Az AI miatt még több RAM-mal jön az iPhone 16

2024.03.25| Phone Arena
Címkék:

Apple iPhone 16

,

RAM

,

AI


Az elmúlt években a vállalatok általában a telefon kamerájára vagy a gyors processzorokra támaszkodtak fő értékesítési pontként. Idén azonban az AI-alapú funkciók kerültek előtérbe, a Google és a Samsung már élvezik ennek előnyeit.

A lemaradás elkerülése érdekében az Apple állítólag az iPhone 16-ra is bevezeti az AI funkciókat. Ennek következtében a vállalatnak valószínűleg növelnie kell a RAM mennyiségét. Az Apple eléggé szűkmarkú tud lenni, ha a RAM-ról és a tárhelyről van szó. Máskülönben miért lenne büszke arra, hogy drága telefonjai alapmodelleit csak 128 GB tárhellyel szereli fel?

December végén egy cég jelentést adott ki, amely szerint az Apple új telefonjai ugyanannyi RAM-mal rendelkezhetnek, mint a meglévő modellek, azaz a 6 GB a alap és Plus modelleknél, és 8 GB a Pro változatoknál. Ez annak ellenére volt, hogy néhány szakértő szerint az on-device AI-t alkalmazó telefonoknak akár 20 GB RAM-ra is szükségük lehet a képalkotási és asszisztens funkciók megbízható végrehajtásához.

Az AI miatt még több RAM-mal jön az iPhone 16

A jelentést később ellentmondásosnak találták, amikor egy másik jelentés kimondta, hogy az iPhone 16 és 16 Plus több RAM-mal rendelkezik majd.

A @Tech_Reve című szivárogtató most megosztotta egy koreai cég jelentésének eredményeit, amely szerint az iPhone 16 több RAM-mal lesz ellátva, hogy lépést tudjon tartani az on-device AI igényeivel.

Másrészt az Apple új telefonokat is több NAND flash memóriával szerelhet fel, így az alap tárhely akár 256 GB-ra is növekedhet. Ez azért lehet fontos, mert az AI modellek az eszköz különféle komponensei által generált adatokra támaszkodnak, például az érintésekre, kamerákra és szenzorokra, így több tárhelyre lesz szükségük, hogy több adatot tápláljanak be nekik.

Az Apple valószínűleg mind a tárhelyet, mind a RAM-ot növelheti, így az 8 GB RAM és a 256 GB tárhely lehet az alap az egész kínálatban. A Samsung idén a Galaxy S24 Ultra alap RAM-ját 8 GB-ról 12 GB-ra emelte, a Pixel 8 Pro pedig több RAM-mal indul, mint a Pixel 7 Pro.

Ha az adatközpontok végzik a nehéz munkát, valóban szükség van-e több RAM-ra vagy tárhelyre az iPhone 16-nál?

A Galaxy S24 és a Pixel 8 sok mesterséges intelligencia funkcióját a felhő táplálja, így ha az Apple ezt az utat választja, az iPhone 16-nak nem feltétlenül lesz szüksége RAM-ra vagy tárhelyre. A legújabb jelentések szerint a cég tárgyalásokat folytat a ChatGPT OpenAI-ával, a Google-lal és a kínai Baidu-val, hogy mesterséges intelligencia funkciókat vigyen be az iPhone 16-ba. A vállalat láthatóan úgy gondolja, hogy a nagy nyelvi modellje több munkára szorul, ezért kész lenyelni büszkeségét és segítséget kérni más cégektől.

 

 

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei