Hivatalos az ingyen navigáció!

2010.01.21
Címkék:

A Nokia ingyenessé teszi a gyalogos és autós navigációt okostelefonjain, megduplázva a mobilnavigációs piac méretét. 

A Nokia ingyenessé teszi a gyalogos és autós navigációt okostelefonjain, megduplázva a mobilnavigációs piac méretét. A Nokia bejelentette, hogy az Ovi Térképek egy új verzióját adja ki az okostelefonjaira, melynek részét képezi a kiváló minõségû gyalogos és autós navigáció további költségek nélkül, és amely letölthetõ a www.nokia.com/maps oldalról. Ez a lépés potenciálisan majdnem megduplázhatja a jelenlegi mobilnavigációs piac méretét.

Az Ovi Térképek új verziójában megtalálhatóak kiváló minõségû autós és gyalogos navigációs funkciók, mint például a lépésrõl lépésre történõ beszédhangos vezérlés 74 országban 46 nyelven, és közlekedési információk több mint 10 országra, valamint részletes térképek több mint 180 országra.

Hivatalos az ingyen navigáció!

„Mi értelme van annak, hogy az embernek van egy mobiltelefonja és egy külön autós navigációs rendszere, mely csupán egy országban vagy régióban mûködik? Ötvözzük a kettõt, tegyük ingyenessé és világszerte elérhetõvé, és majdnem megdupláztuk a mobilnavigációs piac potenciális méretét – magyarázta Anssi Vanjoki, a Nokia executive alelnöke. –

A Nokia az egyetlen vállalat, amelyik az egész világon mûködõ mobilnavigációs szolgáltatást kínál mind az autósoknak, mind a gyalogosoknak. A hagyományos autós navigációs rendszerek gyártóival ellentétben, mi nem vetetjük meg a felhasználókkal a különbözõ országok vagy régiók térképeit, ha csupán néhány napra látogat oda. Mind a navigációt, mind a térképeket ingyenesen kínáljuk, minden funkcióval, melyet az emberek elvárnak.”

Hivatalos az ingyen navigáció!

„A kiváló minõségû térképeket használó ingyenes mobiltelefonos navigáció széleskörû elérhetõsége teljesen átrendezi majd a navigációs iparágat – mondta el Thilo Koslowski, a Gartner Autó- és Jármû-informatikáért és Kommunikációs Technológiáért felelõs alelnöke. – Az ilyen ajánlatok felgyorsítják, hogy a navigációs megoldások a tömegpiac részei legyenek, és az innováció súlypontját áthelyezik a földrajzi helyzettõl függõ olyan szolgáltatásokra, melyek túlmutatnak a hagyományos útvonaltervezés elõnyein.”

Hivatalos az ingyen navigáció!

Az autós és gyalogos navigációval kapcsolatos költségek eltörlése lehetõvé teszi a Nokia számára, hogy nagyon rövid idõ alatt széles felhasználói bázist építsen ki, akiknek újabb helyhez kapcsolódó adatokat, tartalmakat és szolgáltatásokat kínálhat.

Ez része a Nokia stratégiájának, hogy piacvezetõ legyen a mobiltérképek, a navigáció és a helyfüggõ szolgáltatások piacán. Ez a lépés illeszkedik a Nokia jövõképébe is, mely szerint a következõ növekedési hullám központjában a tartózkodási helyre is figyelmet fordító közösségi internet lesz.

Hivatalos az ingyen navigáció!

A Canalys cég felmérése szerint a mobiltelefonon GPS-alapú navigációt használók száma világszinten mintegy 27 millió volt 2009 végén. A Nokia ezzel a bejelentéssel potenciálisan 50 millióra növeli a felhasználók bázisát, úgy, hogy az ingyenes autós és gyalogos navigációt az új Ovi Térképek egyszerû letöltésével ingyen aktiválhatják azok, akiknek kompatibilis vagy rövidesen azzá tett okokstelefonjuk van.

A Nokia tovább fogja szélesíteni ezt a bázist, hiszen egyre több okostelefon kerül a kompatibilis készülékek listájára. A Canalys 2009-es becslése szerint a beépített GPS-szel rendelkezõ okokstelefonok száma 163 millió volt világszerte, aminek több mint fele (51%) Nokia készülék, amibõl a Nokia addig összesen 83 millió darabot gyártott.

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

Hivatalos az ingyen navigáció!

„Ez egy iparágat újraíró lépés. Azzal, hogy kihasználjuk a NAVTEQ akvizíciót és a Nokia tartalomfüggõ szolgáltatási kínálatát, egy teljes navigációs rendszert tehetünk a felhasználók kezébe, akárhol is tartózkodik a világban, akármikor is legyen arra szükségük – minden további költség nélkül – folytatta Anssi Vanjoki. – A kamerák hozzáadásával telefonjainkhoz, igen gyorsan a világ legnagyobb fényképezõgép gyártójává váltunk. Az új Ovi Térképek célja az, hogy segítségével ugyanezt érjük el a navigációban.”

 

A Nokia arra számít, hogy a vásárlók további költségeinek megszüntetésével nagy lendületet vesz a mobiltelefonos térképek és navigáció elterjedése, ami a partnerei számára egyértelmû üzleti lehetõségeket teremt.

  • A szolgáltatók számára:

A Nokia hisz abban, hogy ez lehetõvé teszi majd a szolgáltatók számára, hogy vásárlóiknak egy teljes autós és személyes navigációs csomagot kínáljanak, és elõsegítsék az elektronikus térképek elterjedését. Egy további elõny a szolgáltatók számára, hogy az Ovi Térképek egy egyedülálló hibrid technológiát használ, melyet mobilhálózaton történõ használatra optimalizáltak. Az Ovi Térképek új verziója a fejlett vektoros grafika használatának, illetve az online és a mentett térképek intelligens kombinációjának köszönhetõen töredékét használja annak a sávszélességnek, amit a legtöbb mobiltérkép-szolgáltató bitmap alapú technológiája igényel.

  • Külsõ alkalmazásfejlesztõk számára:

Az, hogy mobiltelefonunk navigációra történõ használata olyan megszokottá váljon, mint az sms küldése vagy egy fénykép készítése, hatalmas lehetõséget kínál amint a további helyfüggõ alkalmazások vásárlói bázisa kibõvül. Az ’Ovi for Developers’ béta programon keresztül a Nokia egyes fejlesztõknek és kiadóknak ízelítõt adott az Ovi API alkalmazásfejlesztõbõl és az Ovi SDK szoftverfejlesztõ csomag bétájából, melynek segítségével ilyen alkalmazásokat építhetnek. Ezek aztán elérhetõek lesznek a Nokia Ovi Áruházon keresztül.

 

Az Ovi Térképek azonnal letölthetõ 10 Nokia mobiltelefonra, köztük a népszerû Nokia N97 mini, Nokia 5800 XpressMusic és Nokia E72 készülékekre, melyekhez várhatóan további Nokia okostelefonok csatlakoznak az elkövetkezõ hetekben. Mindeközben az új Ovi Térképekkel kompatibilis Nokia okostelefonnal rendelkezõ felhasználók letölthetik ingyenesen a www.nokia.com/maps oldalról. 

2010 márciusától az új, GPS-szel rendelkezõ okostelefonok tartalmazni fogják az Ovi Térképek új verzióját, az adott ország elõre telepített térképével, kiváló minõségû gyalogos és autós navigációval, és hozzáféréssel a Lonely Planet és a Michelin útikönyvekhez további költségek nélkül. 

Az Ovi Térképek lefed több mint 180 országot, autós és gyalogos navigációval 74 országra 46 nyelven, és 200 nagyváros 6000 3D-s jellegzetességével világszerte. A Lonely Planet és a Michelin útikönyvei több mint 1000 úticélról tartalmaznak információt világszerte. 

A kompatibilis Nokia készülékek aktuális listája: Nokia N97 mini, Nokia 5800 XpressMusic, Nokia 5800 Navigation Edition, Nokia E52, Nokia E55, Nokia E72, Nokia 5230, Nokia 6710 Navigator, Nokia 6730 classic és Nokia X6. A készülékek legfrissebb listájának megtekintéséhez, kérjük, látogassa meg a http://www.nokia.com/maps oldalt.



messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei