Ezt tudja az Apple megújult okosórája

2019.09.11| 9to5Mac

Az Apple tegnap bejelentette a Watch Series 5 okosórát, a család életében először Always-On kijelzővel!

Az Apple Watch Series 5 különlegessége, hogy elődeinek megfelelően hozza a 18 órás üzemidőt, méghozzá a mindig aktív kijelzővel együtt! Ezt az új típusú, szuper hatékony LTPO kijelzővel éri el, amely a frissítési arányt változtatni képes, egészen a hagyományos 60Hz-ről akár 1Hz-re! Ez praktikusan annyit tesz, hogy másodpercenként 60 és 1 frissítés közötti értéket tud beállítani az óra. Így tehát a felhasználók az Always-On kijelzővel együtt továbbra is 18 óra üzemidővel gazdálkodhatnak. Az AoD funkció számos egyedi watchface-szel használható együtt.

Ezt tudja az Apple megújult okosórája

Az Apple Watch Series 5 tudása egyezik a korábbi modellével, ám a beépített GPS-nek köszönhetően mégis számos új opció érhető el a felhasználók számára, így az órán figyelhető a Térkép, pontosan ugyanúgy, mint iPhone-on. Az ehhez tartozó Compass alkalmazás még több információt ad.

Korábban az Apple már hozzáadta az órához az esés detektort, a vészhelyzeti SOS hívót, a medical ID-t – itthon nem használható –, ezek vészhelyzet esetén hasznosak. A Series 5 mobilnetes verziója újabb opcióval bővült, az oldalsó gomb lenyomva tartásával automatikusan vészhívást indít az óra akkor is, ha az iPhone nincs a közelében, a lehetőség az egész világon elérhető.

A Series 5 elérhető 100 százalékban újrahasznosított alumíniumból készült tokozással, arany és space black színben, valamint újként titániumból is. Az Apple állítása szerint a különleges megoldásnak köszönhetően nem változik a készülékház színe. A kerámia gyönyörű, hófehér színt hoz, míg az Apple Watch Nike modell is némi frissítsen esett át, új szíjakat kapnak, a Hermes modell pedig color block szíjakat biztosít a fekete tokozás mellé. Érdekes, hogy a bejelentésből kimaradt az Apple S5 chipsetre való váltás, ez egy kétmagos processzor, amely kétszer gyorsabb a korábbi S3-nál.

Ezt tudja az Apple megújult okosórája

Az Apple Watch Series 5 a Series 4-et váltja fel, az árak 399 dollártól indulnak a GPS-es modell esetén, míg 499 dollárt kóstál a GPS+mobilnetes verzióban, a titánért viszont méretes felárat kell fizetni, 799 dollártól kezdődik, a kerámia pedig 1299 dollárt kóstál, igazi luxus. A cég továbbra is értékesíti a Series 3-at, az árát azonban 199 dollárra csökkentette.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
Mobiltelefonok az Árukeresőn »
új
 APRÓHIRDETÉSEK
KERESÉS
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

A járványhelyzet mennyiben változtatta meg a mobil vásárlási terveidet?


Különben sem terveztem telefonvásárlást
Terveztem új telefon vásárlást, de elhalasztottam hosszabb idõre
Terveztem új telefon vásárlást. Ahogy véget ér a kijárási korlátozás, megveszem az új telefonomat
A járvány nem befolyásolt. Vettem/veszek új telefontKorábbi szavazások eredményei