Az EU 500 millió dolláros bírságot szab ki az Apple-re

2024.02.19| 9to5 Mac
Címkék:

Apple

,

bírság

,

Spotify

,

EU


A Financial Times beszámolója szerint az Apple-t most először sújtja az EU-bizottság.

A bírság körülbelül 500 millió euró lesz. A bírság része lesz annak az ügynek a lezárásának, amely 2019-ben kezdődött, miután a Spotify hivatalos panaszt nyújtott be. Konkrétan az EU úgy véli, hogy az Apple törvénytelenül járt el, amikor megakadályozta, hogy az olyan zenei streamelő alkalmazások, mint a Spotify, tájékoztassák az ügyfeleket a szolgáltatásaikra való előfizetés egyéb módjairól, és ezzel kijátszották az Apple jutalékát az alkalmazáson belüli vásárlásokra. Ezeket általában az App Store kormányzás elleni rendelkezéseinek nevezik.

Bár az irányítást tiltó rendelkezések szélesebb körben érvényesek, ez az EU-vizsgálat kifejezetten az App Store szabályzatának a zenei streamingre gyakorolt hatásaival foglalkozik. Gyakorlatilag az Apple kötelező jutaléka, valamint a szolgáltatásokra vonatkozó korlátozások, hogy tájékoztassák a felhasználókat az alternatív fizetési módokról, azt jelentik, hogy az Apple Music tisztességtelen előnyhöz jut a harmadik féltől származó versenytársaival szemben. Ez az EU érve, dióhéjban.

Az EU 500 millió dolláros bírságot szab ki az Apple-re

A közelgő uniós ítélet nem kényszeríti majd az Apple-t arra, hogy engedélyezzen alternatív alkalmazáson belüli fizetési módokat, de ragaszkodik ahhoz, hogy a zenestreamelő alkalmazások fejlesztői szabadon hivatkozhassanak webhelyükre, hogy online előfizessenek (ahol az árak vitathatatlanul alacsonyabbak lehetnek).

A zenei streamelési ügyben hozott uniós ítéletet várhatóan a következő hetekben hivatalosan is kihirdetik, így a részleteket akkor fogjuk tudni.

2022-ben az Apple némileg enyhítette a “reader apps”, például a tartalomalkalmazások, például a Netflix vagy a Kindle esetében a kormányzás elleni rendelkezéseket, lehetővé téve számukra, hogy egyetlen hivatkozást helyezzenek el saját webhelyeikre a fiókkezelés végrehajtása érdekében. A Spotify ilyen reader appnek számít, ezért e szabály hatálya alá tartozik.

A Spotify természetesen szabad kezet szeretne, hogy linkeket hozzon létre webhelyére, hogy előfizetési szintjeit a szabály által megengedett korlátokon túl népszerűsítse. Az uniós vizsgálat azt is figyelembe veszi, hogy az Apple milyen hatással volt a szabálymódosítások bevezetése előtti magatartására.

A Digitális Piaci Törvény bevezetését követően jövő hónaptól az Apple lehetővé teszi a Spotify számára, hogy alternatív fizetési módszereket használjon az EU-ban, azonban a vállalat továbbra is behajtana 17% jutalékot, ha a Spotify továbbra is felsorolva marad az App Store-ban, valamint egy alap 50 eurócentes „Alaptechnológiai Díjat” minden alkalmazás telepítéséért évente. A Spotify vezérigazgatója, Daniel Ek az ilyen feltételeket működésképtelen alternatívának nevezte.

 

 

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei