Az iOS 17 olyan hasznos funkciót ad az Apple Maps-hez, amely nincs a Google Maps-en

2023.08.28| Phone Arena
Címkék:

iOS 17

,

Apple Maps


Azok számára, akik sosem tudnak dönteni az Apple Maps és a Google Maps használata között iPhone-on, az iOS 17-tel az Apple egy fontos funkcióval bővíti, amely megegyezik a Google Maps-ben találhatóval.

Ugyanakkor ennek a funkciónak az Apple verziója egy fontos dologban felülmúlja a Google Maps megvalósítását. Arról a lehetőségről beszélünk, hogy letölthetünk egy térképet, és offline is használhatjuk. Ez akkor fontos, ha olyan területen vezet, ahol nincs mobilkapcsolat.

Senki sem szeretné, ha egy ismeretlen területen vezetne, és nem tudná megnézni egy térkép- és navigációs alkalmazásban, hogy hol van, és merre kellene mennie. A Google Térképek már lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy offline használatra letöltsék a térképeket. A Google Térképen nyissa meg az alkalmazást, és koppintson a jobb felső sarokban lévő profilképre. Koppintson az Offline térképek elemre. 

A Saját térkép kiválasztása funkcióra is rákoppinthat, és 30 MB szabad tárhelyét felhasználhatja egy olyan terület letöltésére, amelyet a térképnek a képernyőn egy téglalap alakú doboz körüli mozgatásával jelölhet ki. Ha a mezőben van a letölteni kívánt általános terület, húzza be vagy ki azt a területet, amelyet a Google Maps offline használatra le szeretne tölteni, és szélesítse vagy szűkítse azt. Ha készen áll, koppintson a "Letöltés" gombra.

Az iOS 17 olyan hasznos funkciót ad az Apple Maps-hez, amely nincs a Google Maps-en

Egy bizonyos terület letöltése offline használatra az Apple Maps alkalmazásban hasonlóan működik iOS 17-en. Nyissa meg az Apple Térképeket, és koppintson a jobb felső sarokban lévő profilképre. Válassza az "Offline térképek", majd az "Új térkép letöltése" lehetőséget. 

Az "Új térkép letöltése" gombra koppintva lehetősége lesz kiválasztani az aktuális helyedet vagy egy olyan helyet, amelyre nemrég keresett rá. A Google Térképekhez hasonlóan csippentéssel-zoomolással egy téglalapon belülre helyezheti a letölteni kívánt területet, majd nyomja meg a "Letöltés" gombot.

Az iOS 17-ben azt is kiválaszthatja, hogyan szeretné a térképet letölteni (Wi-Fi vagy mobilnet kapcsolaton keresztül), hogy automatikus letöltést szeretne-e, vagy csak offline térképeket szeretne-e használni. A letöltött térképek átméretezhetők, átnevezhetők és törölhetők.

Az Apple ezt a funkciót egy szinttel a Google fölé emeli. A "freaktheclown" nevű Reddit-felhasználó közzétett egy részleges képernyőfotót, amelyen az Apple Maps egy térkép letöltésére kéri a felhasználót olyan területeken, amelyekről ismert, hogy gyenge a mobil lefedettségük. Normális esetben, ha még sosem ment át egy adott területen, nem tudhatja, hogy van-e mobilkapcsolat, amíg oda nem ér, és addigra már túl késő lenne.

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

Az iOS 17 olyan hasznos funkciót ad az Apple Maps-hez, amely nincs a Google Maps-en

A cikkhez szereplő példában amikor az iPhone-felhasználó a Yosemite Nemzeti Parkot írta be úti célként, a rendszer felszólította a térkép letöltésére. Nem világos, honnan szerzi az Apple az információt arról, hogy mely területeken nincs mobilhálózat, bár lehet, hogy közvetlenül a vezeték nélküli szolgáltatóktól származik.

Ha nem tudja kivárni, hogy ez a funkció elérhetővé váljon, akkor telepítheti a legújabb iOS 17 Public Beta-t, még akkor is, ha a bétában még lehetnek olyan gubancok, amik okozhatnak egy kis gondot. Az iOS 17 végleges, stabil verziójának a jövő hónapban kell megjelennie, így érdemes lehet várni a bétával, és megvárni az iOS 17 végleges verziójának szeptemberi megjelenését.

Az Apple Maps hosszú utat járt be azóta, hogy 2012-ben az iOS 6-tal először elindították. Az alkalmazásban az utcák rosszul voltak elnevezve és az országok rossz neveket kaptak. Ausztráliában az Apple Maps-et "életveszélyesnek" nevezték, és Tim Cook nemcsak bocsánatot kért, hanem azt javasolta, hogy az iPhone-felhasználók forduljanak más navigációs alkalmazásokhoz, köztük a Waze-hez és a Google Maps-hez, amíg az Apple helyes útra nem tereli a Maps alkalmazást.

Ezt az Apple meg is tette. A nulláról indult, és bár sokan még mindig a Google Mapset részesítik előnyben, az Apple Maps abszolút felzárkózott. És ha továbbra is olyan funkciókkal bővül, amelyekkel a Google Maps nem rendelkezik, akkor az Apple Maps talán még a Google Mapset is megelőzi az iPhone-felhasználók körében.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokBaj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

2024.05.03
| PhoneArena
Ismerd meg a legfrissebb Samsung One UI 6.1 frissítés kihívásait és a leállás hátterét a Galaxy S22 készülékeken!
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

2024.05.24
| Szponzorált cikk
Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.Korábbi szavazások eredményei