Google Photos: miért is jó ez nekünk?

2015.06.02| Google Blog

A Google a múlt heti Google I/O rendezvényen mutatta be a Photos szolgáltatást, amely egyaránt elérhetõ Android és iOS rendszerre.

A Google a múlt heti Google I/O rendezvényen mutatta be a Photos szolgáltatást, amely egyaránt elérhetõ Android és iOS rendszerre. Az új kliens legfontosabb újítása, hogy végre korlátlan mennyiségû fotót enged menteni nem csak kettõ, hanem akár tizenhat megapixel méretben, valamint videót akár 1080p felbontásban, lebutítás nélkül. A képeket és a filmeket automatikusan elmenthetõk, valamint a készülékek között szinkronizálhatók. A Photos nem csak egy egyszerû ráncfelvarrás lett, hanem valóban új élményt és számos új funkciót biztosít a felhasználóknak, így könnyû kezelni az elkészült több ezer fotót, de pillanatok alatt megkereshetõ egy bizonyos kép idõpont, dátum, hely (automatikusan menti ugyanis az EXIF adatokat, illetve automatikusan felismeri az ismert helyeket), tartalom (például kutya szóra kiad minden, kutya fotót) alapján, és a szerkesztés és a továbbküldés is egyszerûbb lett.

Már mappázni sem szükséges, illetve másokat megjelölni a képeken, a Photos ugyanis mindezt automatikusan megteszi helyettünk. A szerkesztõje igen sokoldalú, lehetõséget ad módosítani a fényerõt vagy engedni az automatának feljavítani, akad itt kollázs készítés, animációk összehozása, filmek zenei aláfestéssel, stb. A Google Takeout segítségével egyetlen kattintással minden fotóról másolat készíthetõ merevlemezre, valamint amint feltöltõdtek a képek a felhõbe, külön beállítással kérhetõ a mobilon lévõ darabok törlése. Fiókonként 15 gigabájt jár mindenkinek ingyen, ám havi mindössze 2 dollárért további 100 gigabájt tárhely vásárolható, illetve 10 dolláros havidíjért 1 terabájt jár.A cikkhez kapcsolódó linkek:


Árukereső
Xiaomi Redmi Note 8T 64GB 4GB RAM Dual
Xiaomi Redmi Note 8T 64GB 4GB RAM Dual
EUmobil 51 979 Ft
GsmHome 51 989 Ft
Mojuma Working Kft. 52 100 Ft
Xiaomi Redmi Note 8 Pro 64GB
Xiaomi Redmi Note 8 Pro 64GB
EUmobil 61 990 Ft
Telefoncenter Webáruház 62 500 Ft
Mojuma Working Kft. 63 500 Ft
Xiaomi Redmi Note 9 64GB 3GB RAM Dual
Xiaomi Redmi Note 9 64GB 3GB RAM Dual
EUmobil 52 390 Ft
Telefoncenter Webáruház 52 400 Ft
Mojuma Working Kft. 53 500 Ft


új
 APRÓHIRDETÉSEK
KERESÉS
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

A járványhelyzet mennyiben változtatta meg a mobil vásárlási terveidet?


Különben sem terveztem telefonvásárlást
Terveztem új telefon vásárlást, de elhalasztottam hosszabb idõre
Terveztem új telefon vásárlást. Ahogy véget ér a kijárási korlátozás, megveszem az új telefonomat
A járvány nem befolyásolt. Vettem/veszek új telefontKorábbi szavazások eredményei