Az iOS 10 figyelmeztet, ha behal a home gombod

2016.10.18| 9to5Mac

Nemhiába az Apple a világ egyik vezetõ gyártója és fejlesztõje, igencsak okos apróságot rejtettek el az iOS 10 rendszerben.

Amint az ismeretes, az Apple iPhone 7 és az iPhone 7 Plus egyaránt új, nem fizikai gombbal érkezett, hanem csak kvázi a burkolat egy részét lehet megnyomni és a 3D Touch-nak köszönhetõen nyomásérzékeny, a megfelelõ rezgõ visszajelzést is megkapja a felhasználó a taptic motornak köszönhetõen, a valódi érzést imitálandó. A nem fizikai gomb lényege, hogy elvileg nem tud elromlani, azonban az Apple nem bízta a véletlen a rendszer lelkét adó billentyût. A MacRumors Forums-ban olvasható, hogy ha ez a gomb elfelejt mûködni, úgy az iOS 10 automatikusan egy szoftveres gombot hoz létre a képernyõn és egyben „a home gomb szervizt igényel” felirat lesz látható. Az egyelõre nem tiszta, hogy mitõl tud elromlani egy nem is valódi gomb, ennek ellenére több felhasználó jelezte, találkozott már ezzel a felirattal akkor, amikor a készüléket töltõre tette. Ilyen esetben egy újraindítás megszünteti a hibát, ám visszatérhet.

Az iOS 10 figyelmeztet, ha behal a home gombod

Egyre több pletykában lehet olvasni, hogy az Apple jövõre már a home gombot is eltünteti, ez a szoftveres megoldás talán egy próbálkozás már. Ez nem is véletlen, az iPhone-ok esetében ez a billentyû szorult legtöbbször javításra az évek során.Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

A cikkhez kapcsolódó linkek:

Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


KERESÉS
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Ön milyen tarifacsomagot használ?


céges telefont használok
prepaid kártyás tarifát használok
szolgáltatói előfizetéssel rendelkezek
flottás csomagban vagyokKorábbi szavazások eredményei