Az Android 15 három új billentyűzet funkciót vezet be

2024.03.27| Android Headlines

Az Android 15 Deverloper Preview 2 elérhető, és három új billentyűzetfunkciót hoz, hogy a fizikai billentyűzetek használata könnyebb legyen.

A Google mostanában kompatibilitási és kisegítő funkciókat vezetett be az OS-be. Ezek a funkciók arra szolgálnak, hogy az Android használatát külső eszközökkel könnyebbé és kényelmesebbé tegyék. Az Android 15 Fejlesztői Előzetes 2 lehetőséget ad nekünk, hogy megnézzük három ilyen funkciót, amelyek biztosan könnyebbé teszik a munkát az Androidon.

Az Android 15-ben bevezetett három új billentyűzetfunkció a külső, fizikai billentyűzetekre összpontosít. Sok felhasználó gyakran csatlakoztat fizikai billentyűzetet Android eszközéhez a gyorsabb munkavégzés érdekében, de az operációs rendszer sosem nyújtotta ugyanazt a kényelmet, mint az asztali operációs rendszerek. Ezért a Google ezt kijavította azzal, hogy olyan funkciókat vezetett be, amelyek könnyebbé teszik a használatot. A három funkció a következő:

Rögzített billentyűk

Mindenki, aki már használt Windows operációs rendszert és játszott rajta, valószínűleg találkozott a Rögzített billentyűkkel. A Rögzített billentyűk megkönnyítik a billentyűkombinációk beírását. A CTRL és más módosító billentyűk, ha egyszer lenyomva vannak, virtuálisan lenyomva maradnak. Így a felhasználó lenyomhatja a kombináció többi billentyűjét anélkül, hogy fizikailag lenyomná a módosító billentyűt. 

Az Android 15 három új billentyűzet funkciót vezet be

Ez nagymértékben egyszerűsíti a billentyűkombinációk és a gyorsbillentyűk beírását. A Rögzített billentyűk engedélyezése a Windows-on gyors egymásutánban a Shift billentyű lenyomásával történt ötször, ahogy azt sok játékos megtapasztalta.

Bounce billentyűk

Az Android 15-ben bevezetett második billentyűzetfunkció a Bounce billentyűk. Ez,ha engedélyezve van, figyelmen kívül hagyja egy billentyű gyors egymás utáni lenyomását. Ez a leginkább azoknak a személyeknek segít, akiknél korlátozott a motoros képességük, és véletlenül többször nyomják meg ugyanazt a billentyűt anélkül, hogy szándékosan tennék.

Lassú billentyűk

Végül megkapjuk a Lassú billentyűket. Egyszerűen fogalmazva, a Lassú billentyűk azt jelentik, hogy egy billentyűt egy meghatározott ideig meg kell nyomni, mielőtt valamit is tenne. Ez megakadályozza, hogy véletlen lenyomások megszakítsák a felhasználó munkáját. A Fejlesztői Előzetes 2 azt mutatja, hogy a funkció beállítható akár öt másodpercre is. Míg a Rögzített billentyűk és a Boucne billentyűk már láthatóak voltak az Android 14 QPR3 Beta 2-ben, a Lassú billentyűk új.

Ahogy a SamMobile rámutatott, ez a három funkció nem teljesen újak. Bár most bevezetésre kerülnek a stock Androidban, az OneUI-ban már egy ideje megtalálhatóak. Az OneUI a Samsung saját egyedi felhasználói felülete az Androidon, amelyet a vállalat telefonjain és táblagépein lehet látni. Több módosításon is átesett mostanában, és valóban lenyűgöző élménnyé vált, amit sokan szeretnek.

A OneUI tele van átgondolt apró részletekkel, amelyek fokozzák a felhasználói élményt. És ez a három billentyűzet-funkció, amely már jelen van a OneUI-ban, bizonyítja ezt a tényt. Mindazonáltal az új billentyűzetfunkciók bevezetése az Android 15-ben kiváló hír.

 

 

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei