Az Android 15 új gesztusa egy pillanat alatt elindítja a képernyőnagyítást

2024.05.10| Android Police

Az Android 12 képernyőnagyítási funkciója sikert aratott a gyengénlátó felhasználók körében. Az Android 14-ben tovább javították, az Android 15-ben pedig további változtatások várhatók.

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

  • A Google Android Accessibility Suite olyan nagyszerű funkciókat kínál, mint a képernyő nagyítása, a TalkBack és még sok más – mindez elérhető beállításokon vagy egyszerű keresésen keresztül.
  • Az Android 15 közelgő kiadása egy új mozdulatot (kétujjas dupla koppintást) vezethet be, amely gyorsabban elindítja a képernyőnagyítást.

Az Android ablaknagyítását vagy részleges képernyőnagyítását először az Android 12-ben vezették be, mivel a Google egy új funkciót szeretett volna beépíteni, hogy a gyengénlátó felhasználók számára jobb megtekintési lehetőségeket biztosítson. Ami a kisegítő lehetőségeket illeti, ez meglehetősen hasznos, mivel a vizuális korlátokkal rendelkező felhasználók mindent jobban láthatnak eszközeik kijelzőjén. 

Az Android 15 új gesztusa egy pillanat alatt elindítja a képernyőnagyítást

Az Android 14 jobbá tette ezt a funkciót, mivel a felhasználók a nagyított terület méretét is megválaszthatták, és úgy tűnik, hogy az Android 15 új gesztusokkal még kényelmesebbé teszi a működést, hogy gyorsabban elindíthassa ezt a funkciót.

A képernyőnagyítás a Google Android Accessibility Suite része, amely rengeteg érdekes funkciót kínál, beleértve a TalkBack funkciót, a Felolvasást, a szövegfelolvasást, a színkorrekciót és egyebeket. Jelenleg úgy engedélyezheti ezt a funkciót, hogy belép a Kisegítő lehetőségek menü Nagyítási beállításaiba, vagy keresse meg a Beállításokban a Nagyítás elemet, amely átirányítja Önt a beállítások módosításához szükséges menübe.

Jelenleg néhány egyszerű módja van a képernyőnagyítás elindításának: a képernyőgombbal, a hangerőszabályzó gombbal, és a hármas érintéssel. Lehet, hogy ez a leggyorsabb, de akárhogy is, ezek a lehetőségek lassítják a telefont. Mishaal Rahman új információi azonban azt sugallják, hogy lesz egy negyedik lehetőség a képernyőnagyítás elindítására Android 15-ben, és ez lehet a legjobb.

Miért jobb ez az új aktiválási módszer a többinél?

A képernyőnagyítás új aktiválási módszere lehetővé tenné a felhasználók számára, hogy elindítsák ezt a funkciót úgy, hogy a nagyításhoz két ujjal gyorsan megérintik a képernyőt. A „kétujjas dupla koppintás képernyő” nem látható az Android 15 Beta 1.2 legújabb verziójában, de Mishaal Rahman a szokásos varázslatát bevetette, és sikerült a kapcsolót megjelenítenie.

Az Android 15 új gesztusa egy pillanat alatt elindítja a képernyőnagyítást

Ennek a lehetőségnek a legérdekesebb aspektusa azonban az, hogy úgy tűnik, hogy nem befolyásolja a telefon teljesítményét, vagy legalábbis nem közli a felhasználókkal, hogy „ez a parancsikon lelassíthatja az eszközt”. Ugyanakkor a Google arra várhat, hogy módosítsa a parancsikon végső leírását, amikor az Android 15 végleges verziója letölthető lesz.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

2024.06.03
| Phone Arena
Ha az iOS 18 közelgő frissítésére gondol, az egyik olyan alkalmazás, amelyre valószínűleg még csak nem is gondolt, a Beállítások.
Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

2024.07.12
| 9to5 Mac
Az iPhone 16 és az iPhone 16 Pro két hónap múlva érkezik, ami azt jelenti, hogy nem most van a legjobb idő egy új iPhone 15 vásárlására.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei