iOS 10: tíz új funkcióval

2016.06.14| GSM Arena
Címkék:

WWDC 2016

,

iOS

,

iOS 10

,

iPhone 7


Az Apple tegnap a WWDC 2016-on bejelentette az iOS 10 operációs rendszert, amely tíz új funkciót hoz. Egyértelműen ez az Apple mobil operációs rendszerének eddigi legkomolyabb frissítése.

1. Egyrészt újraírták a záróképernyőt, ennek köszönhetően a telefon felvételekor automatikusan feléled a megjelenítő, valamint megjelenik a kamera egy balra húzásnál, míg jobb oldara a widgetek kerültek. Érdekes, hogy míg az Androidon éppen kinyírják a widgeteket ezen a felületen, az Apple most hozza vissza.

Az értesítési felületet is újraírták, immár buborékos rendszerben mutatja a rendszer őket és a widgeteket is. A Control Center két részből áll, az egyik a toggle ikonokat takarja, a másik pedig a zenei kezelőgombokat, szintén buborékos dizájnnal. Van még egy harmadik fül is itt, ha valaki használja a Home alkalmazást, itt férhetnek hozzá a felhasználók az otthoni kiegészítőkhöz.

Az Apple fejlesztői ahova csak lehetett, mindenhol elérhetővé tették a 3D Touch funkciót, így még okosabb és jobban kezelhető lett az iOS.

2. Siri is új funkciókat kapott, így például a fejlesztők számára megnyitották, valamint küldhetők üzenetek nem Apple üzenetküldővel is, valamint rendelhető Uber taxi és kerestethetünk vele fotókat még külső alkalmazásokban is.

3. A QuickType billentyűzetet Siri intelligenciájával vértezték fel, így előre tudhatja a választ vagy hogy mit szeretne beírni a felhasználó. El tudja olvasni az üzeneteket és javasolhatja események szerkesztését, a helyadat megosztását vagy éppen emlékezhet címekre is. A legjobb azonban a többnyelvű gépelés lehetősége.

4. A képek alkalmazásba került pár trükk, amelyek ismerősek lehetnek, hiszen ezek az Android rendszeren már évek óta elérhetők. Így például a program meg tudja mutatni a készített képeket a térképen és akár a képeken szereplő arcok szerint is sorrendbe állíthatók.

5. A térképet rétegekkel okosították fel, így okosabb segítséget nyújthat a felhasználóknak. Emellett a Maps az új, intelligens funkciójának köszönhetően egész nap segítségünkre lehet, hogy egy-egy új célpont esetén megmutatja a leggyorsabb utat, elkerüli a forgalmi dugót, valamint akár foglalni is lehet segítségével. A CarPlayben is jobban használható a Maps a turn-by-turn navigációnak köszönhetően.

6. Az Apple Music is új kezelőfelületet kapott, mellyel egyszerűbb a zenék között keresni, valamint a rendszerezés is könnyebb.

7. Ugyanez igaz a Hírekre is, teljesen átírt kezelőfelületet kapott, emellett támogatja az előfizetéseket, így akár ingyenes és fizetős tartalomhoz is hozzá lehet férni egyetlen helyen.

8. A Home app a Home Kittel gazdagodott, így gyakorlatilag szinte bármit lehet irányítani segítségével otthon. Támogatja a népszerű okoskütyüket, legyen szó lámpáról, izzóról, ajtóról, zárról, kameráról, légkondiról, csengőről. A Home appba is került 3D Touch lehetőség.

9. A Telefon alkalmazásba is kerültek új funkciók, így például bármilyen külső fél által fejlesztett VoIP app – Skype, Viber, stb. – ugyanazt a tárcsázót használja mint a gyári, ezzel együtt teljes képernyős hívást és nagy fogadó gombot is kap. A telefonkönyvben igény szerint kiválasztható, hogy melyik telefonszámhoz melyik alkalmazás legyen az alapértelmezett.

10. Az Üzenetekbe bekerült a GIF-ek támogatása, valamint a videók lejátszási lehetősége, így már minden multimédiás tartalom magában az Üzenetekben játszható le. Az emojik háromszor nagyobbak lesznek és bizonyos szavak automatikusan helyettesítők emojikkal. A buborék dizájn és effekt az üzenetekben is megjelenik. További jó hír, hogy immár akár kézzel is írhatunk üzenetet a telefon vagy tablet kijelzőjére a Digital Touch-nak köszönhetően.



Az iOS 10 a fentieken kívül továbbfejlesztett személyes adatok védelmével felvértezett, ugyanis end-to-end titkosítás, minden keresés és javaslat kizárólag a készüléken érhető el, semmi nem kerül az Apple szervereire vagy a felhőbe, nincs felhasználó profilozás. Az iOS 10 elérhető lesz az Apple iPhone 5-re, az Apple iPad 4-re, valamint az Apple iPad mini 2 és az iPod Touch 6 modellekre és minden ezektől újabb készülékre. A nyílt béta júliusban kerül a fejlesztőkhöz.



Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei