Huawei

Ciki, a Huawei megint más DSLR fotójával ékeskedett

2020.04.22

Nem először bukik le a cég, hogy saját mobiljával készült fotót tesz közzé, amiről később kiderül, hogy valójában komolyabb géppel készült.

A kínai cég elnézést kér a „véletlen” képcseréért. Nem is értjük, manapság hogyan gondolja egy cég is, hogy nem derül ki egy fotó valódi eredete. Anno még 2016-ban bukott le először a Huawei P9-cel, majd 2018-ban és 2019-ben is bepróbálkozott azzal, hogy DSLR fényképezőgéppel készült fotóval hirdette saját, aktuálisan legújabb fotós mobiljának tudását.

Az Abacus úgy tudja, DSLR fényképeket először az iPhone Photography Awards 2018 versenyző, Huapeng Zhao fedezte fel. A képek ismerősnek tűntek neki és talált néhányat az 500px fotómegosztó platformon, amelyet Su Tie készített. A weboldal szerint teljes képkockájú Nikon D850-et használt, semmilyen okostelefont nem. A dolog pikantériája, hogy az említett fényképezőgép bőven hétszámjegyű.

Ciki, a Huawei megint más DSLR fotójával ékeskedett

Azóta Huawei feltöltötte promóciós videó új verzióját, elnézést kérve és azt állítva, hogy a régi felvételeket "helytelenül jelölték meg" a szerkesztő gondatlansága miatt. " Azt is megígérte, hogy a jövőben körültekintőbbek lesznek: "Lelkiismereteeks és aprólékosak leszünk, hogy megakadályozzuk az ilyen helyzet kialakulását, és a fogyasztók szeretete mellett éljünk."

Ugyanakkor a cég továbbra is azt mondta az Abacusnak, hogy az összes képet a saját Next-Image gyűjteményéből készítették és hogy a verseny lehetővé tette az emberek számára bármilyen eszköz használatát, ideértve a DSLR-eket és a versengő okostelefonokat.

Mindenesetre a Huawei bocsánatot kért ezúttal, tehát úgy tűnik, hogy végre talán megérti a fotók hamisításának súlyosságát, és remélhetőleg leállítja a gyakorlatot.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Árukereső
Xiaomi Redmi Note 8T 64GB 4GB RAM Dual
Xiaomi Redmi Note 8T 64GB 4GB RAM Dual
EUmobil 51 970 Ft
i-Shop Webáruház 51 980 Ft
MobilEx Webáruház 53 890 Ft
Xiaomi Mi Note 10 Pro 256GB
Xiaomi Mi Note 10 Pro 256GB
Turbado 179 310 Ft
TopMobil 179 490 Ft
eMAG 179 990 Ft
Honor 20 128GB
Honor 20 128GB
i-Shop Webáruház 93 780 Ft
eMAG 98 990 Ft
Telefonkirály 99 490 Ft


új
 APRÓHIRDETÉSEK
KERESÉS
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

A járványhelyzet mennyiben változtatta meg a mobil vásárlási terveidet?


Különben sem terveztem telefonvásárlást
Terveztem új telefon vásárlást, de elhalasztottam hosszabb idõre
Terveztem új telefon vásárlást. Ahogy véget ér a kijárási korlátozás, megveszem az új telefonomat
A járvány nem befolyásolt. Vettem/veszek új telefontKorábbi szavazások eredményei