EKG és vérnyomásmérés február 22-től Galaxy okosórákon

2021.01.29| Samsung

A Samsung bemutatja Health Monitor nevű appját, amellyel a vérnyomás és az EKG adatokat tudják a felhasználók követni.

Magyarországon is elérhető lesz hamarosan a vérnyomásmérés és EKG funkció a Samsung Galaxy Watch3 és Samsung Galaxy Watch Active2 eszközökre. Az applikáció 31 országban, köztük Magyarországon 2021. február 22-én mutatkozik be, az említett okosórákat használók pedig ezentúl vérnyomás- és EKG követésére is használhatják eszközüket, így teljesebb képet kaphatnak az egészségükről.

Vérnyomásmérés

A magas vérnyomás gyakran kapcsolódik különböző agyi-, vese- vagy szívbetegségekhez, ha pedig nem kezelik, akár stroke-hoz és koszorúér-betegséghez is vezethet. A Galaxy okosórák képesek vérnyomásadatok rögzítésére a Health Monitor alkalmazáson keresztül, így a felhasználók teljesebb képet kaphatnak az egészégi állapotukról és ennek ismeretében élhetik az életüket.

A Galaxy Watch3 vagy a Galaxy Watch Active2 készülék hagyományos mandzsettával való kalibrálása után bármikor egyszerűen kiválasztható a vérnyomásmérés funkció. A készülék pulzushullám-elemzéssel méri a vérnyomást, amelyet a pulzusmérő érzékelő segítségével követ nyomon. Ezután a program a kalibrációs érték és a vérnyomásváltozás különbségéből határozza meg a vérnyomásértéket.

Elektrokardiogram

Becslések szerint világszerte körülbelül 33,5 millió embert érint a pitvarfibrilláció (AFib), amely a kóros szívritmus gyakori formája. Az AFib gyakran okoz további szövődményeket, akár vérrögöket, szívmegállást, vagy stroke-ot.

Az EKG funkció a szív elektromos aktivitásának elemzésével működik a Galaxy Watch3 vagy a Galaxy Watch Active2 érzékelőin keresztül. A Samsung Health Monitor alkalmazás megnyitásával a felhasználók kényelmes ülő helyzetben, az óra stabil rögzítése után végezhetik el a mérést.

Az alkart sík felületen pihentetve elég a másik kéz egy ujját az okosóra felső gombjára helyezni és ott tartani 30 másodpercen keresztül. Az alkalmazás megméri a pulzust és a szívritmust, amelyeket vagy Szinuszritmus (normális, rendes szívverés), vagy AFib (szabálytalan szívritmus) kategóriába sorol.

Elérhetőség

A vérnyomás- és az EKG méréséhez a felhasználóknak telepíteniük kell a Samsung Health Monitor alkalmazást a Galaxy Watch3 vagy Galaxy Watch Active2 készülékükre, valamint Galaxy okostelefonjukra. A Samsung Health Monitor alkalmazást automatikusan telepíti a legújabb frissítés, amikor azt a felhasználók letöltik a Galaxy Wearable alkalmazáson keresztül. Ezután az okosóra alkalmazása megnyit egy linket, amely a felhasználókat az okostelefonos alkalmazás Galaxy Store oldalára irányítja.

EKG és vérnyomásmérés február 22-től Galaxy okosórákon

A Samsung Health Monitor alkalmazásfrissítés Magyarországon február 22-től kezdődően válik elérhetővé a Galaxy Watch3 és a Galaxy Watch Active2 készülékeken. 

A Samsung Health Monitor alkalmazása 2020 decemberében kapta meg a CE-jelölést, így a szolgáltatás kiterjedhet a 28 EU-tagországra. A CE-jelölés egy hivatalos tanúsítvány, amely azt mutatja, hogy a kérdéses termék megfelel az Európai Unió biztonsági-, egészségügyi- és környezetvédelmi előírásainak. 

 

 

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokA One UI 6.1 letiltja az Android egyik legjobb értesítési funkcióját

A One UI 6.1 letiltja az Android egyik legjobb értesítési funkcióját

2024.01.31
| Android Police
A Samsungnak fel kell hagynia azzal, hogy az embereknek okot adjon a One UI gyűlölésére.
A Samsung Galaxy A55 prémium dizájnt kap (fotókkal)

A Samsung Galaxy A55 prémium dizájnt kap (fotókkal)

2024.01.03
| SamMobile
Lehet, hogy a Galaxy S24 lesz az a telefon, amely a következő pár hétben minden figyelmet magára von, de a Samsungnak más fontos készülékei is készülnek, mint például a Galaxy A55.
Nem-invazív vércukorszint-monitorozás érkezik a Galaxy Watch-hoz, csak nem most

Nem-invazív vércukorszint-monitorozás érkezik a Galaxy Watch-hoz, csak nem most

2024.01.26
| Phone Arena
Minden technológiai gyártó folyamatosan próbálja megelőzni a következő nagy dolog piacra dobását, mindennek azért, hogy elsőként vezethesse be az új funkciókat.
Már megint? Zöld csík a kijelzőn a Samsung Galaxy S24 Ultrán

Már megint? Zöld csík a kijelzőn a Samsung Galaxy S24 Ultrán

2024.02.06
| Android Headlines
A kevésbé szerencsés Samsung Galaxy S24 Ultra felhasználói zöld csíkos képernyővel kapcsolatos problémát tapasztalhatnak.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Egyre felkapottabb a használt mobiltelefonok vásárlása! Te már vettél használt telefont?


nem, még soha
még nem, de tervezem
igen, volt már, hogy vettem használt mobilt
igen, mindig használt mobilokat használtamKorábbi szavazások eredményei