EU: a Google-nek 2,7 milliárd dolláros trösztellenes bírságot kell fizetnie

2024.01.16| Android Headlines
Címkék:

bírság

,

Google

,

EU

,

gatekeeper


Az Európai Unió 2017-ben tetemes összegű pénzbírságot szabott ki a Google-re, mert állítólag megsértette a trösztellenes szabályokat, de a nagy technológiai vállalat évekig tartó fellebbezési eljárásba kezdett.

Ez a folyamat most a végéhez közeledik, és nem biztos, hogy a Google javára végződik. Amint arról a Bloomberg először beszámolt, az EU legfelsőbb bíróságának egyik főtanácsadója azt mondta, hogy a bíráknak helyben kell tartaniuk a bírságot. A tanácsadó ajánlása nem erősíti meg, hogy a Google-nek ki kell fizetnie az EU trösztellenes bírságát. A bírák azonban az esetek többségében a bírósági tanácsadók ajánlásai mellett állnak.

"Juliane Kokott, az Európai Unió Bíróságának főtanácsnoka elmondta, hogy a Google kihasználta piaci dominanciáját az általános keresési szolgáltatások piacán, hogy előnyben részesítse saját összehasonlító vásárlási szolgáltatását az eredményeinek kiemelésével.” Kokott szerint az ítészeknek ezek alapján meg kellene erősíteniük a 2,7 milliárd dolláros bírságot.

Az eredeti vita azon múlott, hogy a Google előnyként használja-e keresőeszközét az online vásárlás során. Az EU azt állította, hogy az online vásárlás ár-összehasonlító eszköze, amely a Google Keresőbe épített, tisztességtelen előnyhöz juttatta. A kisebb uniós cégekhez képest a Google keresési domináns pozícióját nehéz lenne leküzdeni. Ennek megfelelően az EU 2017-ben 2,42 milliárd eurós bírságot szabott ki a Google-ra. Ez 2,7 milliárd dollárt jelent amerikai dollárban.

EU: a Google-nek 2,7 milliárd dolláros trösztellenes bírságot kell fizetnie

"Tekintet nélkül az fellebbezésre, továbbra is beruházunk az intézkedéseinkbe, amelyek már több éve sikeresen működnek, és konstruktívan együtt fogunk működni az Európai Bizottsággal" - áll a Google közleményében. A cég azt is közölte, hogy áttekinti a tanácsadó véleményét, és várni fogja a bíróság hivatalos döntését.

A Google gyakori célpontja volt az EU-nak. A vállalatra általában a digitális hirdetési gyakorlataival vagy potenciális trösztellenes aggályaival kapcsolatos kérdésekben hivatkoznak. A Google-t 2017 óta összesen több mint 10 milliárd dollár bírsággal sújtották a kormányok világszerte.

Továbbra is trösztellenes bírságokat fog kiszabni az EU a Google-nek?

A Google a digitális piacokról szóló törvény elfogadását követően az Európai Unió fokozott ellenőrzése alatt áll. E jogszabály értelmében az EU „kapuőrnek” tekinti a Google-t. Ez azt jelenti, hogy egyes, az EU által „alap-platformszolgáltatásoknak” nevezett szolgáltatásainak több platformon is elérhetőnek kell lenniük. Ha a Google nem teljesíti ezeket a követelményeket, újabb és újabb bírságokra számíthat.

A Google vezérigazgatója, Sundar Pichai azonban csütörtökön találkozott az EU trösztellenes vezetőjével, Margrethe Vestagerrel, hogy beszéljen a nagy technológiai versenyről. Az Apple vezérigazgatója, Tim Cook is jelen volt, valamint más amerikai technológiai vezetők is. A remény az, hogy a technológiai vállalatok és az EU megtalálják a közös nevezőt, és úgy haladnak előre, hogy egyensúlyban legyenek az innováció és a verseny között.

 

 

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei