Honor Magic Earbuds teszt

2020.05.29| Telefonguru

Egy kis varázslatot hozott szerkesztőségünkbe a Honor Magic Earbuds, az Apple Airpods másolat.

Nálunk járt a Honor Magic Earbuds, a Huawei leányvállalatának első aktív zajszűrős, kellemes funkciókkal ellátott fülhallgatója, amely árban a középkategóriát célozza meg.

Amikor a Honor Magic Earbuds fülest bejelentették, mindenki izgatottan várta, vajon mit hoz a cég, hiszen a bemutatónál az Apple AirPods Prohoz nagyon hasonló dizájnt láthattunk, azonban drasztikusan olcsóbban. Ehhez jött az aktív zajszűrés jelenléte, amely továbbra is ritka lehetőség a vezeték nélküli fülhallgatók között, így papíron döbbenetesen jónak ígérkezett a Magic Earbuds, vajon az életben is ennyire jó? Nos azok számára, akik az AirPods szintű teljesítményt várják, csalódást fog okozni a kütyü még akkor is, ha sok helyen valóban elképesztően jól sikerült modellről beszélhetünk.

Kezdjük az árral! 99 euróba kerül a fülhallgató, ez a fantasztikusan teljesítő forint hazájában 42.990 forintot jelent, nem átszámítva, hanem mint a gyártói ajánlott ár. Ennyiért persze nem is várunk piacvezető specifikációt, azt viszont meg tudjuk mondani, ár-érték arányban megéri-e a Magic Earbuds vagy sem.

Honor Magic Earbuds teszt

A Honor Magic Earbuds ismerős és bár unalomig ismert tény, de ennek oka az, hogy nagyon hasonlítanak a piacon elsőként megjelent Apple AirPodshoz, főleg a Pro változathoz. A kialakítás ugyanaz, állítható gumidugók járnak hozzá, hogy mindenki megtalálja a saját füléhez illő méretet. Igaz, a dobozosabb kialakítás miatt hosszabb fülben lét után érezhető némi diszkomfortérzet, de én betudtam inkább annak, hogy régen volt a fülemben utoljára hosszabb ideig füles és az első pár próbálkozás után mindig ezt tapasztaltam.

Nálunk a gyöngyfehér színű Earbuds járt, a készülék elérhető egyébként a jóval feltűnőbb és veszett jól eltalált színű Robin Egg Blue, avagy akvamarin kék árnyalatban is. A gyári, kék dobozban extraként kapunk az Earbudson lévő gumibigyó mellett még három párat, mindet más méretben, egy USB C töltőkábelt, valamint a karcsú tokot, amelyben a fülesek megbújnak és ami a plusz energiát szolgáltatja számukra.

A Honor feliratú töltőtok egyáltalán nem nehéz, a kinyitása és a becsukása könnyű, benne „arccal” lefelé töltődnek a fülesek, amiket egyébként mágnes húz a megfelelő helyre, pontosan. Honor vagy Huawei telefonnal szó szerint elég a tok kinyitása a párosításhoz, más márkák esetében annyiban bonyolódik a helyzet, hogy a tojás hátulján lévő párosítás gombot kell megnyomni, amíg fehér fény nem jelenik meg.

Honor Magic Earbuds teszt

Picit nehezíti a helyzetet, hogy nincs hangjelzés, amikor a fülesek kapcsolódnak a telefonunkhoz, így mindenképp rá kell nézni, hogy ez megtörtént-e. Persze lehet csak elkezdeni zenét hallgatni, az is egy megoldás.

A Honor igazán sokat dolgozott azon, hogy az aktív zajcsökkentés funkció elérhető legyen. Ennek célja a külső hangok tompítása és a hallgatott zene még tisztább kiadása.  A zajcsökkentés, amely mindkét fülhallgató hosszú megnyomásával aktiválható, jól működik, segítve a külső zaj csökkentését. A hatás nem túl extra, de feltűnő, örülünk, hogy van valami, amely segíthet a külvilág kizárásában.

A Magic Earbuds három mikrofonnal ellátott teste kivételesen jól működik hívások esetén, több meetingen, illetve futás közben is sikerült letesztelni. A Honor olyan technológiát használ, amelyet „felfelé irányuló zajcsökkentésnek” hív.

Honor Magic Earbuds teszt

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

A Honor Magic Earbuds megkapta a legújabb Bluetooth 5 szabványt, amely biztosítja a megbízható kapcsolatot, legyen szó telefonról vagy más Bluetooth eszközről, a tesztelés során nem tapasztaltam egyszer sem szétkapcsolódást. Akárcsak az Apple AirPodsoknál, a zenelejátszás megáll, ha a fülből kivesszük az egyik fülest.

Az akkumulátor élettartama akár 3,5 óra is lehet zene lejátszásakor, vagy 2,5 óra az energiaigényesebb hívásoknál, a töltőtok viszont ezeket további 14.5 órával meghosszabbítja. Kényelmes, szerettem. A modern szabványok szerint ez nem számít kiemelkedően jó üzemidőnek, de elegendő egy teljes napi használathoz, ez pedig elég volt nekem.

Honor Magic Earbuds teszt

A Honor Magic Earbuds mindkét darabjában egyenként 10 mm-es meghajtó található. Ez elsőre nem volt épp átütő erejű és nem is vártam tőle, hogy hozza egy hardtechno buli hangfalának szintjét, de azért megdöbbentem a második futásnál, amikor egy hívás miatt sétáltam és közben állítgattam kicsit az equalizert, így ugyanis olyan mély hangok is előkerültek, amik előtte nem, innentől vigyorogva ment a futás tovább, szóval a mélyhang tartományt érdemes keresni kicsit, ha kevésnek tűnik első próbálkozásra. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a magas hangoknál nagy hangerőn észrevehető némi „karcolás”, de nem vájtfülűként nekem nem volt feltűnő.

A Magic Earbuds a középhangokkal sokkal jobban bánik, rock és pop slágerek szépen szóltak rajta, az ének is tiszta. Más kérdés, hogy ha mélyhangokkal teli zenét kedvelsz, akkor nem biztos, hogy pont ez lesz a te fülhallgatód, drum’n’bass rajongók, keressetek mást!

Honor Magic Earbuds teszt

Összességében úgy éreztem, hogy a hangot lehetne jobban irányítani. Más fülesnél tapasztaltam már mélyebb basszust és kiegyensúlyozottabb összhangzást. Igaz, ennek az árnak több, mint a duplájáért. Ennek ellenére kissé nehezen tudok dönteni a nem rossz ár és aközött, hogy 2020-ban jobban összeszedett hangzást is kaphattam volna. A Honor Magic fülhallgató abszolút kielégítő funkciókkal gazdagítja a középkategóriás kínálatot a maga 42 ezer forintos árával, beleértve az aktív zajszűrőt és a kellemes, de sehol sem extrán kimagasló hangminőséget.

Nem ájultunk el a mélyhang tartománytól, bár kétségtelenül pozitív meglepetést hozott, az akkumulátor üzemideje rövidke, cserébe jól illeszkedik a fülbe, karcsú, így többeknek kényelmes a használata, illet az aktív zajszűrés fantasztikus funkció és a Honor valóban odatette magát. Nekem tetszett a Magic Earbuds!

 

 

messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei