Hat új funkciót hoz nyáron a Google

2021.06.17| GSM Arena

A Google ma visszatért néhány új funkció bejelentésével, ezúttal az Android egészére.

Ez a hat új dolog nem csak a Pixelekre korlátozódik, hanem az összes Android eszközre. Ez az első alkalom, hogy a cég ilyesmit tett - összegyűjtött számos készülő funkciót egy bejelentébe, amelyet egyértelműen a Pixel mobilok funkció csökkenése ihletett.

Hat új funkciót hoz nyáron a Google

Az Android földrengés riasztási rendszere világszerte működik. Az érintett területeken élő emberek másodpercekkel a földrengés bekövetkezése előtt értesítést kaphatnak. Ez eddig Új-Zélandon és Görögországban volt elérhető, és most Törökországba, a Fülöp-szigetekre, Kazahsztánba, a Kirgiz Köztársaságba, Tadzsikisztánba, Türkmenisztánba és Üzbegisztánba is érkezik.

A Google szerint kiemelten kezeli ennek elindítását azokban az országokban, ahol a földrengés kockázata nagyobb, és az elkövetkező évben több ország is megkapja.

Ezután csillagozhat egy üzenetet az Üzenetek alkalmazásban, hogy később könnyen megtalálja azt. Csak érintse meg és tartsa lenyomva az üzenetet, majd válassza ki a csillagot. Ennyi. Van egy új Csillagozott kategória is. Ez a szolgáltatás "szélesebb körben kezd el elterjedni az elkövetkező hetekben".

Az Emoji Kitchen javaslatai már elérhetők a Gboard bétaverziójában és az Android 6 vagy újabb rendszert futtató eszközökön angolul, spanyolul és portugálul írt üzenetekhez még a nyáron elérhető lesz a stabil verzióban. A javaslatok segítenek megtalálni a tökéletes hangulatjel kombinációt az adott szöveghez.

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

Hat új funkciót hoz nyáron a Google

A Google Asszisztens mostantól elviheti Önt az alkalmazásokon belülre, így használható lesz a „Hey Google, fizesd ki a Digi számlám” utasítás is akár. A lehetséges lehetőségek teljes listáját a "hey Google, shortcuts" kifejezéssel találja meg.

A Hangalapú hozzáférés tekintet felismeréssel bővült a béta verzióban. A Hangalapú hozzáférés segítségével gyorsan és hatékonyan navigálhat telefonon és alkalmazásban, csak a hangjával. Továbbá továbbfejlesztett jelszó bevitellel is rendelkezik. Amikor felismer egy jelszómezőt, betűket, számokat és szimbólumokat adhat meg.

Az Android Auto élmény személyre szabhatóbb lett. Testreszabhatja a főképernyőjét a telefonról, és manuálisan beállíthatja a sötét módot. Könnyebb a tartalom böngészése is, új fülek kerültek a médiaalkalmazásokba, egy "vissza a tetejére" opcióval és egy A-tól Z-ig a gördítősávon. Ha először állítja be az Android Auto alkalmazást, ez a folyamat most gyorsabb.

Az EV töltő-, parkoló- és navigációs alkalmazások már használhatók az Android Auto alkalmazásban is, és az üzenetküldési élmény javult, így az indító képernyőn eljuthat kedvenc üzenetkezelő alkalmazásaihoz. Új üzeneteket olvashat és küldhet közvetlenül a WhatsApp és az Messages szolgáltatásból. Az Android Auto funkciói elérhetőek az Android 6-os vagy újabb verziójú telefonokon, ha kompatibilis autóhoz vannak csatlakoztatva.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei