Az alkalmazásfejlesztés kulisszatitkai

2012.06.21| Telenor
Címkék:

Android

,

Workshop

,

Telenor


Az Androidban rejlő üzleti lehetőségeket járták körül a résztvevők és az előadók a Telenor jubileumi, tizedik Android Workshopján. A Dobozban, közel száz érdeklődő részvételével tartott évadzáró rendezvényen a Google Play-en hamarosan induló „Telenor polcról” is szó esett.

Az Androidban rejlő üzleti lehetőségeket járták körül a résztvevők és az előadók a Telenor jubileumi, tizedik Android Workshopján. A Dobozban, közel száz érdeklődő részvételével tartott évadzáró rendezvényen a Google Play-en hamarosan induló „Telenor polcról” is szó esett. A Telenor immáron tizedik alakalommal rendezte meg Android Workshopját, amelyen ezúttal egy komolyabb témát, az Android üzleti vonatkozásairól beszélgettek a résztvevők. Az androidos készüléket használók száma továbbra is dinamikusan nő Magyarországon, a Telenor csoport adatai szerint 2012 májusában már több mint 260 ezer felhasználó rendelkezett hazánkban a Google operációs rendszerét futtató mobillal. Hasonló dominanciát mutatnak a Statcounter adatai is, mely szerint májusban a hazai okostelefonok több mint 50%-a volt androidos. Ez pedig a fejlesztők számára is óriási lehetőségeket tartogat, egyre több kisvállalkozás foglalkozik okostelefon alkalmazások fejlesztésével. A megrendelők között pedig ott találjuk a Telenort is, hiszen a mobilszolgáltató a tavalyi év után idén is meghirdette Androideák ötletpályázatát, melynek eredményeként újabb magyar nyelvű applikációk kerülnek majd a Google piacterére.

Az alkalmazásfejlesztés kulisszatitkai

„Az eddigi kilenc workshopunkon az androidos okostelefon alkalmazások számos felhasználási területét vitattuk már meg, a környezetvédelemtől kezdve az egészségen át egészen az oktatásig. Ez volt ugyanakkor az első alkalom, hogy nem a felhasználók, hanem a fejlesztők szemszögéből néztük meg, milyen lehetőségek rejlenek a Google rendszerében. Az, hogy ennyien eljöttek a mostani rendezvényünkre, azt bizonyítja, hogy sokakat érdekel, mi rejtőzik az alkalmazás-fejlesztés hátterében” – mondta Badics Eszter, a Telenor közösségi média szakértője. A Dobozban megrendezett, Android Workshop Developer eseményen a vendégek Takács Zoltántól, a Telenor termék és innovációs igazgatójától megtudhatták, hogy a mobilszolgáltató ügyfelei számára a nyár folyamán elérhetővé válik a Telenor saját polca a Google Playen. A „Telenor polcon” a szolgáltató saját fejlesztésű alkalmazásai – a Kétkerék Kerékpáros app, a Magyar Alkalmazások, az Autópálya Matrica és az ADDODA. – mellett további ingyenesen letölthető applikációk is helyet kapnak majd.

Az alkalmazásfejlesztés kulisszatitkai

Az érdeklődők emellett az Adobe szakértőjétől a gyors és egyszerű Android fejlesztés trükkjeiről hallhattak, a Stereobold és a Gerilla Group vezetői pedig saját történetüket mesélték el arról, hogy miként indultak el a programozói pályán és hová jutottak el mostanáig. A Sanoma Nemzetközi Mobilfejlesztési Központjának vezető fejlesztője a megrendelő szemszögéből mutatta be, hogy egy-egy alkalmazás kapcsán milyen elvárásai vannak a megbízónak, míg a Digital Natives szakértője a fejlesztés legapróbb lépéseibe engedett betekintést.Mobiltelefonok az Árukeresőn »
új
 APRÓHIRDETÉSEK
KERESÉS
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

A járványhelyzet mennyiben változtatta meg a mobil vásárlási terveidet?


Különben sem terveztem telefonvásárlást
Terveztem új telefon vásárlást, de elhalasztottam hosszabb idõre
Terveztem új telefon vásárlást. Ahogy véget ér a kijárási korlátozás, megveszem az új telefonomat
A járvány nem befolyásolt. Vettem/veszek új telefontKorábbi szavazások eredményei