Az Android 11 képernyőrögzítője hívásfelvételre is jó

2020.10.30| Android Police

A másik fél erről nem kap értesítést, így ezt a funkciót érdemes fokozott figyelemmel használni a GDPR miatt.

Az Android 11 az első rendszerverzió, amely beépített képernyőrögzítőt is biztosít Pixel telefonokra. A natív megoldásnak néhány trükk van a tarsolyában a harmadik féltől származó lehetőségekhez képest. Ez a kis funkció képes ugyanis több helyen is hangot rögzíteni, ennek pedig azok örülhetnek, akik telefonhívást szeretnének rögzíteni (abban az esetben, ha a hívásrögzítés nem működik a Telefon alkalmazásban, márpedig Európában nem megy).

A folyamat végtelenül egyszerű. Hívás előtt vagy közben a redőnyt egyszerűen le kell húzni, ott a gyorsikonoknál elég rábökni a képernyőfelvétel gombra, amely így elindul (ha nincs ott, a ceruza ikonnal lehet szerkeszteni a listát), majd elég kiválasztani a mikrofont audio forrásként. Három másodperc visszaszámlálás után el is indul a felvétel, a képernyő tetején piros pötty jelzi is.

Az Android 11 képernyőrögzítője hívásfelvételre is jó

Természetesen ennek a megoldásnak is vannak korlátai. Mivel a felvevő a telefon mikrofonját használja, így csak kihangosítva tud valóban hangot rögzíteni. A másik korlát, hogy nem audio, hanem video fájlt kapunk végeredményként, bár ez módosítható.

A Telefon app integrált hívásrögzítőjével ellentétben ez a metódus a másik felet nem figyelmezteti a felvételre. Ne feledd, hogy a telefonhívások rögzítése legalább részben illegális sok országban.

Az Android 11 képernyőrögzítője hívásfelvételre is jó

Egyelőre ezt a módszert csak az Android 11 rendszert futtató Google Pixel telefonokon tesztelték és egyelőre csak lehetséges, hogy más készülékek is képesek lesznek a telefonhívások hangjának rögzítésére az előre telepített képernyő-rögzítőn keresztül.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


KERESÉS
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Okosóra vagy okoskarkötő! Sorra jelennek meg a kezünkre való okoseszközök! Önnek van/lesz?


igen, van okosórám
igen, van okoskarkötőm
tervezek okosórát venni
tervezek okoskarkötőt venni
nincs rá szükségemKorábbi szavazások eredményei