Gyorsabb vezeték nélküli töltés jön az iPhone 15 szériától

2023.05.26| 9to5 Mac

A Wireless Power Consortium az Apple-lel közösen dolgozik a MagSafe-on alapuló következő generációs "Qi2" szabványon.

Tegnap egy új pletyka bukkant fel, amely azt állította, hogy az iPhone 15 megnyitja a gyors vezeték nélküli töltési sebességet minden 15 W-os Qi töltő számára. Most egy új hír leírja, hogy ez hogyan fog működni.

A ChargerLAB szerint az Apple az iPhone 15-ös termékcsaláddal kezdődően kezdi el támogatni az új Qi2 szabványt a vezeték nélküli töltéshez.

Gyorsabb vezeték nélküli töltés jön az iPhone 15 szériától

Az Apple 2017 óta támogatja a Qi vezeték nélküli töltési szabványt az iPhone 8 és az iPhone X megjelenésétől. Az iPhone 12-vel az Apple bevezette saját MagSafe technológiáját a hatékonyabb vezeték nélküli töltéshez. Azóta a Qi és a MagSafe egymás mellett létezik, de a 15 W-os gyorstöltés a MagSafe tanúsított töltőkre korlátozódik.

A Qi2 az iparági szabvány szerinti vezeték nélküli töltés következő generációja, és az Apple MagSafe technológiája történetesen a Qi következő generációjának alapja. A MagSafe mágneseket használ a mágneses töltőtekercsek megfelelő összehangolásához, hogy a leghatékonyabb vezeték nélküli töltési élményt biztosítsa.

Gyorsabb vezeték nélküli töltés jön az iPhone 15 szériától

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

A ChargerLAB hozzáteszi, hogy a Qi2 potenciálisan képes meghaladni az iPhone jelenlegi 15 W-os vezeték nélküli töltési sebességhatárát, bár az Apple meglehetősen konzervatívan szabályozta a vezeték nélküli töltési sebesség teljesítményét.

A vezeték nélküli töltők gyártói számára a Qi2 tanúsítás költséghatékonyabb lesz, mint a MagSafe az Apple MFi (Made for iPhone) programján keresztül. Ez azért van így, mert az MFi tanúsításhoz szükséges hardver körülbelül 16 dollárba kerül töltőnként, állítja a ChargerLAB. Az olcsóbb hardverek olcsóbb vezeték nélküli töltőket jelentenek.

Mindent egybevetve, az Apple részvétele a vezeték nélküli töltésben és a Qi szabványban a vezeték nélküli töltési iparág egésze számára győzelemnek bizonyul. Még ha a MagSafe egy drágább technológia is, az Apple hozzájárulása a Qi2-hez előremozdítja az iparágat az összes okostelefon és vezeték nélküli töltő kiegészítő tekintetében. Az Apple várhatóan még idén szeptemberben piacra dobja az iPhone 15 termékcsaládot.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokEzt a 38 alkalmazást törölje mobiljáról azonnal!

Ezt a 38 alkalmazást törölje mobiljáról azonnal!

2023.04.29
| Phone Arena
Két héttel ezelőtt derült ki 60 alkalmazásról, amelyek összesen több mint 100 millió Google Play letöltéssel rendelkeznek, és amelyekről kiderült, hogy a felhasználó engedélye nélkül tolnak invazív hirdetéseket, és rengeteg érzékeny információt gyűjtenek. Itt van újabb 38.
Komoly a gond és a Samsung nem ismeri el

Komoly a gond és a Samsung nem ismeri el

2023.04.12
| Android Police
Több Samsung Galaxy S23 tulajdonos panaszkodik homályos és elkenődött foltokról a fényképeiken. Az probléma nem érinti az Ultra modelleket és az áprilisi kamera frissítés után is fennáll.
A fiatalok buta flipes mobilokra cserélik okostelefonjaikat

A fiatalok buta flipes mobilokra cserélik okostelefonjaikat

2023.05.05
| Phone Arena
A legújabb trend az okostelefonok terén az összecsukható telefonok. Ezek két képernyővel rendelkeznek, és lehetővé teszik, hogy egyszerre több alkalmazást futtassunk, így jobb multitaskerek lehetünk.
A Google rengeteg pénzt ad, ha lecseréled iPhone-odat

A Google rengeteg pénzt ad, ha lecseréled iPhone-odat

2023.05.12
| 9to5 Mac
Az éves Google I/O fejlesztői konferenciáján az óriásvállalat egy sor új hardveres és szoftveres frissítést jelentett be. Az egyik termék a régóta várt Google Pixel Fold, a vállalat első előretörése az összehajtható okostelefonok terén.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Ön milyen fülhallgatót használ a telefonjához?


nem használok headsetet
vezetékes fülhallgatót használok
Apple Airpods
Samsung bluetoothos
Samsung vezetékes
Xiaomi bluetoothos
Xiaomi vezetékes
boAt bluetoothos
boAt vezetékes
egyéb bluetoothos
egyéb vezetékesKorábbi szavazások eredményei