Apple WWDC 2024: Siri kezd félelmetes lenni

2024.06.11| Android Authority

Az Apple adott egy nagy mesterségesintelligencia-frissítést a Sirinek, és most már használhat alkalmazásokat is. Az új Siri minden eddiginél erősebb.

  • A Siri nagyjavításon megy keresztül, a középpontban a mesterséges intelligencia.
  • Az Apple természetesebbé, kontextus szempontjából relevánsabbá és személyesebbé tette a Sirit.
  • A virtuális asszisztens mostantól vezérelheti az alkalmazások funkcióit és műveleteit.

Ahogy az várható volt, a WWDC tele van szoftveres bejelentésekkel. A bejelentések közül sok az Apple mesterséges intelligenciájához kapcsolódik, beleértve a Siri nagy megújítását. Az Apple hivatalosan is leleplezte, hogy virtuális asszisztensét átitatja a cég új „Apple Intelligence”-e. A cupertinói székhelyű cég azt állítja, hogy a Siri-t természetesebbé, kontextus szempontjából relevánsabbá és személyesebbé fejlesztették, mint korábban.

Az egyik legszembetűnőbb változás a Siri régi és új verziója között a megjelenése. Az Apple frissítette a virtuális asszisztenst, hogy az a kijelzőt körülölelő, ragyogó körvonalként jelenjen meg. A frissítés előtt a Siri színes buborékként jelent meg, amely a képernyő alján bukkant fel.

Apple WWDC 2024: Siri kezd félelmetes lenni

A figyelemre méltó, nem felületes fejlesztések közé tartozik a képernyőn megjelenő tudatosság, valamint az alkalmazások funkcióinak és műveleteinek pontos vezérlése. Például egy barátja elküldheti Önnek SMS-ben az új címét, és Ön megkérheti Sirit, hogy adja hozzá a címét a névjegykártyájához. Az Apple szerint a Siri több száz műveletet tud majd végrehajtani olyan alkalmazásokban, mint a Photos, Mail, Voice Mail és egyebek. Például előhúzhat egy képet a Fotókban, és megmondhatja a Sirinek, hogy adja hozzá az egyik jegyzetéhez a Notes alkalmazásban.

Ezenkívül az asszisztens mély termékismeretet kapott. Ez azt jelenti, hogy a Siri tudni fogja a funkciókat és a beállításokat, így a felhasználó kérdéseket tehet fel iPhone-jával, iPadjével vagy Mac-ével kapcsolatban.

A felszólítások gördülékenyebbé tétele érdekében a virtuális asszisztens lehetőséget kapott a természetesebb nyelv megértésére. A cég azt állítja, hogy a Siri akkor is megérti a felhasználókat, ha felszólítás közben megbotlik a szavaikban. Siri lehetőséget kapott arra is, hogy fenntartsa a beszélgetési kontextust, így a felhasználók további kérdéseket tehetnek fel anélkül, hogy újra meg kellene említeniük, amit korábban mondtak.

Apple WWDC 2024: Siri kezd félelmetes lenni

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

Egy másik új funkció, amelyre figyelni kell, a felszólítások begépelésének lehetősége. Ha megérinti a képernyő alját, miközben a Siri aktív, előhívható a billentyűzet, így kérdezhet valamit Siritől anélkül, hogy hangosan ki kellene mondania.

A végső bejelentés Siri személyes érintésére helyezte a hangsúlyt. Siri most már tisztában van a személyes kontextusunkkal a szemantikai indexének köszönhetően. Ez azt jelenti, hogy segíthet dolgok megtalálásában és információ nyújtásában a fotóinkról, fájljainkról, üzeneteinkről, emailjeinkről és még a barátaink által küldött linkekről is.

Az Apple szerint ezeknek a funkcióknak a többsége elérhető lesz, amint az Apple Intelligence elindul. Azonban néhány funkció várhatóan csak jövőre lesz elérhető. Ez a frissítés közelebb hozza Siri képességeit a Gemini szintjéhez.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

2024.06.03
| Phone Arena
Ha az iOS 18 közelgő frissítésére gondol, az egyik olyan alkalmazás, amelyre valószínűleg még csak nem is gondolt, a Beállítások.
Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

2024.07.12
| 9to5 Mac
Az iPhone 16 és az iPhone 16 Pro két hónap múlva érkezik, ami azt jelenti, hogy nem most van a legjobb idő egy új iPhone 15 vásárlására.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei