Hat új funkciót hoz nyáron a Google

2021.06.17| GSM Arena

A Google ma visszatért néhány új funkció bejelentésével, ezúttal az Android egészére.

Ez a hat új dolog nem csak a Pixelekre korlátozódik, hanem az összes Android eszközre. Ez az első alkalom, hogy a cég ilyesmit tett - összegyűjtött számos készülő funkciót egy bejelentébe, amelyet egyértelműen a Pixel mobilok funkció csökkenése ihletett.

Hat új funkciót hoz nyáron a Google

Az Android földrengés riasztási rendszere világszerte működik. Az érintett területeken élő emberek másodpercekkel a földrengés bekövetkezése előtt értesítést kaphatnak. Ez eddig Új-Zélandon és Görögországban volt elérhető, és most Törökországba, a Fülöp-szigetekre, Kazahsztánba, a Kirgiz Köztársaságba, Tadzsikisztánba, Türkmenisztánba és Üzbegisztánba is érkezik.

A Google szerint kiemelten kezeli ennek elindítását azokban az országokban, ahol a földrengés kockázata nagyobb, és az elkövetkező évben több ország is megkapja.

Ezután csillagozhat egy üzenetet az Üzenetek alkalmazásban, hogy később könnyen megtalálja azt. Csak érintse meg és tartsa lenyomva az üzenetet, majd válassza ki a csillagot. Ennyi. Van egy új Csillagozott kategória is. Ez a szolgáltatás "szélesebb körben kezd el elterjedni az elkövetkező hetekben".

Az Emoji Kitchen javaslatai már elérhetők a Gboard bétaverziójában és az Android 6 vagy újabb rendszert futtató eszközökön angolul, spanyolul és portugálul írt üzenetekhez még a nyáron elérhető lesz a stabil verzióban. A javaslatok segítenek megtalálni a tökéletes hangulatjel kombinációt az adott szöveghez.

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

Hat új funkciót hoz nyáron a Google

A Google Asszisztens mostantól elviheti Önt az alkalmazásokon belülre, így használható lesz a „Hey Google, fizesd ki a Digi számlám” utasítás is akár. A lehetséges lehetőségek teljes listáját a "hey Google, shortcuts" kifejezéssel találja meg.

A Hangalapú hozzáférés tekintet felismeréssel bővült a béta verzióban. A Hangalapú hozzáférés segítségével gyorsan és hatékonyan navigálhat telefonon és alkalmazásban, csak a hangjával. Továbbá továbbfejlesztett jelszó bevitellel is rendelkezik. Amikor felismer egy jelszómezőt, betűket, számokat és szimbólumokat adhat meg.

Az Android Auto élmény személyre szabhatóbb lett. Testreszabhatja a főképernyőjét a telefonról, és manuálisan beállíthatja a sötét módot. Könnyebb a tartalom böngészése is, új fülek kerültek a médiaalkalmazásokba, egy "vissza a tetejére" opcióval és egy A-tól Z-ig a gördítősávon. Ha először állítja be az Android Auto alkalmazást, ez a folyamat most gyorsabb.

Az EV töltő-, parkoló- és navigációs alkalmazások már használhatók az Android Auto alkalmazásban is, és az üzenetküldési élmény javult, így az indító képernyőn eljuthat kedvenc üzenetkezelő alkalmazásaihoz. Új üzeneteket olvashat és küldhet közvetlenül a WhatsApp és az Messages szolgáltatásból. Az Android Auto funkciói elérhetőek az Android 6-os vagy újabb verziójú telefonokon, ha kompatibilis autóhoz vannak csatlakoztatva.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokA Xiaomi Mi Band 7 most féláron, mindössze 18.000 forintért megvásárolható a Tomtop oldalán!

A Xiaomi Mi Band 7 most féláron, mindössze 18.000 forintért megvásárolható a Tomtop oldalán!

2022.06.01
| TomTop
A Mi Band 7 nagyobb kijelzővel, új funkciókkal és ugyanolyan olcsó árcédulával érkezik!
Íme a lista 2022 öt legkelendőbb okosórájáról!

Íme a lista 2022 öt legkelendőbb okosórájáról!

2022.06.13
| PhoneArena
Az Apple Watch Series 7 és az SE voltak a világ legkelendőbb okosórái az első negyedévben!
Még jobb lesz a Samsung Galaxy S22 kamerája

Még jobb lesz a Samsung Galaxy S22 kamerája

2022.06.09
A legújabb szoftverfrissítés a Galaxy S22 sorozat kameraszoftverét is érinti
A Blackview BL8800: világ első 5G-s hő- és éjjellátó strapafonja

A Blackview BL8800: világ első 5G-s hő- és éjjellátó strapafonja

2022.05.09
| (x)
A Blackview BL8800 sorozat (BL8800/BL8800 Pro) világpremierje május 23-án lesz! Addig is megosztunk pár érdekességet a strapafonról.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Ön mennyi mobil adatot használ el egy hónapban?


csak wifin internetezek
0-1 GB
1-2 GB
2-5 GB
5-10 GB
10GB +Korábbi szavazások eredményei