Az Android 15 három új billentyűzet funkciót vezet be

2024.03.27| Android Headlines

Az Android 15 Deverloper Preview 2 elérhető, és három új billentyűzetfunkciót hoz, hogy a fizikai billentyűzetek használata könnyebb legyen.

A Google mostanában kompatibilitási és kisegítő funkciókat vezetett be az OS-be. Ezek a funkciók arra szolgálnak, hogy az Android használatát külső eszközökkel könnyebbé és kényelmesebbé tegyék. Az Android 15 Fejlesztői Előzetes 2 lehetőséget ad nekünk, hogy megnézzük három ilyen funkciót, amelyek biztosan könnyebbé teszik a munkát az Androidon.

Az Android 15-ben bevezetett három új billentyűzetfunkció a külső, fizikai billentyűzetekre összpontosít. Sok felhasználó gyakran csatlakoztat fizikai billentyűzetet Android eszközéhez a gyorsabb munkavégzés érdekében, de az operációs rendszer sosem nyújtotta ugyanazt a kényelmet, mint az asztali operációs rendszerek. Ezért a Google ezt kijavította azzal, hogy olyan funkciókat vezetett be, amelyek könnyebbé teszik a használatot. A három funkció a következő:

Rögzített billentyűk

Mindenki, aki már használt Windows operációs rendszert és játszott rajta, valószínűleg találkozott a Rögzített billentyűkkel. A Rögzített billentyűk megkönnyítik a billentyűkombinációk beírását. A CTRL és más módosító billentyűk, ha egyszer lenyomva vannak, virtuálisan lenyomva maradnak. Így a felhasználó lenyomhatja a kombináció többi billentyűjét anélkül, hogy fizikailag lenyomná a módosító billentyűt. 

Az Android 15 három új billentyűzet funkciót vezet be

Ez nagymértékben egyszerűsíti a billentyűkombinációk és a gyorsbillentyűk beírását. A Rögzített billentyűk engedélyezése a Windows-on gyors egymásutánban a Shift billentyű lenyomásával történt ötször, ahogy azt sok játékos megtapasztalta.

Bounce billentyűk

Az Android 15-ben bevezetett második billentyűzetfunkció a Bounce billentyűk. Ez,ha engedélyezve van, figyelmen kívül hagyja egy billentyű gyors egymás utáni lenyomását. Ez a leginkább azoknak a személyeknek segít, akiknél korlátozott a motoros képességük, és véletlenül többször nyomják meg ugyanazt a billentyűt anélkül, hogy szándékosan tennék.

Lassú billentyűk

Végül megkapjuk a Lassú billentyűket. Egyszerűen fogalmazva, a Lassú billentyűk azt jelentik, hogy egy billentyűt egy meghatározott ideig meg kell nyomni, mielőtt valamit is tenne. Ez megakadályozza, hogy véletlen lenyomások megszakítsák a felhasználó munkáját. A Fejlesztői Előzetes 2 azt mutatja, hogy a funkció beállítható akár öt másodpercre is. Míg a Rögzített billentyűk és a Boucne billentyűk már láthatóak voltak az Android 14 QPR3 Beta 2-ben, a Lassú billentyűk új.

Ahogy a SamMobile rámutatott, ez a három funkció nem teljesen újak. Bár most bevezetésre kerülnek a stock Androidban, az OneUI-ban már egy ideje megtalálhatóak. Az OneUI a Samsung saját egyedi felhasználói felülete az Androidon, amelyet a vállalat telefonjain és táblagépein lehet látni. Több módosításon is átesett mostanában, és valóban lenyűgöző élménnyé vált, amit sokan szeretnek.

A OneUI tele van átgondolt apró részletekkel, amelyek fokozzák a felhasználói élményt. És ez a három billentyűzet-funkció, amely már jelen van a OneUI-ban, bizonyítja ezt a tényt. Mindazonáltal az új billentyűzetfunkciók bevezetése az Android 15-ben kiváló hír.

 

 

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

2024.06.03
| Phone Arena
Ha az iOS 18 közelgő frissítésére gondol, az egyik olyan alkalmazás, amelyre valószínűleg még csak nem is gondolt, a Beállítások.
Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

2024.07.12
| 9to5 Mac
Az iPhone 16 és az iPhone 16 Pro két hónap múlva érkezik, ami azt jelenti, hogy nem most van a legjobb idő egy új iPhone 15 vásárlására.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei