Zoom

Durva adatvédelmi problémák a Zoom iOS appban

2020.03.28
Címkék:

Zoom

,

adatvédelem

,

privacy

,

app

,

iOS


Megdöbbentő, hogy a milliók által használt Zoom videokonferencia alkalmazás hogyan és mennyi adatot lop.

A Zoom szolgáltatása nem véletlenül egyre népszerűbb, hiszen tízmilliók kényszerülnek otthon dolgozni és szükség van a „személyes” beszélgetésekre is. Az alkalmazás teljesen ingyen elérhető Androidra és iOS-re egyaránt, segítségével videokonferencia, webinárium vagy online konferencia is lebonyolítható, Az adatvédelmi probléma egyelőre az iOS-es változatot érinti.

A Vice jelentése szerint az alkalmazás közelmúltbeli elemzése rávilágított arra a tényre, hogy a Zoom iOS megosztja az adatokat a Facebookkal. Az érdekes rész az, hogy az alkalmazás információkat küld a technológiai óriásnak még akkor is, ha az adott felhasználónak nincs Facebook fiókja, és ezt nem említik a Zoom adatvédelmi politikájában - állítják az elemzők.

Az alkalmazás megnyitásakor csatlakozik a Facebook alkalmazás programozási felületéhez, amely általában a fejlesztők által használt fő módszer az adatok begyűjtésére a platformról. Ezenkívül a a Zoom a Facebook szoftverfejlesztő készletét (SDK) használja.

Durva adatvédelmi problémák a Zoom iOS appban

Egyes alkalmazások számára szokásos a Facebook SDK-jainak használata, mivel ezek teszik lehetővé az appok számára, hogy könnyebben hozzáférjenek a szolgáltatások széles skálájához anélkül, hogy a fejlesztőknek mindent az alapoktól kezdve kellene kódolniuk. Ebben a forgatókönyvben az alkalmazások adatokat küldhetnek a Facebookra, ez nem titok és nincs is vele semmi gond.

A Facebook megköveteli az SDK-kat használó alkalmazásokat, hogy értesítsék a felhasználókat, és tájékoztassák őket az adatgyűjtéséről, amely elsősorban a személyre szabott hirdetésekkel kapcsolatos. A Zoom adatvédelmi politikája megemlíti, hogy hirdetési partnerei automatikusan összegyűjt bizonyos adatokat, azonban a Facebookot az adatgyűjtés tekintetében nem említik.

Úgy tűnik, hogy a Zoom az alábbi adatokat küldi a Facebook számára: modell típus, időzóna, város, telefonszolgáltató, valamint egy egyedi hirdetésazonosító, amelyet a célzott hirdetések adatainak megadására használnak.

Will Strafach, az iOS kutatója, valamint az iOS VPN és az adatvédelmi szolgáltató, a Guardian tulajdonosa megerősítette, hogy a Zoom iOS alkalmazás adatokat küld a Facebookra, de kijelentette, hogy nincs közvetlen bizonyíték arra, hogy érzékeny információk kerüljenek nyilvánosságra.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Árukereső
Xiaomi Mi Note 10 128GB 6GB RAM
Xiaomi Mi Note 10 128GB 6GB RAM
EUmobil 132 490 Ft
Telefonkirály 134 500 Ft
MobilEx Webáruház 134 980 Ft
Huawei P40 Pro 5G 256GB Dual
Huawei P40 Pro 5G 256GB Dual
i-Shop Webáruház 258 860 Ft
Skyphone - mobiltelefon kiegészítők webáruháza 260 800 Ft
UJGSM.HU A Mobiltelefon Futár! 262 990 Ft
Huawei P Smart Z Dual
Huawei P Smart Z Dual
INNOTECH SHOP 63 890 Ft
FirstPhone.hu 63 900 Ft
euronics.hu 64 989 Ft


új
 APRÓHIRDETÉSEK
KERESÉS
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

A járványhelyzet mennyiben változtatta meg a mobil vásárlási terveidet?


Különben sem terveztem telefonvásárlást
Terveztem új telefon vásárlást, de elhalasztottam hosszabb idõre
Terveztem új telefon vásárlást. Ahogy véget ér a kijárási korlátozás, megveszem az új telefonomat
A járvány nem befolyásolt. Vettem/veszek új telefontKorábbi szavazások eredményei