Brazília nem szórakozik, beszedette az iPhone-okat a hozzá adott töltő hiánya miatt

2022.11.25| 9to5 Mac
Címkék:

iPhone

,

töltő

,

Brazília


A brazil igazságügyi minisztérium szeptemberben elrendelte az iPhone-ok értékesítésének felfüggesztését az országban, miután arra a következtetésre jutott, hogy az Apple árt a fogyasztóknak azzal, hogy nem kínálja a készülékhez mellékelt hálózati adaptert.

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

Az Apple a millió dolláros bírságok után sem tesz eleget a követelménynek – ami mostanra oda vezetett, hogy a szövetségi körzet fogyasztóvédelmi hatósága lefoglalta az iPhone készülékeket a kiskereskedelmi üzletekből.

Amint arról a Tecnoblog elsőként beszámolt, a Procon-DF több száz iPhone-t foglalt le Brazília különböző kiskereskedelmi üzleteiben, Brazília fővárosában. Az „Operation Discharge” nevű akcióval a szabályozó arra kívánja kényszeríteni az Apple-t, hogy tartsa be a helyi törvényeket, amelyek előírják, hogy az okostelefonokat a dobozban található töltővel együtt kell szállítani.

A jelentés szerint az iPhone-okat az azt forgalmazó üzletekben és az Apple hivatalos viszonteladóinál foglalták le. A hatóság elrendelte minden olyan iPhone-modell betiltását, amelyből hiányzik a dobozban található töltő. Bár az Apple leállította a kiegészítő ingyenes szállítását az iPhone 12-vel, a cég az iPhone 11-et is frissítette egy új, kompaktabb dobozzal, töltő nélkül.

Brazília nem szórakozik, beszedette az iPhone-okat a hozzá adott töltő hiánya miatt

Az iPhone-ok lefoglalása után az Apple brazil kirendeltsége arra kérte a kormányt, hogy a vita végső döntéséig engedélyezze az okostelefonok értékesítését az országban. A cég azt mondta a Tecnoblognak, hogy a művelet ellenére továbbra is értékesít iPhone-okat Brazíliában.

Amint azt a MacMagazine megjegyezte, Diego Câmara Alves bíró a jogerős ítéletig megengedte a cégnek, hogy Brazíliában folytassa az iPhone-ok árusítását, úgy véli, hogy a cég nem sért meg fogyasztói jogokat. A bíró azt is állítja, hogy a brazil szabályozó „visszaél a hatalmával” egy ilyen döntésével. Az Apple azt állítja, hogy biztos abban, hogy megnyeri a jogi vitát, és hogy az ügyfelek „tisztában vannak az eszközeik töltésének és csatlakoztatásának különféle lehetőségeivel”.

Annak ellenére, hogy a cég azt állítja, hogy bízik abban, hogy megnyeri a vitát, egy közelmúltbeli céghatározat mást mutat. A közelmúltban megjelent új generációs Apple TV-vel, amely a Siri Remote frissített verziójával érkezik, Lightning helyett USB-C-vel, a cég leállította a termék szállítását a dobozban található töltőkábellel.

Érdekesség, hogy Brazíliában az új Apple TV 4K továbbra is USB-C kábellel érkezik a dobozban. Bár a cég nem mondja el, hogy miért döntött így, elég nyilvánvalónak tűnik, hogy az Apple el akarta kerülni a brazil szabályozó további bírságait az iPhone-töltőkkel kapcsolatos viták közepette.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokMegszűnt az iPhone 14 Pro és a 14 Pro Max gyártása!

Megszűnt az iPhone 14 Pro és a 14 Pro Max gyártása!

2022.11.07
| 9to5mac
Ma az Apple egy rendkívüli közleményben értesítette a rossz hírről az ügyfeleket!
Bemutatjuk 2023 várhatóan legsikeresebb, elérhető árú telefonját

Bemutatjuk 2023 várhatóan legsikeresebb, elérhető árú telefonját

2022.11.16
| Phone Arena
Egy friss Samsung Galaxy A54 5G szivárgás felfedte, mi lehet 2023 legjobb középkategóriás telefonja.
Ezeket az appokat mielőbb törölje telefonjáról!

Ezeket az appokat mielőbb törölje telefonjáról!

2022.10.11
| Phone Arena
A Meta több mint négyszáz Facebook-kompromittáló Android- és iOS-alkalmazást észlelt, amelyeket „azonnal” törölnie kellene adatai védelme érdekében.
Ez a telefon le fogja alázni fotózásban a Galaxy S23 Ultrát

Ez a telefon le fogja alázni fotózásban a Galaxy S23 Ultrát

2022.11.16
| FoneArena
A vivo X90 Pro9 2K E6 AMOLED kijelzővel, Snapdragon 8 Gen 2, 1 hüvelykes érzékelővel decemberben kerülhet forgalomba.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Okosóra vagy okoskarkötő! Sorra jelennek meg a kezünkre való okoseszközök! Önnek van/lesz?


igen, van okosórám
igen, van okoskarkötőm
tervezek okosórát venni
tervezek okoskarkötőt venni
nincs rá szükségemKorábbi szavazások eredményei