Az Apple számos országban emeli az App Store árait

2022.09.25| Phone Arena
Címkék:

Apple

,

App Store

,

áremelés


Az Apple termékek egyre drágábbak – nem csak az Egyesült Államokban, hanem az egész világon.

És bár az iPhone 14 nem kapta meg a pletykák szerint 100 dolláros áremelést az Egyesült Államokban, az Apple csendesen módosította árait máshol.

Számos nemzetközi piacon az iPhone 14 modellek ára körülbelül 10-15%-kal emelkedett a tavalyi termékcsalád egyenértékű modelljéhez képest.

Például Németországban az iPhone 14 Pro ára 1299 eurótól kezdődik. Ez körülbelül 150 eurós nettó növekedést jelent. Referenciaként az iPhone 13 Pro induláskor induló németországi ára 1149 dollár volt.

Az Apple számos országban emeli az App Store árait

Az árazási kiigazítások mögött legvalószínűbb oka a többi valuta relatív gyengesége a jelenleg rendkívül erős amerikai dollárral szemben. Ez azt eredményezte, hogy az Apple termékek (még) drágábbak lettek a nemzetközi piacokon.

Az egyik valuta, amely különösen nehezen tudja megállni a helyét az amerikai dollárral szemben, az euró. Az európai közös valuta a közelmúltban 20 éves mélypontot ért el a dollárral szemben, és a jövőben még gyengülni fog.

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

Ennek eredményeként az Apple úgy döntött, hogy módosítja az alkalmazások és az alkalmazáson belüli vásárlások árait minden eurót használó országban. Az előbbi csoport mellett Chile, Egyiptom, Japán, Malajzia, Pakisztán, Lengyelország, Dél-Korea, Svédország és Vietnam is hasonló áremelkedéssel néz szembe. Az átlagos áremeleés 20% az App Store-ban.

Ezt az információt először maga az Apple hozta nyilvánosságra egy blogbejegyzésben, majd a The Verge foglalkozott vele egy külön cikkben.

Az Apple hivatalos magyarázatot csak Vietnam esetére adott, de nem kommentálta a többi ország növekedésének okait. Ennek ellenére a Reuters egyik cikke megjegyzi, hogy az Apple rendszerint rendszeresen módosítja az App Store árait annak érdekében, hogy tükrözze az árfolyam ingadozásait.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei