Az Android 14 színesebbé és élénkebbé teheti a Samsung One UI 6.0-ját

2023.05.02| SamMobile

A One UI 6.0 frissítést kapó Samsung Galaxy készülékek frissített UI színpalettát élvezhetnek.

Újabb jelek utalnak arra, hogy a Google frissíti az Android 14-hez készült Material You dizájnnyelvének egyéni színképességeit. És mondanunk sem kell, hogy hasonló változásokat láthatunk a Samsung One UI 6.0 frissítésében is.

A Google nemrég megmutatta a Material You új színképességeit. A Twitteren közzétett teaser poszt egy rövid klipet tartalmazott, amely koncepcionális ízelítőt kínált a Material You színpaletta-funkció következő evolúciós lépcsőfokáról.

Belsőleg ez az új színtervezési stílus az Android 14-ben a "Fidelity" nevet kapta. És ahogy a név is jelzi, a Google szándéka szerint a következő nagy Android OS-verzióban a színpaletta pontosabban tükrözi majd a felhasználó háttérképét, jobb és néha élénkebb színeket és nagyobb kontrasztokat használva.

Az Android 14 színesebbé és élénkebbé teheti a Samsung One UI 6.0-ját

Bár ezek a funkciók még nem léteznek az Android 14 béta-verzióiban, a 9to5Google felfedezte, hogy ez az új stílus részben elérhető a Google nyílt forráskódú kódjában. Azt azonban csak az idő fogja megmutatni, hogy a Material You nevet felváltja-e a "Fidelity", vagy a Google összevonja ezeket a beceneveket, és a "Material You Fidelity" megjelöléssel landol.

Alapvetően a Fidelity az Android 14-ben hasonló a Material You színpalettájához. Lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy háttérképükhöz illeszkedő UI-színeket állítsanak be. Az új rendszer azonban másképp kezeli a színeket.

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

Az Android 14 színesebbé és élénkebbé teheti a Samsung One UI 6.0-ját

Ahogy a fenti képernyőképek is mutatják, a Fidelity (jobbra) jobban hajlik a színkontrasztokra és az élénk választékra. A Material You (balra) az eredeti piros színt árnyalja, míg a Fidelity pontosan hozzáadja a kiválasztott piros színt több UI-elemhez, például a kedvenc csillag alakú gombhoz és a színválasztó gombhoz a jobb alsó sarokban. A Fidelitynek nagyobb kontrollt kell adnia a felhasználóknak a színválasztási lehetőségek felett, és a kapott opcióknak jobban kell tükrözniük a háttérképeket.

Ami a Galaxy készülékek felhasználóit illeti, mivel a Samsung One UI színpaletta funkciója az Android OS-ben található Material You stíluson alapul, valószínűleg a One UI 6.0 is részesülni fog a továbbfejlesztett "Fidelity" színpaletta funkcióból. 

A One UI 6.0 még nagyobb kontrollt adhat a Galaxy-eszközök felhasználóinak a tekintetben, hogy a felhasználói felületük hogyan nézzen ki a választott háttérképüknek megfelelően.

A Samsung még idén kiadhatja a One UI 6.0-t. A Galaxy Z Fold 5 vagy a Z Flip 5 nem biztos, hogy One UI 6.0-val érkezik, különösen, ha augusztus helyett július végén kerülnek forgalomba. A vállalat azonban még az év vége előtt frissítheti a Galaxy S23 sorozatot és más telefon- és táblagépmodelleket Android 14-re és One UI 6.0-ra.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei