A tavalyi év öt leghülyébb telefon neve

2020.02.27| Phone Arena
Címkék:

elnevezés

,

rossz név


Néha nem egyszerű nevet adni egy-egy terméknek, nincs ez máshogy a telefonok esetében is.

Az sem segíti a helyzetet, hogy okostelefonokból Dunát lehet rekeszteni, hogyan adjunk neki úgy nevet, hogy kiderüljön a márka mellett a család, a típus és esetleg még 1-1 fontos jelző, generációs megjelölés is hozzá. Nos, lehetőség szerint ne úgy csináljuk, mint az alábbi öt esetben a gyártó tette. Avagy 2019 legrosszabb telefon nevei.

LG G8X ThinQ Dual Screen

A cég egy jó ideje a betű+szám+ThinQ képletet használja, ez pedig egyszerűen sok, főleg a ThinQ miatt, amit kiejteni se könnyű és lássuk be, semmi értelme felhasználói szemmel. Az LG azonban még ezt is következő szintre tudta emelni. Adjunk az alapból feleslegesen hosszú névhez két szót is! Talán még az LG G8XDS is jobb lett volna. Reméljük a vállalat nem akar még egy rendkívül érdekes és izgalmas plusz funkciót tenni az utódba, mert akkor egy egész sor lesz a telefon neve.

A tavalyi év öt leghülyébb telefon neve

Sony Xperia 1 II

Tavaly a Sony úgy döntött, az okostelefonjainak neveit elölről kezdi, így mutatta be az Xperia 1-et. Ez teljesen rendben van, de ezután jött az Xperia 10, majd az Xperia 5 és kezdtük elveszteni a fonalat. A logika szerint idén jöhetett volna a Sony Xperia 2, ám ehelyett bemutatták az Xperia 1 II-t és ennyi, egyszerűen totálisan követhetetlen a logika, ha van benne egyáltalán.

A tavalyi év öt leghülyébb telefon neve

Talán mondani sem kell, hogy egy névben kétféleképpen írni a számokat nem igazán szerencsés választás. Úgy tűnik, mintha a Sony se hitte volna, hogy lesz utód, így csak gyorsan mögé csapott egy számot, direkt máshogy, hogy mégse egybe legyen írva.

Motorola Moto G8 Power Plus Play

Igen, ez nem egyetlen készülék neve, hanem a G8 modellek neveinek kombinációja. A Motorolánál a Moto G vonal minden évben egyre bonyolultabb lesz. Az Egyesült Államokban egyszerűen Moto G a széria neve, de ismeretlen oknál fogva mindenhol máshol Moto G8-nak hívják őket. De miért? A Motorola azt válaszolta, mert náluk így különböztetik meg a régiókat. Hát jó. A különbség az ez utáni nevekben található.

A tavalyi év öt leghülyébb telefon neve

De nem ez az egyetlen probléma. Míg a Plus és a Stylus, idén 2020-szal a végükön még egész használhatóak, ugyanez nem mondható el a Play és a Power kapcsán. A Play minden megkérdezett szerint játékra kihegyezett készülék, a Power pedig a csúcs lehet, azonban egyik sem igaz. A Play a legolcsóbb a kínálatban és hardveresen is ennek felel meg, a Powernél pedig a szó csupán az akkumulátor teljesítményét jelöli, semmi mást. Nem kicsi félrevezetés.

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

Samsung Galaxy S20 Ultra 5G

Galaxy? Persze, kell a családnév. S? Igen, jelölni kell a szériát. 20? Még a generációs jelöléssel sincs gond. Ultra? Lássuk, mennyire király is a telefon. 5G? Ne már. Miután már duplán is utalt rá a Samsung, hogy mennyire a legjobb, nem kell rádobni minden jelzőt pluszban, bár akár hálásak lehetünk, hogy a Space Zoom nem került az elnevezésbe.

A tavalyi év öt leghülyébb telefon neve

Sokkal egyszerűbb az A termékcsalád. Galaxy A+két szám, ami minél magasabb, annál jobb tudású telefont kapunk. Pont. Ugye, hogy mehetne ez egyszerűen is?

Apple iPhone 11 Pro Max

Ha azt hitted, az Apple nem kerül be ebbe a listába, tévedtél. Régebben egyszerűbb volt, a legbonyolultabb iPhone modellnél a név mögé egy S betű került. Most már kapunk egy Prot, arra utalva, hogy valami prémiumért hajlandó voltál felárat fizetni és van egy Max is, ami semmi mást nem jelent, minthogy a legnagyobb kijelzőért is fizettél.

A tavalyi év öt leghülyébb telefon neve

Eddig az Apple a Plus szóval tette ugyanezt, de mivel nem volt jó ötlet két, p-vel kezdődő szót egymás után rakni, hogy ne iPhone 11 PP-ként rövidítsék az emberek, így a kissé macerásabb név mellett döntöttek. Kíváncsian várjuk, vajon a korábbiak alapján érkezik-e idén ősszel a plusz S betű és kapunk-e Apple iPhone 11S Pro Maxot vagy sem.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei