Game changer: az Android 15 NFC-n keresztül támogatja a wireless töltést

2024.04.17| Android Headlines

A Google állítólag azt tervezi, hogy hozzáadja a vezeték nélküli töltés NFC-n keresztüli támogatását az Android 15-höz.

A vezeték nélküli töltés praktikus funkció, és már régóta megtalálható Androidon és iPhone-on. Ha a vezeték nélküli töltést említjük, gyakran a Qi vezeték nélküli töltési szabvány jut eszünkbe.

Bár a Qi meglehetősen népszerű az okostelefonokban, a kisebb elektronikus kütyük közül nem sok rendelkezik ezzel a funkcióval, okkal. Az okostelefonokkal ellentétben a kis elektronikai kütyükben nincs elég hely, ezért nehezen illeszthetők be egy tekercsbe, hogy megfelelő áramot kapjanak. Ez azonban hamarosan megváltozik, amint az NFC-n keresztüli vezeték nélküli töltés debütálhat az Android 15 frissítéssel.

Az NFC vezeték nélküli töltés (WLC) támogatása az Android 15 rendszerrel megváltoztathatja a játékot

Figyelemre méltó, hogy az NFC vezeték nélküli töltés még mindig sok kisebb kütyüre nem jutott el, annak ellenére, hogy sok éve már, hogy bemutatták. Ennek egyik oka a főbb platformok, köztük az Android támogatásának hiánya lehet. Ez azonban megváltozhat az Android 15 frissítésével, mivel folynak az előkészületek az NFC vezeték nélküli töltés támogatására.

Game changer: az Android 15 NFC-n keresztül támogatja a wireless töltést

Mishaal Rahman legutóbbi kódelemzési jelentése szerint a Google bevezetheti az NFC vezeték nélküli töltés (WLC) támogatását az Android 15-öt futtató kisebb eszközökön. Ez megnyithatja a töltési lehetőségeket a Qi töltési szabvánnyal még mindig nem kompatibilis kisebb eszközök számára.

Az egyik legfontosabb különbség a WLC és az NFC között a különböző méretű antennák használata. Az NFC-vel ellentétben a WLC kisebb antennákkal rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy elfér kisebb modulokba, például okosórákba, fülhallgatókba, intelligens tagekbe és egyebekbe. A legjobb része az, hogy ugyanaz az antenna lehetővé teszi az NFC adatátvitelt is, így extra belső helyet takarít meg.

Az NFC vezeték nélküli töltés egyszerűsítheti a kisebb modulokat

Miközben a Google arra készül, hogy bevezesse az NFC vezeték nélküli töltést az Android 15 rendszerrel, a kisebb eszközök azok, amelyek profitálhatnak belőle. Referenciaként az intelligens nyomkövetők gyakran túl kicsik ahhoz, hogy beleférjen egy Qi tekercs, ehelyett NFC vezeték nélküli töltőantennát tartalmazhatnak. 

Elgondolkodhat az ember, mi olyan különleges ezekben az antennákban. Ezek az antennák 1 cm-nél kisebbek lehetnek, és gyakran elférnek egy rugalmas PCB-ben, így könnyebben beilleszthetők apró eszközökbe.

Nem szabad elfelejteni, hogy az erőátviteli sebesség valószínűleg nem fogja meghaladni a Qi sebességét. De még így is rendkívül praktikus lehet. Az új technológiával nem kell hihetetlenül kisebb akkumulátorokra hagyatkoznia, hogy élvezze ezeket az apró kütyüket.

A Google bevezetheti az NFC vezeték nélküli töltést, mint kísérleti funkciót az Android 15-ben. Ha sikeresnek bizonyul, minden bizonnyal a kisebb kütyük gyártói magukévá teszik ezt a funkciót. Kétségtelen, hogy ebben a technológiában minden lehetőség megvan ahhoz, hogy forradalmasítsa a kis hordható kütyük jövőjét.

Képzelje el a jövőt, ahol élvezheti a kisebb eszközökkel való interakciót anélkül, hogy sokat kellene aggódnia az akkumulátor lemerülése miatt. Érdekes lesz látni, mit hoz a jövő.

 

 

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokBaj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

2024.05.03
| PhoneArena
Ismerd meg a legfrissebb Samsung One UI 6.1 frissítés kihívásait és a leállás hátterét a Galaxy S22 készülékeken!
A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.Korábbi szavazások eredményei