Honor Magic Earbuds teszt

2020.05.29| Telefonguru

Egy kis varázslatot hozott szerkesztőségünkbe a Honor Magic Earbuds, az Apple Airpods másolat.

Nálunk járt a Honor Magic Earbuds, a Huawei leányvállalatának első aktív zajszűrős, kellemes funkciókkal ellátott fülhallgatója, amely árban a középkategóriát célozza meg.

Amikor a Honor Magic Earbuds fülest bejelentették, mindenki izgatottan várta, vajon mit hoz a cég, hiszen a bemutatónál az Apple AirPods Prohoz nagyon hasonló dizájnt láthattunk, azonban drasztikusan olcsóbban. Ehhez jött az aktív zajszűrés jelenléte, amely továbbra is ritka lehetőség a vezeték nélküli fülhallgatók között, így papíron döbbenetesen jónak ígérkezett a Magic Earbuds, vajon az életben is ennyire jó? Nos azok számára, akik az AirPods szintű teljesítményt várják, csalódást fog okozni a kütyü még akkor is, ha sok helyen valóban elképesztően jól sikerült modellről beszélhetünk.

Kezdjük az árral! 99 euróba kerül a fülhallgató, ez a fantasztikusan teljesítő forint hazájában 42.990 forintot jelent, nem átszámítva, hanem mint a gyártói ajánlott ár. Ennyiért persze nem is várunk piacvezető specifikációt, azt viszont meg tudjuk mondani, ár-érték arányban megéri-e a Magic Earbuds vagy sem.

Honor Magic Earbuds teszt

A Honor Magic Earbuds ismerős és bár unalomig ismert tény, de ennek oka az, hogy nagyon hasonlítanak a piacon elsőként megjelent Apple AirPodshoz, főleg a Pro változathoz. A kialakítás ugyanaz, állítható gumidugók járnak hozzá, hogy mindenki megtalálja a saját füléhez illő méretet. Igaz, a dobozosabb kialakítás miatt hosszabb fülben lét után érezhető némi diszkomfortérzet, de én betudtam inkább annak, hogy régen volt a fülemben utoljára hosszabb ideig füles és az első pár próbálkozás után mindig ezt tapasztaltam.

Nálunk a gyöngyfehér színű Earbuds járt, a készülék elérhető egyébként a jóval feltűnőbb és veszett jól eltalált színű Robin Egg Blue, avagy akvamarin kék árnyalatban is. A gyári, kék dobozban extraként kapunk az Earbudson lévő gumibigyó mellett még három párat, mindet más méretben, egy USB C töltőkábelt, valamint a karcsú tokot, amelyben a fülesek megbújnak és ami a plusz energiát szolgáltatja számukra.

A Honor feliratú töltőtok egyáltalán nem nehéz, a kinyitása és a becsukása könnyű, benne „arccal” lefelé töltődnek a fülesek, amiket egyébként mágnes húz a megfelelő helyre, pontosan. Honor vagy Huawei telefonnal szó szerint elég a tok kinyitása a párosításhoz, más márkák esetében annyiban bonyolódik a helyzet, hogy a tojás hátulján lévő párosítás gombot kell megnyomni, amíg fehér fény nem jelenik meg.

Honor Magic Earbuds teszt

Picit nehezíti a helyzetet, hogy nincs hangjelzés, amikor a fülesek kapcsolódnak a telefonunkhoz, így mindenképp rá kell nézni, hogy ez megtörtént-e. Persze lehet csak elkezdeni zenét hallgatni, az is egy megoldás.

A Honor igazán sokat dolgozott azon, hogy az aktív zajcsökkentés funkció elérhető legyen. Ennek célja a külső hangok tompítása és a hallgatott zene még tisztább kiadása.  A zajcsökkentés, amely mindkét fülhallgató hosszú megnyomásával aktiválható, jól működik, segítve a külső zaj csökkentését. A hatás nem túl extra, de feltűnő, örülünk, hogy van valami, amely segíthet a külvilág kizárásában.

A Magic Earbuds három mikrofonnal ellátott teste kivételesen jól működik hívások esetén, több meetingen, illetve futás közben is sikerült letesztelni. A Honor olyan technológiát használ, amelyet „felfelé irányuló zajcsökkentésnek” hív.

Honor Magic Earbuds teszt

A Honor Magic Earbuds megkapta a legújabb Bluetooth 5 szabványt, amely biztosítja a megbízható kapcsolatot, legyen szó telefonról vagy más Bluetooth eszközről, a tesztelés során nem tapasztaltam egyszer sem szétkapcsolódást. Akárcsak az Apple AirPodsoknál, a zenelejátszás megáll, ha a fülből kivesszük az egyik fülest.

Az akkumulátor élettartama akár 3,5 óra is lehet zene lejátszásakor, vagy 2,5 óra az energiaigényesebb hívásoknál, a töltőtok viszont ezeket további 14.5 órával meghosszabbítja. Kényelmes, szerettem. A modern szabványok szerint ez nem számít kiemelkedően jó üzemidőnek, de elegendő egy teljes napi használathoz, ez pedig elég volt nekem.

Honor Magic Earbuds teszt

A Honor Magic Earbuds mindkét darabjában egyenként 10 mm-es meghajtó található. Ez elsőre nem volt épp átütő erejű és nem is vártam tőle, hogy hozza egy hardtechno buli hangfalának szintjét, de azért megdöbbentem a második futásnál, amikor egy hívás miatt sétáltam és közben állítgattam kicsit az equalizert, így ugyanis olyan mély hangok is előkerültek, amik előtte nem, innentől vigyorogva ment a futás tovább, szóval a mélyhang tartományt érdemes keresni kicsit, ha kevésnek tűnik első próbálkozásra. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a magas hangoknál nagy hangerőn észrevehető némi „karcolás”, de nem vájtfülűként nekem nem volt feltűnő.

A Magic Earbuds a középhangokkal sokkal jobban bánik, rock és pop slágerek szépen szóltak rajta, az ének is tiszta. Más kérdés, hogy ha mélyhangokkal teli zenét kedvelsz, akkor nem biztos, hogy pont ez lesz a te fülhallgatód, drum’n’bass rajongók, keressetek mást!

Honor Magic Earbuds teszt

Összességében úgy éreztem, hogy a hangot lehetne jobban irányítani. Más fülesnél tapasztaltam már mélyebb basszust és kiegyensúlyozottabb összhangzást. Igaz, ennek az árnak több, mint a duplájáért. Ennek ellenére kissé nehezen tudok dönteni a nem rossz ár és aközött, hogy 2020-ban jobban összeszedett hangzást is kaphattam volna. A Honor Magic fülhallgató abszolút kielégítő funkciókkal gazdagítja a középkategóriás kínálatot a maga 42 ezer forintos árával, beleértve az aktív zajszűrőt és a kellemes, de sehol sem extrán kimagasló hangminőséget.

Nem ájultunk el a mélyhang tartománytól, bár kétségtelenül pozitív meglepetést hozott, az akkumulátor üzemideje rövidke, cserébe jól illeszkedik a fülbe, karcsú, így többeknek kényelmes a használata, illet az aktív zajszűrés fantasztikus funkció és a Honor valóban odatette magát. Nekem tetszett a Magic Earbuds!

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


  Árukereső
  Xiaomi Redmi Note 8T 64GB 4GB RAM Dual
  Xiaomi Redmi Note 8T 64GB 4GB RAM Dual
  EUmobil 52 790 Ft
  Telefonkirály 53 200 Ft
  i-Shop Webáruház 53 290 Ft
  Xiaomi Redmi 9 64GB 4GB RAM Dual
  Xiaomi Redmi 9 64GB 4GB RAM Dual
  Telefoncenter Webáruház 52 400 Ft
  e-Stock Webáruház és Szaküzlet 52 900 Ft
  Finominfo 53 490 Ft
  Samsung Galaxy S20 Ultra 5G 128GB 12GB RAM Dual
  Samsung Galaxy S20 Ultra 5G 128GB 12GB RAM Dual
  EUmobil 336 790 Ft
  Telefoncenter Webáruház 336 800 Ft
  Telefonkirály 340 990 Ft


  új
   APRÓHIRDETÉSEK
  KERESÉS
  TELEFONOK GYORSLISTA
  Márka :

  Tipus :


  HÍRLEVÉL

  Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

  Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


  SZAVAZÁS

  A járványhelyzet mennyiben változtatta meg a mobil vásárlási terveidet?


  Különben sem terveztem telefonvásárlást
  Terveztem új telefon vásárlást, de elhalasztottam hosszabb idõre
  Terveztem új telefon vásárlást. Ahogy véget ér a kijárási korlátozás, megveszem az új telefonomat
  A járvány nem befolyásolt. Vettem/veszek új telefont  Korábbi szavazások eredményei