Durva adatvédelmi problémák a Zoom iOS appban

2020.03.28| Phone Arena
Címkék:

Zoom

,

adatvédelem

,

privacy

,

app

,

iOS


Megdöbbentő, hogy a milliók által használt Zoom videokonferencia alkalmazás hogyan és mennyi adatot lop.

A Zoom szolgáltatása nem véletlenül egyre népszerűbb, hiszen tízmilliók kényszerülnek otthon dolgozni és szükség van a „személyes” beszélgetésekre is. Az alkalmazás teljesen ingyen elérhető Androidra és iOS-re egyaránt, segítségével videokonferencia, webinárium vagy online konferencia is lebonyolítható, Az adatvédelmi probléma egyelőre az iOS-es változatot érinti.

A Vice jelentése szerint az alkalmazás közelmúltbeli elemzése rávilágított arra a tényre, hogy a Zoom iOS megosztja az adatokat a Facebookkal. Az érdekes rész az, hogy az alkalmazás információkat küld a technológiai óriásnak még akkor is, ha az adott felhasználónak nincs Facebook fiókja, és ezt nem említik a Zoom adatvédelmi politikájában - állítják az elemzők.

Az alkalmazás megnyitásakor csatlakozik a Facebook alkalmazás programozási felületéhez, amely általában a fejlesztők által használt fő módszer az adatok begyűjtésére a platformról. Ezenkívül a a Zoom a Facebook szoftverfejlesztő készletét (SDK) használja.

Durva adatvédelmi problémák a Zoom iOS appban

Egyes alkalmazások számára szokásos a Facebook SDK-jainak használata, mivel ezek teszik lehetővé az appok számára, hogy könnyebben hozzáférjenek a szolgáltatások széles skálájához anélkül, hogy a fejlesztőknek mindent az alapoktól kezdve kellene kódolniuk. Ebben a forgatókönyvben az alkalmazások adatokat küldhetnek a Facebookra, ez nem titok és nincs is vele semmi gond.

A Facebook megköveteli az SDK-kat használó alkalmazásokat, hogy értesítsék a felhasználókat, és tájékoztassák őket az adatgyűjtéséről, amely elsősorban a személyre szabott hirdetésekkel kapcsolatos. A Zoom adatvédelmi politikája megemlíti, hogy hirdetési partnerei automatikusan összegyűjt bizonyos adatokat, azonban a Facebookot az adatgyűjtés tekintetében nem említik.

Úgy tűnik, hogy a Zoom az alábbi adatokat küldi a Facebook számára: modell típus, időzóna, város, telefonszolgáltató, valamint egy egyedi hirdetésazonosító, amelyet a célzott hirdetések adatainak megadására használnak.

Will Strafach, az iOS kutatója, valamint az iOS VPN és az adatvédelmi szolgáltató, a Guardian tulajdonosa megerősítette, hogy a Zoom iOS alkalmazás adatokat küld a Facebookra, de kijelentette, hogy nincs közvetlen bizonyíték arra, hogy érzékeny információk kerüljenek nyilvánosságra.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


KERESÉS
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Okosóra vagy okoskarkötő! Sorra jelennek meg a kezünkre való okoseszközök! Önnek van/lesz?


igen, van okosórám
igen, van okoskarkötőm
tervezek okosórát venni
tervezek okoskarkötőt venni
nincs rá szükségemKorábbi szavazások eredményei