát, hogy büszkélkedjen azzal, ez is van, ám nem gondolkodik tényleges képminőségben.

A Huaweitől a Realme-n át a Samsungtól a Xiaomiig minden márka adott már ki telefont, ahol a makrokamera csalódást okozott, hiába tetszetős papíron a leírás, a gyakorlat mást mutatott. Szerencsére a Xiaomi a Poco almárkájába elhozta a valódi tudást. Fricska a drága mobiloknak, hogy ennyiért is lehet ilyen képeket elvárni egy telefontól.

Így kellene makrofotózni telefonnal

Az egyik legnagyobb oka annak, amiért nem nagyszerű a makro érzékelők nagyja az az, hogy általában nagyon alacsony felbontásúak. A legnépszerűbb megoldás átlagosan a 2 megapixel, még a mára igen drágává vált OnePlus 8 is ilyet kapott. A Samsung dolgozott már 5 megapixeles változattal, de az sem váltotta meg azért a világot.

A hagyományos makrokamerák másik hátránya a fókuszálás pontosság, ugyanis nagyon közel kell állni a tárgyhoz a tökéletes képhez, és könnyű túl messze vagy túl közel menni, főleg telefonnal a kézben. Ez különösen akkor rossz, ha mozgó tárgyat akarunk lencsevégre kapni, például rovart vagy bármely más, mozgásra képes objektumot.

Így kellene makrofotózni telefonnal

A Poco F2 Pro a megnövelt, 5 megapixeles szenzort használja, e több részleteket kínál és lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy még tovább vágják a képet. De a Poco egy érdekes trükköt is kidolgozott, a hagyományos makrolencse helyett egy „teleobjektív makró” kamerát kínálva. Ez azt jelenti, hogy sokkal távolabbról is készülhet fotó, mint egy tipikus okostelefon makrokamera esetén.

Az érzékelő pár kellemes bokeh-effektust is kínál, így az alanyok/tárgyak előbukkannak a homályból. Ennek oka az, hogy a teleobjektív kamerák természetesen alacsonyabb mélységélességet kínálnak (és ezért elmossák a hátteret), szemben a makrokamerákkal, amelyeknek mélységélesség-hatása van.

Így kellene makrofotózni telefonnal

Ez nem azt jelenti, hogy a Poco F2 Pro tökéletes lenne e téren, határozottan van még mit javítani. Például több felvételben még mindig sok a „puhaság”. De ez még mindig jobb, mint a legtöbb hagyományos 2 megapixeles makrokamera. Érdemes megnézni a Poco F2 Pro és a Realme 6 Pro összehasonlítását.

Több Reddit felhasználói szintén lenyűgöző eredményeket mutatott be a Poco F2 Pro makroérzékelőjével, akár a gyári kamera alkalmazásával, akár a GCam porttal. Remélhetőleg több márka látja ezt az utat, ha úgy dönt, hogy makrokamerát alkalmaznak. Végül is, mi értelme egy dedikált kamerát hozzáadni, ha az eredmények nem jobbak, mint az ultra széles kamerákról készített makró felvételek?

 

 

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokNézd meg az Apple iPhone 14 Pro Max előzetesét!

Nézd meg az Apple iPhone 14 Pro Max előzetesét!

2022.07.15
| GSM Arena
Az Apple iPhone 14 Pro Max dummy előlapján a dupla kivágás látható, a vanilla verzión nincs ilyen újítás.
Az iPhone 14 a vártnál korábban érkezhet

Az iPhone 14 a vártnál korábban érkezhet

2022.08.08
| Phone Arena
Nem meglepő, hogy az Apple gőzerővel dolgozik az iPhone 14 bemutató eseményen, ám az eddig sejtett dátum változhat.
Az Apple Watch Pro ugyanannyiba kerül, mint az iPhone 13 Pro?

Az Apple Watch Pro ugyanannyiba kerül, mint az iPhone 13 Pro?

2022.07.11
| Phone Arena
Mintha nem lenne elég, hogy az iPhone 14 valószínűleg drágább lesz, mint az iPhone 13 sorozat, egy új hír szerint az Apple Watch strapabíró kiadása pofátlan árcédulával érkezik.
30 ezer forint alatt vihető a Xiaomi Mi Band 7 Pro

30 ezer forint alatt vihető a Xiaomi Mi Band 7 Pro

2022.07.16
| Tomtop
Épphogy bejelentette a kínai cég a Xiaomi Mi Band 7 okoskarkötőt, máris itt a 7 Pro verzió teljese más dizájnnal és kapható is.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Ön mennyi mobil adatot használ el egy hónapban?


csak wifin internetezek
0-1 GB
1-2 GB
2-5 GB
5-10 GB
10GB +Korábbi szavazások eredményei