A Xiaomi Pocophone F1 az új OnePlus 6?

2018.08.16| Android Authority

Egyértelműen durván a OnePlus babérjaira tör a Xiaomi a Pocophone F1 okostelefonnal.

A kínai gyártó legjobb ár-érték arányú okostelefonja augusztus 22-én mutatkozik be hivatalosan és ezzel együtt egy új almárka indul újra. A dolog pikantériája, hogy a kínaiak most már egymást másolják, hiszen a Pocophone F1 az olcsó, ám kiváló Honor és a OnePlus modellek alá szeretne vágni.

A cég a márkát Indiában Poco by Xiaomi, nemzetközi vizeken pedig Pocophone by Xiaomi néven értékesíti, a készüléket az egyszerűség és minimalizmus jellemzi, mindezt igen erős tudás, ám durván alacsony ár.

A Xiaomi Pocophone F1 az új OnePlus 6?

A Pocophone F1 6 colos IPS LCD kijelzőt kap 18:9 képaránnyal, 416ppi pixelsűrűséggel, 2246×1080 pixel felbontással, amely full HD+-nak felel meg. A gyorsaságot és a versenyben maradást a konkurenciával a Qualcomm Snapdragon 845 biztosítja 2.8 gigahertzes maximális órajellel, nyolc maggal, folyadékhűtéssel, a grafikus megjelenítésről pedig az Adreno 630 gondoskodik. Ezekhez 6 gigabájt RAM és 64 gigabájt, bővíthető tárhely tartozik.  

A Pocophone F1 az előlapon egy 20 megapixeles kamerával rendelkezik, a hátlapi dual összeállítás 12+5 megapixeles, amelyben azonban nagy, hogy a Samsung-féle Dual Pixel autofókuszt használja, így gyengébb fényviszonyok között is kiváló fotókra számíthatunk.

A Xiaomi Pocophone F1 az új OnePlus 6?

A Xiaomi nem hagyja le a jack portot, akkumulátorból pedig 4000 mAh kerül a burkolat alá, természetesen támogatást élvez a Quick Charge 3.0 gyorstöltés. Az energiagazdálkodást nagyon jól megoldották a fejlesztők, ezzel a kombinációval ugyanis 6-7 óra kijelző-idő érhető el egyetlen töltéssel (összehasonlításképp a Samsung Galaxy S8 mobilneten 2-4 órát tud produkálni, csak Wi-Fi-n talán kihúzható majdnem 6 óráig).

A funkciókat USB C csatlakozó, hátlapi ujjlenyomat-olvasó, arcfelismerő, kétcsatornás Wi-Fi, Bluetooth 5.0 és dual SIM támogatás biztosítja, ám a Pocophone F1 nem rendelkezik IP szabvánnyal, tehát nem csepp- és porálló a készülékház.

A Xiaomi Pocophone F1 az új OnePlus 6?

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

Szintén itt észlelhető az olcsóság „ára”, a Xiaomi ugyanis visszatér a műanyag házhoz az üveg és fém használata helyett. Azonban természetesen a minőségből nem adtak alább és a felhasználók nagyját hidegen hagyja a burkolat anyaga, már csak azért is, mert az üveget tokkal kell védeni, így pedig lényegtelenné válik. A védelemre azonban a Pocophone F1-nél is szükség lesz, ugyanis az üveg előlap kiáll a fém keretből, így egyetlen, apróbb esést sem tolerál az előlapi üveg.

Az előzetes tesztek szerint a modell nem végleges szoftvere is nagyon gyors és röccenésmentes, pont olyan, amilyennek lennie kellene egy 2018-as csúcskategóriás telefonnak. A Pocophone F1 az AnTuTu szintetikus tesztprogramon 240 ezer pontot ért el, ez nagyjából a Samsung Galaxy S9+ tudásának felel meg, ám feleannyiba kerül a megjelenés után. Az F1 elért már 280 ezer pontot is, ezzel már a OnePlus 6-ot és a Xiaomi Mi 8-at szorongatja.

A Xiaomi Pocophone F1 az új OnePlus 6?

A Xiaomi Pocophone F1-et azoknak tudjuk ajánlani a megjelenés után, akik csúcs tudást várnak, sokkal jobb áron, mint a „nagy nevek” ajánlanak. A szoftver még nem végleges, ennek megfelelően nem közelíti meg az etalon OnePlus Oxygen OS-ét, valamint a megjelenés a vastag keretekkel és műanyag házzal nem a legtrendibb, de kit érdekel mindez, ha beszerezhető lesz nagyjából 135 ezer forint körül? Az európai ár ugyanis 430 euró körül várható, ugyanitt a OnePlus 6 jelenleg 530 euróba kerül és ezektől is drágább az Asus Zenphone 5Z, valamint a Xiaomi Mi 8.

A Xiaomi Pocophone F1 az új OnePlus 6?

 

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Xiaomi: százezerért csúcsmobilt?

Xiaomi: százezerért csúcsmobilt?

2018.08.22
| GSM Arena
Százezer forintba kerül a Xiaomi nagyon olcsó csúcsmobilja
Szenteste mutat be telefont a Xiaomi

Szenteste mutat be telefont a Xiaomi

2018.12.11
| Playful Droid
A Xiaomi december 24-re időzített egy új készülék bejelentést.
Pocophone F1 90 ezer forint alatt?

Pocophone F1 90 ezer forint alatt?

2019.01.30
| (x)
A Gearbest hatalmasat akciózott, kevés darab maradt.
A Xiaomi nem ajánlja a OnePlust

A Xiaomi nem ajánlja a OnePlust

2018.10.31
| Phone Arena
A Xiaomi tulajdonában lévő Poco márka szerint nem jön ki a matek sem a OnePlus javára.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei