Győzzük le közösen a vírushelyzetet!

2020.05.15| Vírusradar

A jelenlegi helyzetben is sok ember kénytelen kimozdulni, mert a munkája miatt nem teheti meg, hogy otthonról dolgozik.

Legfőképpen nekik szól a VírusRadar alkalmazás, ami a kontaktkutatást hivatott segíteni. A VírusRadar applikáció a mobiltelefon helyadatának és Bluetooth kapcsolatainak alapján segíti a szakembereknek a fertőzöttek közelmúltbeli kontaktjainak kutatását. Segítségnek tök jó lehet, de nem helyettesíti az eddigi procedúrát.

Hogyan működik?

Az alkalmazás a letöltés után bemutatja az alapfunkciókat, utána elkéri a felhasználó telefonszámát, valamint engedélyezni kell a Bluetooth és Helyadat kezelését a VírusRadar számára. Az app használata során nincs sok dolgod, csak bekapcsolni a Bluetooth-t valamint az alkalmazás bekapcsolása gombot megbökni.

Győzzük le közösen a vírushelyzetet!

A VírusRadar a telefonodon az elmúlt tizennégy nap hely- és Bluetooth adatai alapján értesítést küld, ha egyik közelmúltbeli kontaktodról kiderült, hogy Covid-19 fertőzött, volt egy pozitív tesztje. Erre az app figyelmeztet és ajánlja az önkéntes karantént vagy a teszteltetést.

Mégis honnan tudja az app, hogy megfertőződtél?

Abban az esetben, ha egy pozitív tesztet elvégeztek rajtad és használod ezt az alkalmazást, az orvosok kérni fogják, hogy nyomj rá az adatok beküldése gombra, amire csak ebben az esetben szabad rányomni. Az, hogy csak fertőzött nyomja be a gombot, az arra szolgál, hogy a te adataid ne legyenek fenn a VírusRadar központi tárhelyén.

Az alkalmazás Androidra már elérhető, de az app hivatalos oldalán már látható az Apple App Store logója is, szóval hamarosan onnan is letölthető.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


KERESÉS
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Okosóra vagy okoskarkötő! Sorra jelennek meg a kezünkre való okoseszközök! Önnek van/lesz?


igen, van okosórám
igen, van okoskarkötőm
tervezek okosórát venni
tervezek okoskarkötőt venni
nincs rá szükségemKorábbi szavazások eredményei