Feltörték az Aptoide-ot

2020.04.20| Android Authority

Jelentős adatlopással szembesült az Aptoide, az igen népszerű alternatív alkalmazás bolt.

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

Nem csak a Google Playről lehet letölteni Androidos készülékekre alkalmazásokat, számos más, elfogadott is létezik, ilyen az Amazon Appstore, az F-Droid, az APKMirror vagy épp az Aptoide, amely egyébként a Huawei Google nélküliségéhez az egyik fő ajánlott bolt. Az oldal állítólag súlyos biztonsági támadást szenvedett el, így mintegy 20, rosszabb nyelvek szerint 39 millió Aptoide felhasználó adatait szivárogtatták ki egy hacker fórumon – adta hírül a ZDNet.

Az adatlopás azokat a felhasználókat érinti, akik 2016. július 21 és 2018. január 28. között regisztráltak az Aptoide-ban, illetve ezen idő között használták. A kiszivárogtatott adatok között megtalálhatók az e-mail címek, a jelszavak, a valódi nevek, a regisztráció dátumai, az IP cím, az eszköz adatai és a születési idő is.

Az Aptoide reagált

Az Aptoide blogjában értesített a jogsértésről és arról, hogy jelenleg az adattároló partnerrel próbálják kitalálni, mi történt. Állítják, a legtöbb felhasználót nem érinti a probléma, ugyanis a szolgáltatás igénybevételéhez nincs szükség fiókra, egészen pontosan a felhasználók mintegy 97 százaléka fiók nélkül használja a szolgáltatást. Az Aptoide-ot azonban 150 millióan keresik fel rendszeresen, így tehát több millió érintett lehet.

Feltörték az Aptoide-ot

Az oldal megerősítette, hogy bár 32 millióan Facebookon vagy Google fiókon keresztül regisztráltak, ezen fiókok jelszavai nem szerepelnek az adatbázisban, ugyanis nem tárolhatják őket. Megjegyezte továbbá azt is, hogy 8.8 millió felhasználó regisztrált e-mail címe és jelszava titkosítva szerepelt az adatbázisban.

Változtass jelszót! Most!

Ennek ellenére az Aptoide felszólítja az összes felhasználóját, hogy haladéktalanul változtassák meg jelszavukat, bárhol is használják, mivel brute-force támadással visszafejthetők a titkosított adatok.

Az alkalmazás áruház közben ideiglenesen letiltotta a regisztráció és bejelentkezés lehetőségét, amíg nem érzi biztonságosnak a felhasználói adatait. Ez egy hatalmas csapást jelent az áruháznak közel egy évvel az után, hogy a Google Play Protectnél kiesett a szórásból, mivel káros címszóval bélyegezték meg.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokIsmered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

2024.05.24
| Szponzorált cikk
Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.Korábbi szavazások eredményei