Az iOS 17 olyan hasznos funkciót ad az Apple Maps-hez, amely nincs a Google Maps-en

2023.08.28| Phone Arena
Címkék:

iOS 17

,

Apple Maps


Azok számára, akik sosem tudnak dönteni az Apple Maps és a Google Maps használata között iPhone-on, az iOS 17-tel az Apple egy fontos funkcióval bővíti, amely megegyezik a Google Maps-ben találhatóval.

Ugyanakkor ennek a funkciónak az Apple verziója egy fontos dologban felülmúlja a Google Maps megvalósítását. Arról a lehetőségről beszélünk, hogy letölthetünk egy térképet, és offline is használhatjuk. Ez akkor fontos, ha olyan területen vezet, ahol nincs mobilkapcsolat.

Senki sem szeretné, ha egy ismeretlen területen vezetne, és nem tudná megnézni egy térkép- és navigációs alkalmazásban, hogy hol van, és merre kellene mennie. A Google Térképek már lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy offline használatra letöltsék a térképeket. A Google Térképen nyissa meg az alkalmazást, és koppintson a jobb felső sarokban lévő profilképre. Koppintson az Offline térképek elemre. 

A Saját térkép kiválasztása funkcióra is rákoppinthat, és 30 MB szabad tárhelyét felhasználhatja egy olyan terület letöltésére, amelyet a térképnek a képernyőn egy téglalap alakú doboz körüli mozgatásával jelölhet ki. Ha a mezőben van a letölteni kívánt általános terület, húzza be vagy ki azt a területet, amelyet a Google Maps offline használatra le szeretne tölteni, és szélesítse vagy szűkítse azt. Ha készen áll, koppintson a "Letöltés" gombra.

Az iOS 17 olyan hasznos funkciót ad az Apple Maps-hez, amely nincs a Google Maps-en

Egy bizonyos terület letöltése offline használatra az Apple Maps alkalmazásban hasonlóan működik iOS 17-en. Nyissa meg az Apple Térképeket, és koppintson a jobb felső sarokban lévő profilképre. Válassza az "Offline térképek", majd az "Új térkép letöltése" lehetőséget. 

Az "Új térkép letöltése" gombra koppintva lehetősége lesz kiválasztani az aktuális helyedet vagy egy olyan helyet, amelyre nemrég keresett rá. A Google Térképekhez hasonlóan csippentéssel-zoomolással egy téglalapon belülre helyezheti a letölteni kívánt területet, majd nyomja meg a "Letöltés" gombot.

Az iOS 17-ben azt is kiválaszthatja, hogyan szeretné a térképet letölteni (Wi-Fi vagy mobilnet kapcsolaton keresztül), hogy automatikus letöltést szeretne-e, vagy csak offline térképeket szeretne-e használni. A letöltött térképek átméretezhetők, átnevezhetők és törölhetők.

Az Apple ezt a funkciót egy szinttel a Google fölé emeli. A "freaktheclown" nevű Reddit-felhasználó közzétett egy részleges képernyőfotót, amelyen az Apple Maps egy térkép letöltésére kéri a felhasználót olyan területeken, amelyekről ismert, hogy gyenge a mobil lefedettségük. Normális esetben, ha még sosem ment át egy adott területen, nem tudhatja, hogy van-e mobilkapcsolat, amíg oda nem ér, és addigra már túl késő lenne.

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

Az iOS 17 olyan hasznos funkciót ad az Apple Maps-hez, amely nincs a Google Maps-en

A cikkhez szereplő példában amikor az iPhone-felhasználó a Yosemite Nemzeti Parkot írta be úti célként, a rendszer felszólította a térkép letöltésére. Nem világos, honnan szerzi az Apple az információt arról, hogy mely területeken nincs mobilhálózat, bár lehet, hogy közvetlenül a vezeték nélküli szolgáltatóktól származik.

Ha nem tudja kivárni, hogy ez a funkció elérhetővé váljon, akkor telepítheti a legújabb iOS 17 Public Beta-t, még akkor is, ha a bétában még lehetnek olyan gubancok, amik okozhatnak egy kis gondot. Az iOS 17 végleges, stabil verziójának a jövő hónapban kell megjelennie, így érdemes lehet várni a bétával, és megvárni az iOS 17 végleges verziójának szeptemberi megjelenését.

Az Apple Maps hosszú utat járt be azóta, hogy 2012-ben az iOS 6-tal először elindították. Az alkalmazásban az utcák rosszul voltak elnevezve és az országok rossz neveket kaptak. Ausztráliában az Apple Maps-et "életveszélyesnek" nevezték, és Tim Cook nemcsak bocsánatot kért, hanem azt javasolta, hogy az iPhone-felhasználók forduljanak más navigációs alkalmazásokhoz, köztük a Waze-hez és a Google Maps-hez, amíg az Apple helyes útra nem tereli a Maps alkalmazást.

Ezt az Apple meg is tette. A nulláról indult, és bár sokan még mindig a Google Mapset részesítik előnyben, az Apple Maps abszolút felzárkózott. És ha továbbra is olyan funkciókkal bővül, amelyekkel a Google Maps nem rendelkezik, akkor az Apple Maps talán még a Google Mapset is megelőzi az iPhone-felhasználók körében.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei