Dupla katt a hátlapra, új funkciót tesztel a Google

2020.02.21| Android Authority

A Google jelenleg egy igencsak tetszetős új lehetőséget tesztel, egyelőre sajnos csak a Pixelekhez.

A Google már jó ideje kínál ujjlenyomat-gesztusokat régebbi Pixel mobiljain, valamint a Motion Sense gesztusokat a Pixel 4 szériában. A gesztusvezérlést kifejezetten jó ötletnek tartja a cég, ugyanis az új fejlesztés lényege a hátlap dupla „kattintása” és az erre induló, előre beállított funkció elindulása.

A lehetőséget az XDA Developers vette észre az új, Columbusnak nevezett gesztusrendszert, ami az Android 11 fejlesztői verziójában rejtőzött. Ez lehetővé teszi, hogy a Pixel telefon hátulján dupla érintés után különféle funkciók indulhassanak el.

A jelenleg elérhető információk szerint a dupla kattintás lehetővé teszi időzítők elvetését, riasztások elhalasztását, a kamera vagy a Google Asszisztens indítását, a média lejátszását vagy épp szüneteltetését, az állapotsor összecsukását, a bejövő hívások némítását is.

A legjobb az, hogy a dupla érintéses vezérlés nem csak Pixel 4-eken működik, hanem régebbi Pixel mobilokon is. Ezek alapján logikusan a Google a gyorsulásmérőt és a giroszkópot használhatja ennek a funkciónak az elérhetővé tételéhez és nincs szükség egyedi hardverre, mint a Motion Sense esetén. Így tehát később minden androidos telefonon elérhető lehet az újdonság.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
Mobiltelefonok az Árukeresőn »
új
 APRÓHIRDETÉSEK
KERESÉS
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Okosóra vagy okoskarkötő! Sorra jelennek meg a kezünkre való okoseszközök! Önnek van/lesz?


igen, van okosórám
igen, van okoskarkötőm
tervezek okosórát venni
tervezek okoskarkötőt venni
nincs rá szükségemKorábbi szavazások eredményei