Ezekkel az új funkciókkal adja ki az Apple az iOS 17.4-et

2024.02.05| MacRumors
Címkék:

iOS 17.4


Az Apple a múlt hónapban megerősítette, hogy az iOS 17.4 márciusban jelenik meg, és a frissítés számos új funkciót és változást tartalmaz az iPhone számára.

Az iOS 17.4 legfontosabb újdonságai közé tartoznak az App Store jelentős változásai az EU-ban, az Apple Podcast átiratai, a SharePlay a HomePodhoz és az új hangulatjelek. A frissítés magában foglalja a CarPlay következő generációs megjelenésének előkészületeit is, még ebben az évben.

Az Apple sajtóközleménye megerősítette, hogy az iOS 17.4 márciusban fog megjelenni:

"A fejlesztők EU-alkalmazásainak új lehetőségei elkerülhetetlenül új kockázatokat jelentenek az Apple-felhasználók és eszközeik számára. Az Apple nem tudja kiküszöbölni ezeket a kockázatokat, de a DMA korlátain belül a vállalat lépéseket tesz ezek csökkentésére. Ezek a biztosítékok akkor lépnek életbe, amikor a felhasználók letöltik az iOS 17.4-es vagy újabb verzióját, márciustól."

További részletek az iOS 17.4 új funkcióiról és változásairól:

Az App Store változásai az EU-ban

Az EU digitális piacokról szóló törvényének való megfelelés érdekében az Apple jelentős változásokat jelentett be az App Store, az Apple Pay, a Safari és egyebek terén. Ezeket a változtatásokat az iOS 17.4 rendszerrel hajtják végre azon iPhone-felhasználók számára, akik az EU-hoz tartozó 27 országban élnek.

Ezekkel az új funkciókkal adja ki az Apple az iOS 17.4-et

Mindenekelőtt az Apple mostantól alternatív alkalmazásboltokat és fizetési lehetőségeket tesz lehetővé az App Store-ban az EU-ban. További változtatások az EU-ban: új alapértelmezett webböngésző-választó képernyő a Safariban, a harmadik féltől származó webböngészők az Apple WebKittől eltérő webmotorok használatát az iPhone-on, valamint a harmadik féltől származó mobiltárca-alkalmazások hozzáférési lehetősége az iPhone NFC-jéhez az érintés nélküli fizetési funkciókhoz, és így tovább.

Apple Podcastok átiratai

Az iOS 17.4-től kezdődően az Apple Podcasts alkalmazás átiratokat kínál a podcastokhoz, lehetővé téve a hallgatók számára, hogy elolvassák az epizód teljes szövegét, keressenek egy adott szót vagy kifejezést, és a szövegre koppintva az epizód egy bizonyos részére ugorjanak. Az epizód lejátszása közben minden szó kiemelésre kerül, hasonlóan az Apple Music dalszövegéhez.

Ezekkel az új funkciókkal adja ki az Apple az iOS 17.4-et

Az Apple azt állítja, hogy az új epizód megjelenése után automatikusan generálja az átiratokat. Az angol, francia, német és spanyol nyelvű podcastokhoz elérhetők az átiratok, a régebbi epizódokhoz pedig idővel bekerülnek a podcast katalógusába.

SharePlay for HomePod

Az iOS 17.4-től kezdve az Apple a SharePlay zenevezérlést a HomePod hangszórókra is kiterjesztette. Ez a funkció lehetővé teszi a családtagoknak és a barátoknak, hogy irányítsák a HomePodon lejátszott zenét, ha jóváhagyja kérésüket. Egyelőre a Zene alkalmazásra korlátozódik, és a többi embernek nincs szüksége Apple Music-előfizetésre a részvételhez.

Ezekkel az új funkciókkal adja ki az Apple az iOS 17.4-et

Zeneszám lejátszása közben az iPhone-on érintse meg a SharePlay ikont a képernyő alján egy QR-kód megjelenítéséhez, amelyet egy másik személy beolvashat az iPhone vagy Android okostelefon kamerájával, hogy hozzáférést kérjen a zenelejátszás vezérlőihez. Még egy képernyőkép is elegendő a QR-kódról, amely lehetővé teszi, hogy távolról hozzáférést biztosítson az embereknek szerte a világon.

Az Apple tavaly már bevezetett egy hasonló funkciót a CarPlay-hez, amely lehetővé teszi, hogy az autóban bárki engedély birtokában vezérelhesse a zenelejátszást a SharePlayen keresztül.

Új Emojik

Az iOS 17.4 új hangulatjeleket ad hozzá, köztük egy törött láncot, egy barna gombát, egy vízszintesen rázó fejet, egy függőlegesen rázó fejet, egy lime-ot és egy főnixet.

Ezekkel az új funkciókkal adja ki az Apple az iOS 17.4-et

Következő generációs CarPlay előkészületek

Az első iOS 17.4 béta nyolc új CarPlay alkalmazás kódját tartalmazza:

  • Automatikus beállítások: kezelheti a párosított iPhone-okat és módosíthatja a jármű beállításait.
  • Autókamera: megjeleníti a jármű tolatókameráját.
  • Töltés: Elektromos járművek esetén megjeleníti az akkumulátor töltöttségi szintjét, a töltési állapotot, az akkumulátor teljes feltöltődéséig hátralévő időt stb.
  • Klíma: hozzáférést biztosít a jármű klímaszabályzóihoz a CarPlayen belül, lehetővé téve a légkondicionáló vagy a fűtési rendszer hőmérsékletének, a ventilátor sebességének, a fűtött ülések, a fűtött kormánykerék és egyebek beállítását.

Ezekkel az új funkciókkal adja ki az Apple az iOS 17.4-et

  • Zárások: megjeleníti, ha a jármű bármelyik ajtaját kinyitják, és járműre figyelmeztető szimbólumokat is megjeleníthet.
  • Média: hozzáférést biztosít az FM- és AM-rádióállomás-vezérlőkhöz a CarPlayen belül, valamint más médialehetőségekhez, például a SiriusXM-hez. Nem világos, hogy a SiriusXM kínál-e műholdas kapcsolatot, vagy az internetes streamingre korlátozódik. A felhasználók a zenei műfajok listájából választhatnak majd, mint például a Top 40 és a Rock.
  • Gumiabroncsnyomás: megjeleníti a légnyomást a jármű minden abroncsánál, és figyelmeztetést ad alacsony nyomásra, magas nyomásra és defektes gumiabroncsokra.
  • Utazások: számos, vezetéssel kapcsolatos adatot biztosít, beleértve a jármű átlagos sebességét, üzemanyag-hatékonyságát vagy energiahatékonyságát, az utazás során eltelt teljes időt és megtett távolságot stb.

Az Apple megerősítette, hogy az első amerikai járműmodellek a következő generációs CarPlay-jel valamikor 2024-ben fognak megjelenni.

 

 

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokBaj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

2024.05.03
| PhoneArena
Ismerd meg a legfrissebb Samsung One UI 6.1 frissítés kihívásait és a leállás hátterét a Galaxy S22 készülékeken!
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

2024.05.24
| Szponzorált cikk
Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.Korábbi szavazások eredményei