Hamarosan Európába is megérkezik a Samsung Pay

2015.07.31| Samsung

A MasterCard és a Samsung kiterjesztett együttműködésének köszönhetően az európai kártyabirtokosok is használhatják majd a Samsung Pay fizetési megoldását.

A MasterCard és a Samsung csütörtökön jelentette be, hogy kiterjeszti világszintű partnerségét, és a MasterCard MDES (MasterCard Digital Enablement Service) platformját felhasználva Európába is elhozza a Samsung Pay alkalmazást. Ez az új mobilfizetési megoldás, amely az NFC és az MST technológiákat is alkalmazza, lehetővé teszi, hogy a felhasználók a Samsung mobilkészülékeivel a mindennapi bolti vásárlásoknál mind az egyérintéses, mind a mágnescsíkos termináloknál fizethessenek. Az európai kártyakibocsátók az induláskor az MDES platformhoz csatlakozva aktiválhatják a Samsung Pay-t, míg kártyabirtokosaik a bankkártyájuk regisztrálásával érhetik majd el a szolgáltatást. 2015 első felében a MasterCard már bejelentette, hogy tokenizálási szolgáltatást nyújt a Samsung Pay biztonságos fizetési tranzakcióihoz, így gyors összeköttetés jön létre az egyesült államokbeli banki partnerekkel.

„A Samsung Pay szívesen együttműködik a MasterCarddal. Így közösen nyújthatunk egyszerű és biztonságos mobilfizetési élményt a MasterCard európai kártyabirtokosai és kártyakibocsátói számára, azáltal, hogy kiterjesztjük az elfogadói hálózatot” – mondta Injong Rhee, a Samsung Electronics ügyvezető alelnöke, aki egyben a Samsung Pay globális vezetője. „Mind a két szervezet elkötelezett a forradalmian új pénzügyi technológia iránt, amely beteljesíti a valódi mobiltárca vízióját.”

Hamarosan Európába is megérkezik a Samsung Pay

„Örömmel terjesztjük ki a Samsunggal kötött megállapodásunkat, hiszen így az európai kártyabirtokosokhoz is eljuttathatjuk a Samsung Pay és az MDES szolgáltatásait. Európa eddig is élen járt az új vásárlási és fizetési módok elsajátításában. Bízunk benne, hogy a Samsunggal szorosan együttműködve, egyszerű és biztonságos digitális fizetési megoldások létrehozásával a mobilfizetés fejlődésére is hatással leszünk” – mondta Javier Perez, a MasterCard Europe elnöke.

A Samsung Pay idén nyáron válik elérhetővé az Egyesült Államokban és Dél-Koreában. A Samsung jelenleg a fizetési szolgáltatás európai bevezetésén dolgozik bankok és további partnerek bevonásával.

Az MDES 2013-as bejelentése óta több millió MasterCard kártyaadatot tokenizáltak a népszerű mobiltárcákhoz kapcsolódó használat miatt. Az MDES jelenleg a következő kártyatípusokhoz nyújt tokenizálási szolgáltatásokat: hitel-, betéti, co-branding, pre-paid és kisvállalkozói üzleti kártya. A júniusban bejelentetett „saját márkás tokenizálás” 2015 III. negyedévétől válik elérhetővé. Az amerikai és kanadai kereskedők számára még idén igénybe vehetőek lesznek az applikációkhoz, e-kereskedelemhez és ismétlődő számlázási „card-on-file” programok kezeléséhez kapcsolódó tokenizálási szolgáltatások, amelyek a jövőben valamennyi MDES-kompatibilis piacon megjelennek majd.

Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


KERESÉS
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Okosóra vagy okoskarkötő! Sorra jelennek meg a kezünkre való okoseszközök! Önnek van/lesz?


igen, van okosórám
igen, van okoskarkötőm
tervezek okosórát venni
tervezek okoskarkötőt venni
nincs rá szükségemKorábbi szavazások eredményei