Csinálj éjjellátót a mobilodból!

2020.06.02| Phone Arena

Egy alkalmazás a Galaxy S20 Ultra és a Note 10 Plus mobilokat éjjellátó szemüveggé változtatja.

Az elmúlt évben a Samsung bemutatta a Galaxy S10 5G modellt, amely később az Egyesült Államok partjaira is eljutott és ezzel valami igazán újat adott a Galaxy S vonalhoz. Az őrült 12 GB-os RAM / 1TB tároló verzió mellett egyedi négyes kamera összeállítást is kapott.

Már a bejelentéskor érdeklődést váltott ki a titokzatos, „jobb térbeli észlelés” nevű érzékelő, amelyről a Samsung csak terelve beszélt. Kiderült, hogy a gyártó saját fejlesztésű ToF kameraérzékelőt készített telefonjaihoz. A technológia különbözik a telefonok elülső részén található 3D-s strukturált, arcolvasó rendszerektől, mint például az iPhone 11-es sorozaté, ugyanis képes objektumokat felölelő teljes helyet is leképezni.

Csinálj éjjellátót a mobilodból!

A TrueDepth kamera az iPhone készülékeken 30 000 pontot használ a 3D arc mátrix fejlesztéséhez, míg a ToF kamerák egy érzékelőt és kiegészítő fénykészletet használnak, amely akár 300 000 pontot képes felismerni és feltérképezni körülbelül tíz láb távolságra, ami több lehetőséget kínál a 3D-s térérzékelés számára. 

Elméletileg a ToF érzékelők lehetővé tehetik a digitális ruhák cseréjét, a kiterjesztett valóság játékokat és az őrült gesztusokat, miközben a Kinect stílusú teniszt játszod a szobádban. A valóságban ezek elsősorban a telefon hátulján lévő többi kamerát segítik a jobb mélység és térbeli észlelésben olyan felvételek esetén, mint a portrék, ahol fontos a tárgy elválasztása a háttér elmosódásáról.

A ToF szenzor azonban felhasználható még egy dologhoz - szórakozáshoz - és pontosan ez az, a Night Vision alkalmazás, amely lehetővé teszi az érzékelő használatát a sötét helyiség letapogatására és egy elismerhető, ám rendkívül alacsony felbontású hőtérkép prezentálására. Igen, teljesen sötétben, ezért az alkalmazás neve a ToF Viewer. A ToF érzékelőkkel felszerelt telefonok hátulján található mélységmérő kamera elég szokatlan eredményt ad.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Árukereső
Xiaomi Redmi Note 9 128GB 4GB RAM Dual
Xiaomi Redmi Note 9 128GB 4GB RAM Dual
EUmobil 60 290 Ft
TopMobil 60 350 Ft
Telefoncenter Webáruház 60 400 Ft
Xiaomi Redmi Note 9S 128GB
Xiaomi Redmi Note 9S 128GB
Finominfo 74 500 Ft
EUmobil 75 980 Ft
TopMobil 75 990 Ft
Xiaomi Redmi 8A 32GB 2GB RAM Dual
Xiaomi Redmi 8A 32GB 2GB RAM Dual
Smartshop.hu 36 290 Ft
MobilCorner.hu Shop 36 890 Ft
Coolmobile.hu 37 990 Ft


új
 APRÓHIRDETÉSEK
KERESÉS
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

A járványhelyzet mennyiben változtatta meg a mobil vásárlási terveidet?


Különben sem terveztem telefonvásárlást
Terveztem új telefon vásárlást, de elhalasztottam hosszabb idõre
Terveztem új telefon vásárlást. Ahogy véget ér a kijárási korlátozás, megveszem az új telefonomat
A járvány nem befolyásolt. Vettem/veszek új telefontKorábbi szavazások eredményei