Az Android 15 új gesztusa egy pillanat alatt elindítja a képernyőnagyítást

2024.05.10| Android Police

Az Android 12 képernyőnagyítási funkciója sikert aratott a gyengénlátó felhasználók körében. Az Android 14-ben tovább javították, az Android 15-ben pedig további változtatások várhatók.

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

  • A Google Android Accessibility Suite olyan nagyszerű funkciókat kínál, mint a képernyő nagyítása, a TalkBack és még sok más – mindez elérhető beállításokon vagy egyszerű keresésen keresztül.
  • Az Android 15 közelgő kiadása egy új mozdulatot (kétujjas dupla koppintást) vezethet be, amely gyorsabban elindítja a képernyőnagyítást.

Az Android ablaknagyítását vagy részleges képernyőnagyítását először az Android 12-ben vezették be, mivel a Google egy új funkciót szeretett volna beépíteni, hogy a gyengénlátó felhasználók számára jobb megtekintési lehetőségeket biztosítson. Ami a kisegítő lehetőségeket illeti, ez meglehetősen hasznos, mivel a vizuális korlátokkal rendelkező felhasználók mindent jobban láthatnak eszközeik kijelzőjén. 

Az Android 15 új gesztusa egy pillanat alatt elindítja a képernyőnagyítást

Az Android 14 jobbá tette ezt a funkciót, mivel a felhasználók a nagyított terület méretét is megválaszthatták, és úgy tűnik, hogy az Android 15 új gesztusokkal még kényelmesebbé teszi a működést, hogy gyorsabban elindíthassa ezt a funkciót.

A képernyőnagyítás a Google Android Accessibility Suite része, amely rengeteg érdekes funkciót kínál, beleértve a TalkBack funkciót, a Felolvasást, a szövegfelolvasást, a színkorrekciót és egyebeket. Jelenleg úgy engedélyezheti ezt a funkciót, hogy belép a Kisegítő lehetőségek menü Nagyítási beállításaiba, vagy keresse meg a Beállításokban a Nagyítás elemet, amely átirányítja Önt a beállítások módosításához szükséges menübe.

Jelenleg néhány egyszerű módja van a képernyőnagyítás elindításának: a képernyőgombbal, a hangerőszabályzó gombbal, és a hármas érintéssel. Lehet, hogy ez a leggyorsabb, de akárhogy is, ezek a lehetőségek lassítják a telefont. Mishaal Rahman új információi azonban azt sugallják, hogy lesz egy negyedik lehetőség a képernyőnagyítás elindítására Android 15-ben, és ez lehet a legjobb.

Miért jobb ez az új aktiválási módszer a többinél?

A képernyőnagyítás új aktiválási módszere lehetővé tenné a felhasználók számára, hogy elindítsák ezt a funkciót úgy, hogy a nagyításhoz két ujjal gyorsan megérintik a képernyőt. A „kétujjas dupla koppintás képernyő” nem látható az Android 15 Beta 1.2 legújabb verziójában, de Mishaal Rahman a szokásos varázslatát bevetette, és sikerült a kapcsolót megjelenítenie.

Az Android 15 új gesztusa egy pillanat alatt elindítja a képernyőnagyítást

Ennek a lehetőségnek a legérdekesebb aspektusa azonban az, hogy úgy tűnik, hogy nem befolyásolja a telefon teljesítményét, vagy legalábbis nem közli a felhasználókkal, hogy „ez a parancsikon lelassíthatja az eszközt”. Ugyanakkor a Google arra várhat, hogy módosítsa a parancsikon végső leírását, amikor az Android 15 végleges verziója letölthető lesz.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

2024.05.03
| PhoneArena
Ismerd meg a legfrissebb Samsung One UI 6.1 frissítés kihívásait és a leállás hátterét a Galaxy S22 készülékeken!
A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Megjelentek az Apple iPhone SE 4 részletes specifikációi

Megjelentek az Apple iPhone SE 4 részletes specifikációi

2024.04.12
| Android Headlines
Az iPhone SE 4 létezéséről már régóta a pletykálnak, részletes specifikációi pedig most kerültek fel az internetre. Ezek Nguyen Phi Hungtól származnak, tehát nem tartozik a szokásos forrásaink közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei