Ennyiért tudunk karácsonyra vásárolni

2017.12.09

A magyarok átlagosan 40 000 forintot költenek csak a szeretteiknek szánt karácsonyi ajándékokra.

Ez az összeg a havi minimálbér 30 százalékával egyenlő. A lakosság közel kétharmada az aktuális havi fizetéséből vásárolja a meglepetéseket, így decemberben mindenki mélyen a zsebébe nyúl. Egy friss kutatásából kiderül, mely alkalmi munkákkal mennyi idő alatt kereshetjük meg könnyedén az extra kiadások finanszírozásához szükséges összeget.

Tavaly a magyarok átlagosan 40 000 forintot költöttek karácsonyi ajándékokra, és ez az összeg várhatóan idén sem csökken. A lakosság közel kétharmada az aktuális havi fizetéséből vásárolja meg a karácsonyi ajándékokat, vagy azért mert nincs megtakarítása, vagy azért mert a decemberi fizetése önmagában fedezi az ajándékokra szánt kiadásokat. Kutatásunkban a legnépszerűbb másodállásokat és diákmunkákat vizsgáltuk, hogy rávilágítsunk, az aktuális ajánlatok alapján a legnépszerűbb részmunkaidős bevételi forrásokkal mekkora kiegészítő jövedelemre lehet szert tenni, és az egyes munkák esetében hány órát kell ledolgozni ahhoz, hogy megkeressük a karácsonyi ajándékokra szánt összeget.

Legtöbbünk számára az év legboldogabb időszaka a karácsony, azonban sokan vannak, akik számára óriási pénzügyi megterhelést is jelent az ünnep. A hazai lakosság 44 százaléka tesz félre kifejezetten ajándékvásárlásra, 5 százalék pedig kölcsönt vesz fel. A Sendee a kutatás során azokat a kisegítő pénzbevételi lehetőségeket vizsgálta, amelyek esetében a munkavállalónak, partnernek nem kell meghatározott időre elköteleződnie a foglalkoztató céggel, illetve ahol rugalmas a munkaidő. A vizsgálat kifejezetten azokra a lehetőségekre fókuszál, amelyekkel még karácsony előtt meg lehet keresni a nyugodt ünnephez szükséges extra bevételt.

Ennyiért tudunk karácsonyra vásárolni

A felmérésből kiderül, az adott munkákkal mennyi idő alatt kereshető meg az összeg, amelyet a magyarok átlagosan költenek karácsonyi ajándékokra. A 15 vizsgált opció közül jellemzően 30 és 40 óra közötti plusz munkával már a zsebünkben tudhatjuk a 40 000 forintnak megfelelő összeget. A kutatásban szereplő lehetőségek kétharmada esik ebbe a tartományba, mint például a gyorséttermi munka, a raktári munka, vagy a filmszínházi asszisztensi munkakörök. A legtöbb időt reggeli napilapok osztására kell szánnunk, közel 53 órába telik ilyen módon előteremteni a 40 000 forintot. A legkevesebbet Sendee futárként kell dolgoznunk: alig több mint 20 óra alatt kereshetjük meg az átlagosan ajándékokra költött összeget.

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

A Sendee applikáció összekapcsolja az éttermeket a futárokkal: egy algoritmus segítségével a megrendeléseket a rendszer felajánlja a földrajzilag éppen legközelebb tartózkodó futárpartnernek, aki egy kattintással elfogadhatja a felkérést, és már indulhat is a házhozszállítás folyamata, így az étel a lehető leghamarabb jut célba.

Amennyiben valakinek nincs lehetősége, kapacitása az év során megtakarítani az ajándékokra szánt összeget, nem kell rögtön magas kamatú kölcsönökhöz nyúlnia. Egy kevés plusz energiabefektetéssel könnyedén elő tudjuk állítani a nyugodt ünnepekhez szükséges extra keresetet.

 

 

messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei