Csinálj éjjellátót a mobilodból!

2020.06.02| Phone Arena

Egy alkalmazás a Galaxy S20 Ultra és a Note 10 Plus mobilokat éjjellátó szemüveggé változtatja.

Az elmúlt évben a Samsung bemutatta a Galaxy S10 5G modellt, amely később az Egyesült Államok partjaira is eljutott és ezzel valami igazán újat adott a Galaxy S vonalhoz. Az őrült 12 GB-os RAM / 1TB tároló verzió mellett egyedi négyes kamera összeállítást is kapott.

Már a bejelentéskor érdeklődést váltott ki a titokzatos, „jobb térbeli észlelés” nevű érzékelő, amelyről a Samsung csak terelve beszélt. Kiderült, hogy a gyártó saját fejlesztésű ToF kameraérzékelőt készített telefonjaihoz. A technológia különbözik a telefonok elülső részén található 3D-s strukturált, arcolvasó rendszerektől, mint például az iPhone 11-es sorozaté, ugyanis képes objektumokat felölelő teljes helyet is leképezni.

Csinálj éjjellátót a mobilodból!

A TrueDepth kamera az iPhone készülékeken 30 000 pontot használ a 3D arc mátrix fejlesztéséhez, míg a ToF kamerák egy érzékelőt és kiegészítő fénykészletet használnak, amely akár 300 000 pontot képes felismerni és feltérképezni körülbelül tíz láb távolságra, ami több lehetőséget kínál a 3D-s térérzékelés számára. 

Elméletileg a ToF érzékelők lehetővé tehetik a digitális ruhák cseréjét, a kiterjesztett valóság játékokat és az őrült gesztusokat, miközben a Kinect stílusú teniszt játszod a szobádban. A valóságban ezek elsősorban a telefon hátulján lévő többi kamerát segítik a jobb mélység és térbeli észlelésben olyan felvételek esetén, mint a portrék, ahol fontos a tárgy elválasztása a háttér elmosódásáról.

A ToF szenzor azonban felhasználható még egy dologhoz - szórakozáshoz - és pontosan ez az, a Night Vision alkalmazás, amely lehetővé teszi az érzékelő használatát a sötét helyiség letapogatására és egy elismerhető, ám rendkívül alacsony felbontású hőtérkép prezentálására. Igen, teljesen sötétben, ezért az alkalmazás neve a ToF Viewer. A ToF érzékelőkkel felszerelt telefonok hátulján található mélységmérő kamera elég szokatlan eredményt ad.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


KERESÉS
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Okosóra vagy okoskarkötő! Sorra jelennek meg a kezünkre való okoseszközök! Önnek van/lesz?


igen, van okosórám
igen, van okoskarkötőm
tervezek okosórát venni
tervezek okoskarkötőt venni
nincs rá szükségemKorábbi szavazások eredményei